reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

reklama
No to wrzucam przepis na cisato z truskawkami

Składniki Przepis

♣ 1 kostka masła roślinnego 250g
♣ 2 szklanki mąki
♣ 3/4 szklanki cukru
♣ 6 jajek
♣ 1 cukier waniliowy
♣ 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
♣ 1 łyżka ciemnego kakao
♣ 1/2 kg truskawek(dałam gęsto truskawek,ale można mniej wg uznania)

Masło utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym,dodać po jednym jajku i dalej ucierać.
Następnie dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto podzielić na 2 części,jedną mniejszą, drugą wiekszą.
Do mniejszej części, dodać,kakao i dobrze wymieszać(całe ciasto wyrabiamy mikserem, i widelkami do piany)
Blaszkę o wymiarach,28x24 cm wyłożyć,papierem do pieczenia.
Łyżką wyłożyć ciemne ciasto, równo rozprowadzić ,po całej blaszce.
Na to wyłożyć jasne ciasto,ułożyć umyte i osączone truskawki.
Piec w 180ºc około 50 min.Pychotka polecam.

Mi się udało, więc każdemu się uda :-D:-D

Fasolka szparagowa a'la Marlennnn;-)

gotuje fasolke szparagowa(zielona)

na patelni podgrzewam pesto z bazyli,dodaje duza lyzke koncentratu pomidorowego+lyzke smietany(wysoko procentowej)
wrzucam ugotowana fasolke i podduszam,na wierzch dodaje parmezan

mniam,mniam,smacznego;-)

tanie, niskokaloryczne i pyszne ptasie mleczko :-p

1-1,5 szklanki mleka (może byc nawet 0,5%)
1 opakowanie galaretki (w biedronce są tanie ;-))

mleko wstawic do zamrażarki (musi zrobic się warstewka lodu na wierzchu, wtedy znaczy, że gotowe) a galaretkę rozrobić w mniejszej ilości wody jak podano na opakowaniu (np. 1,5 szklanki) i ostudzić
mleko przelać do wysokiego naczynia i ubić (tak, tak ubić:tak:) trzepaczką blendera, wlac ostudzona galaretke, chwile jeszcze ubijać, przelac do salaterek (wychodzi 4-5) i wstawic do lodówki, żeby stężało

smacznego

reklama
Oooo Martucha jaki fajny pomysł, już mi ślinka leci, a jestem głodna bo do pracy wzięłam tylko.... kisiel :eek: a do sklepu nie mam jak wyjsc... :rofl2: