reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

reklama
Ja też uwielbiam knysze we Wrocku, często tam bywałam to się nią zajadałam
I dobre są hamburgery w Katowicach na Pkp :-D

Ja niestety nigdy nie byłam we Wrocławiu choc słyszałam wiele dobrego o tym mieście. Nawet mam tam dobra koleżanke więc byłoby do kogo jechac.
Prawdopodobnie jest tam piękny rynek i fajne ZOO !!!
Jak kiedys tam pojade to spróbje ta knysze :-D
 
Magdziarko, wygląda obłędnie.:tak::tak: To wszystko z tego samego przepisu?
Bułeczki z tego przepisu , co najprostszy chleb a ten z blaszki z ziarnami z takiego:
chleb wieloziarnisty

0,5 kg mąki krupczatki
4 słonecznika
0,5 szkl otrąb pszennych
2 łyżki pestek dyni
1płaściutka łyżka soli
2,5 łyżki cukru
2,5 dag świeżych drożdży
0,5 litra wody

Mąkę z ziarnami solą cukrem i drożdżami wymieszać w misce. Zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto. Bedzie miało luźną konsystencję. Odstawić do wyrośnięcia na 20 minut . Znów wyrobić i przełożyć do natłuszczonej foremki. Odstawić do wyrośnięcia na jakieś 15 minut.
Piec ok 1h w temp. 230ºC.
 
dziewczyny ile czasu można przechowywać nózki w galarecie. hmmmm bo w ten czwartek minął tydzień jak zostały zrobione czyli stoją 10 dni i nie jestem pewna czy są dobre?
 
(u mnie zazwyczaj po tygodniu nic nie zostaje):-D
Z doświadczenia powiem, że galaretka nie powinna być kwaśna jeśli jest tzn, że do kosza :tak:
 
reklama
Magdziarko ja maks tydzien przchowuje. A pozniej wywalam.Nie raz zdarza sie ze krocej jak np jest duzo warzyw (marchewka groszek)
ja piersi z kurczaka robie tak ze wczesniej tez wykrawama zeby byly zgrabne i te odkrojone czesci kroje w paseczki ( moja Kinga mowi ze to sa frytki)i nie ubijam . Wkladm do miseczki dorzuucam cebnylke pokrojona czosnek duzo curry i troszke sole polewam olejem i stoja tak min godiznke pzoniej normalnie w jajko w buleczke i smaze na najpier w na dyuzym ogniu zeby zlapaly kolor pozniej juz na malym ogniu tak zeby troszke doszly a nie spiekly sie . Sa takie aromatyczne soczyste
 

Podobne tematy

Do góry