reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

My torcik zamawiamy w miejscowej piekarni, sprawdzone, dobre, nie naszpikowane chemią (teściu tam troche pracował, to wie;-)). Jeszcze nie wiemy dokładnie jaki, bo dopiero będziemy jechać

reklama
ja też piekę torcika :-p miałam zamawiać, ale 33 zł za kilo to trochę przydużo... mam fajne przepisy połaczę to jakoś i coś się zrobi... myslę zrobić kwadratowy śmietankowy, albo np biedronkę czy coś w tym stylu, bo mała szaleje na widok biedronek :-D zobaczymy, mam miesiąc aby coś wymysleć sensownego hehhehe

To już będzie trzeci tort na roczek:-D:tak: u mnie!

TORCIK łatwy-szybki-tani!!!
3 serki homogenizowane waniliowe 250g
4 galaretki różne kolory
paczka okrągłych biszkoptów, lub spód biszkopt

Biszkopty układamy na tortownicy (26 cm) jedną galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie wg przepisu, czekamy aż ostygnie, mieszamy z jednym serkiem i wylewamy na biszkopty, jak stężeje robimy tak samo z drugą i trzecią. Na wierzch wylewamy samą galaretkę.
Można dodać owoce, przed wylaniem górnej galaretki można ozdobić torcik układając napis.
A potem tylko świeczka i gotowe. Smacznego!
tort_500x500.gif

Ostatnia edycja:
Zawsze mi wychodzą knedle z truskawkami z działu mrożonek :-p
a co do truskawkowych pyszności to polecam kluski na parze ze zmiksowanymi truskawki+śmietana+cukier
a ze słodkości biszkopt z pianką truskawkową (tężejąca galaretka truskawkowa+rozrobiona śnieżka/śmietana) albo biszkopt na to truskawki i zalane galaretką :tak:

reklama
Ja na knedle mam taki przepis, tzn na ciasto:
60 dag ugotowanych ziemniaków
30 dag mąki pszennej
2 jajka
szczypta soli
Zagnieśc ciasto

Niektórzy dodają jeszcze łyżeczke mąki ziemniaczanej

Ostatnia edycja: