reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

reklama
Madzia agentos ale masz rację - jadło się sam ryż a teraz z nadmiaru i kilogramy zostały bo człowiek musiał nadrobić :-):-):-)
 
"KOLOROWE JARMARKI"

Składniki
2 litry mleka
4 galaretki w różnych smakach i kolorach
cukier waniliowy
1op. żelatyny

Galaretki przygotowujemy w/g przepisu na opakowaniu. Gdy przestygną wkładamy do lodówki, by mocno stężały. Wyjmujemy z miseczek i kroimy w średniej wielkości kostkę

Odlewamy trochę mleka do rozpuszczenia żelatyny, resztę zagotowujemy z cukrem waniliowym, cały czas mieszając żeby cukier się rozpuścił. Żelatynę rozpuszczamy w mleku i wlewamy do zagotowanego i lekko przestudzonego mleka. Mieszamy i odstawiamy aby masa zaczęła tężeć

Część gęstniejącej masy mlecznej wlewamy do tortownicy, wkładamy po trochę kostek każego koloru galaretki, ponownie wlewamy masę mleczną, wkładamy galaretki i powtarzamy czynność do wyczerpania składników.

Jeśli ktoś woli słodszy deser do zagotowanego mleka można dodaćoprócz cukru waniliowego 2-3łyżki cukru

SMACZNEGO
 
Pieczarkowy krem
25 g masła
1/2 cebuli, posiekanej w kostkę
350 g pieczarek, grubo posiekanych
400 ml bulionu warzywnego
4 łyżki posiekanego świeżego estragonu + dodatkowo do dekoracji
70 ml płynnej śmietanki 18% lub kremówki
sól i pieprz

W rondlu rozpuszczamy połowę masła, dodaj cebulę, gotuj do miękkości ok 10 minut, cebula nie powinna się rumienić. Dodaj resztę masła i pieczarki gotuj 5 minut, aż pieczarki się zrumienią. Dodaj bulion i estragon gotuj na wolnym ogniu 20 min. Następnie zmiksuj. Dodaj śmietankę, sól i pieprz do smaku.
 
a ja w piątek zrobiłam chlebek z Magdziarkowego przepisu - mniam ( w ciągu dwóch godzin juz go nie było) :-D:-D:-):-)
 
MAGDZIARKO mam prośbe o wrzucenie na ten wątek raz jeszcze przepisu na pizze od włocha......!!!
Przeszukałam cały watek i niestety nie znalazłam :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
kucharze025.gif


Dziewczyny i ponawiam prośbe (z watku głównego) o fajny przepis na tiramisu. Dziekuje.
 
reklama

Podobne tematy

Do góry