reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

reklama
Joasiek mi narobiłaś ochotę na tą makaronową bo jest z mięskiem - napisz szczegóły co ?
a ja zajadam się dziś śledziami
Gotujemy makaronik, dodajemy pokrojone pomidorki(najlepiej bez skórki) i por, sporządzamy sosik z jogurtu, majonezu(50/50) i dodajemy do niego sporo czosnku :-) Mieszamy i voila :-D Najlepiej smakuje schłodzona... PYCHOTA
Aż se jutro chyba zrobię, bom dawno nie jadła (m niesałatkowy) :zawstydzona/y:
 
magdziarko a robilas "koperty" z ciasta francuskiego z masa szpinakowo-serkowa? tez pychota:-)

Albo z szynką i żółtym serem albo z pieczarkami. Też pyszne.

Makaron zawsze kupuję Agnesi.

A ja Primo Gusto

Kurczę tak zachwalacie szpinak a aj jeszcze nigdy nie jadłam. Nagadał mi ktoś dawno temu że jest niedobry i nie moglam się przełamać. Ale chyba czas się skusić skoro tak Wam smakuje

Agusia
, bo sam szpinak, szczególnie gotowany jest mdły. Taki, co nam przed laty w przedszkolach dawali. Wtedy też nie lubiłam.
Szpinak trzeba doprawić. Jeśli się szpinak dusi, to koniecznie z czosnkiem i solą, a najlepiej jeszcze z masłem i smietaną. Znakomitym dodatkiem jest rokpol (rozpuszcza się w masie szpinakowej) lub feta. Takim nadzieniem można wypełnić naleśniki, pierogi, dodać do makaronu albo położyć na cieście kruchym i zapiec jako tartę.
Surowe liście młodego szpinaku można dodawać do sałaty (takiej typu grecka) albo zrobić sałatę z liści szpinaku (z pomidorem i sosem vinegret).
 
Moniczko dzięki za podpowiedź co i jak z tym szpinakiem
A teraz pytanie roku:-D:-D:-D:-D Bo to, że beztalencie kulinarne jestem to pisałam.
|Robie zupę kalafiorową ale zawsze dawałam mrozony i było po sprawie. ale teraz mam świeży i czy przed wrzuceniem go do zupy obgotować go trochę czy taki surowy wrzucić:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dziękuje za porady.
 
Agusia ja wrzucam surowy ale nie wiem czy to przepisowo:-D
kalafiorowa uwielbiam albo kalafior w bulce jak to bruno mowi "mniaaam da" :-D
 
reklama

Podobne tematy

Do góry