reklama
Dziewczyny ratujcie, co mam na szybko zrobic zjadliwego na obiad jak przez katar straciłam smak i węch
Jak na szybko, to kup dwa udka kurczaka, posyp przyprawami i włóż do piekarnika w folii do pieczenia - samo się robi :-) Ja zwykle obok kurczaka wkładam przyprawione ziemniaczki, pokrojone w kawałki - też w folii, żeby tłuszczu nie używać - i mam obiad :-)
mata-kow
mama do kwadratu :)
Dzieki dziewczyny za rady, ale jestem uziemiona w domu, bo mała i ja nie doszłyśmy do siebie jeszcze na dobre, a do sklepu kawałek drogi mam
oj chyba zrobię makaron z serem... no i w końcu mąż też stracił węch i smak ;-)
oj chyba zrobię makaron z serem... no i w końcu mąż też stracił węch i smak ;-)
mata-kow
mama do kwadratu :)
Mam świetny przepisik na jesienno-zimowa chandrę :-)
Kuleczki Rafaello
2 szkl. mleka w proszku
kostka masła
200 g wiórek kokosowych (mi starczyło 100g ;-))
3-4 kruche duże wafle
1 szkl. cukru
1/2 szkl. wody
paczka migdałów
Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Cukier zagotować z wodą i ostudzić. Dodać mleko w proszku, masło (miękkie) i pokruszone drobno wafle. Zmiksować. Masę wstawić na ok. 30 min. do lodówki (i pilnować, żeby domownicy nie zjedli ;-)). Gdy masa zgęstnieje, formowac kulki, wkładać do każdej po migdale i obtoczyć w kokosie. Wstawić kuleczki do lodówki, żeby stwardniały. Wychodzi ponad 40 kuleczek (w zależności ile masy się zje zanim kuleczki powstaną ;-)).
Trochę zabawy, ale pyszniutkie i lepeij z dwóch porcji robić, bo jedna szybko znika
Kuleczki Rafaello
2 szkl. mleka w proszku
kostka masła
200 g wiórek kokosowych (mi starczyło 100g ;-))
3-4 kruche duże wafle
1 szkl. cukru
1/2 szkl. wody
paczka migdałów
Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Cukier zagotować z wodą i ostudzić. Dodać mleko w proszku, masło (miękkie) i pokruszone drobno wafle. Zmiksować. Masę wstawić na ok. 30 min. do lodówki (i pilnować, żeby domownicy nie zjedli ;-)). Gdy masa zgęstnieje, formowac kulki, wkładać do każdej po migdale i obtoczyć w kokosie. Wstawić kuleczki do lodówki, żeby stwardniały. Wychodzi ponad 40 kuleczek (w zależności ile masy się zje zanim kuleczki powstaną ;-)).
Trochę zabawy, ale pyszniutkie i lepeij z dwóch porcji robić, bo jedna szybko znika
Ostatnia edycja:
Mata litości nie masz!!! zaśliniłam klawiature
hihihhi jakbym o sobie czytałaWychodzi ponad 40 kuleczek (w zależności ile masy się zje zanim kuleczki powstaną ;-)).
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Mata pysznosci!!!!
Jotemka
Fanka BB :)
rozczulilas mnie... bo to takie... prawdziwe...Wychodzi ponad 40 kuleczek (w zależności ile masy się zje zanim kuleczki powstaną ;-)).
kasiau30
Czerwcowa mama'08
Sałatka z brokułem
Makaron , najlepiej kokardki ugotować i do michy.
Brokuł ugotować , pokroić drobno i do michy.
Tuńczyk otworzyć i do michy.
Pokroić drobno czosnek, podsmażyć na złoto i do michy razem z tym olejem.
Całość wymieszać i wcinać.:-)
Makaron , najlepiej kokardki ugotować i do michy.
Brokuł ugotować , pokroić drobno i do michy.
Tuńczyk otworzyć i do michy.
Pokroić drobno czosnek, podsmażyć na złoto i do michy razem z tym olejem.
Całość wymieszać i wcinać.:-)
reklama
magdalenkakol
Fan(ka)
Kasiu wielkie dzieki na weekend sobie zrobie zawsze to troszke zelaza bedzie