reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

reklama
Joasiek mi narobiłaś ochotę na tą makaronową bo jest z mięskiem - napisz szczegóły co ?
a ja zajadam się dziś śledziami
Gotujemy makaronik, dodajemy pokrojone pomidorki(najlepiej bez skórki) i por, sporządzamy sosik z jogurtu, majonezu(50/50) i dodajemy do niego sporo czosnku :-) Mieszamy i voila :-D Najlepiej smakuje schłodzona... PYCHOTA
Aż se jutro chyba zrobię, bom dawno nie jadła (m niesałatkowy) :zawstydzona/y:
 
magdziarko a robilas "koperty" z ciasta francuskiego z masa szpinakowo-serkowa? tez pychota:-)

Albo z szynką i żółtym serem albo z pieczarkami. Też pyszne.

Makaron zawsze kupuję Agnesi.

A ja Primo Gusto

Kurczę tak zachwalacie szpinak a aj jeszcze nigdy nie jadłam. Nagadał mi ktoś dawno temu że jest niedobry i nie moglam się przełamać. Ale chyba czas się skusić skoro tak Wam smakuje

Agusia
, bo sam szpinak, szczególnie gotowany jest mdły. Taki, co nam przed laty w przedszkolach dawali. Wtedy też nie lubiłam.
Szpinak trzeba doprawić. Jeśli się szpinak dusi, to koniecznie z czosnkiem i solą, a najlepiej jeszcze z masłem i smietaną. Znakomitym dodatkiem jest rokpol (rozpuszcza się w masie szpinakowej) lub feta. Takim nadzieniem można wypełnić naleśniki, pierogi, dodać do makaronu albo położyć na cieście kruchym i zapiec jako tartę.
Surowe liście młodego szpinaku można dodawać do sałaty (takiej typu grecka) albo zrobić sałatę z liści szpinaku (z pomidorem i sosem vinegret).
 
Moniczko dzięki za podpowiedź co i jak z tym szpinakiem
A teraz pytanie roku:-D:-D:-D:-D Bo to, że beztalencie kulinarne jestem to pisałam.
|Robie zupę kalafiorową ale zawsze dawałam mrozony i było po sprawie. ale teraz mam świeży i czy przed wrzuceniem go do zupy obgotować go trochę czy taki surowy wrzucić:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dziękuje za porady.
 
Agusia ja wrzucam surowy ale nie wiem czy to przepisowo:-D
kalafiorowa uwielbiam albo kalafior w bulce jak to bruno mowi "mniaaam da" :-D
 
reklama

Podobne tematy

Do góry