reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

reklama
dziewczyny moze podzielimy się naszymi przepisami świątecznymi. Ja poszukuje jakiegoś przepisu na mięsa. Macie coś ciekawego?
 
Dziewczynki szukam dobrego i sprawdzonego przepisu na farsz na wigilijne pierozki moze ktoras z Was zna jakis?
Ja mam taki przepis:

50 dag kapusty kiszonej 2 dag suszonych grzybów( najlepiej prawdziwków) 1 cebula, olej sól i pieprz. Kapustę ugotuj, odsącz i pokrój. Grzyby namocz kilka godzin wcześniej, ugotuj posiekaj. Cebulkę przesmaż na oleju dodaj kapustę i grzyby, duz przez chwilę.
Spotkałam się też z przepisem, że dodawało się odrobinę bułki i śmietanę tartej do farszu.

dziewczyny moze podzielimy się naszymi przepisami świątecznymi. Ja poszukuje jakiegoś przepisu na mięsa. Macie coś ciekawego?
Ja wędlinki kupuję z tzw wiejskich delikatesów. Pasztet piecze męża babcia.Jutro ma byc u nas w mięsnym ładny boczek to kupie i zamrożę, a potem go upiekę. Zawsze do pieczenia mięsa na wędlinę używam marynaty staropolskiej Kamisa, szprycuję słupkami czosnku...i tyle.

A na Wigilie zrobię tradycyjną sałtkę warzywną, śledzie w oleju, może w śmietanie, kapustę wigilijną, karpia w galarecie, karpia smażonego. Mam dylemat co do zupy u męża rodziców będzie rybna, ja chyba postawię na barsz i uszka albo pierożki...waham się jeszcze z ciast piekę zawijane makowce pierniczki a moja mama zrobi orzechowca czy coś takiego.
 
reklama

Podobne tematy

Do góry