reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

reklama
I jeszcze takie "okołojedzeniowe" tematy. Ale wiecie, że to jest tak, że co książka, czy poradnik, to inne warianty co i kiedy można dzidziusiowi podawać.

Jabłuszka w cieście francuskim ( wersja dla leniwych albo bardzo głodnych albo spragnionych czegoś słodkiego na szybko)

Kupić gotowe ciasto francuskie ( w biedronce kosztuje 2,80 )
3 jabłka pokroić w kosteczkę i podsmażyć .
Dodać cynamonik i zawinąć w ciasto pokrojone na małe prostokąty i zakleić boczki.
Piec w piekarniku ok 25 minut w piekarniku .
Zamiast jabłek można wsadzać co się chce albo na słodko albo na słono

Ale się słodko zrobiło :-D
Ja dziś robiłam gołąbki z ryżem, bez ryżu i kotlety mielone z kapustą ;-) mogłyby być troszkę ostrzejsze ale nadal uważam na przyprawy. M był zadowolony no i mogę zamrozić a potem jak znalazł na obiad :tak:

Kasiau - ja tez robię rogaliki z ciasta francuskiego, tylko wkładam czekoladę i chlopaki mają 7 days hehe no ale jabłuszko tez następnym razem wsadzę ...
Aniknulka spryciaro - ja to nie jestem taka bystrzacha w kuchni , kurde az zazdroszczę, że tak pichciz
Daruniia tez lasagne dzisiaj robiła , a z czym kochana robisz
Bo ja najczęscieciej z mielonym, serem białym i zołtym :))???

Daruniia tez lasagne dzisiaj robiła , a z czym kochana robisz
Bo ja najczęscieciej z mielonym, serem białym i zołtym :))???
Ja daję mielone, cebule, czosnek, paprykę, ser żółty+ sok pomodorowy też tam jest i na spód daje sos beszamelowy + przyprawy, koncentrat :tak:
i jest pyszne- przepis z netu kiedyś wzięłam :tak:

reklama