reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

reklama
A na jakąś sałatkę z makreli może macie przepis. Bo kupiłam dzisiaj w sklepie( bo piatek) i może bym coś z niej zrobiła. Najczęściej robię pastę z jajkiem i majonezem.

Mówisz i masz

Sałatka z makreli
makrela (obrać z ości i drobno pokroić)
ogórek kiszony - pokroić w kostkę
cebula - w kostkę
sól, pieprz i trochę oliwy lub majonezu

smacznego :-D

Na sałatkę z brokuła też mam przepis - trochę inny niż Kasiau

Sałatka z brokuła
brokuł - ugotowac i oddzielić w drobne różyczki
jaja na twardo - 4 szt - pokroić w grubą kostkę
zielony ogórek - pokroić w kostkę
1 szt czerwonej papryki w kostkę
jedna czerwona cebula (w talarki)
rzodkiewka - drobna kostka

Brokuła, ogórka, cebulę i paprykę wymieszać z majonezem i przyprawami (ja dodaję tylko sól)
na wierzch posypać jajkiem i rzodkiewką

No,pysznosci:-)
Musze wyprobowac!

A ja jutro robie ciasto-bo w koncu kupilismy piecyk!:-)Ale sie ciesze-juz od 3 lat nic nie pieklam....

No to życzę "wybuchowej" blachy :-D
ja ostatnio zajadam się kruchymi ciastakami (koperty z dżemem porzeczkowym) - i wcale się nie dziwię, że nie mogę schudnąć hihi :-D dosłownie zachcianki ciążowe :tak: (ale bociana nie widać na horyzoncie :-))

No to życzę "wybuchowej" blachy :-D
ja ostatnio zajadam się kruchymi ciastakami (koperty z dżemem porzeczkowym) - i wcale się nie dziwię, że nie mogę schudnąć hihi :-D dosłownie zachcianki ciążowe :tak: (ale bociana nie widać na horyzoncie :-))

To może wrzucisz przepis? Chętnie bym skorzystała, bo słodkie zachcianki to ostatnio też moja specjalność :-).

Rogaliki (przepis mojej teściowej)
1-2 margaryny
1 kg mąki (do wygniecenia)
trochę cukru do smaku
0,5 g drożdży (rozrobić)
6 żółtek
ulepić i rozwałkować cienkie ciasto
podzielić nożem (jak pizzę)
w środek włożyć łyżeczkę dźemu z czarnej pożeczki (TYLKO TEN)
zawijam od największej strony do najmniejszej formując rogalik
posypać cukrem
zarumienić w piekarniku (zależy od tego jak grzeje piekarnik)

Jak miałam więcej czasu to zwijałam ale można tez wyciąc kwadraciki i złożyć formując kopertę - jest szybciej :tak:

smacznego :-D

reklama