reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

Ja nie straszę, dla mnie to traumatyczny widok i tylko mówię co widzę z perspektywy pracownika opieki medycznej.
Kobiety mają specjalny wysięgnik z zabezpieczeniem, żeby nic nie widziały i dobrze wspominały, przy porodzie mojej bratowej też byłam, dostała fajne leki, była zrelaksowana, nic nie widziała, a dobrze ze ja miałam maskę bo miny leciały przeróżne i dobrze, że nie musiała tego oglądać.
wiesz może jak wygląda sprawa ze znieczuleniem kiedy ktoś ma kilka przepuklin na odcinku lędźwiowym?

reklama
Dziewczyny Was nadrobić to nie lada wyzwanie 🤣😁... Ja już mówiłam wcześniej miałam CC bardzo się boje ale chyba teraz już ciut mniej ... Pierwsza cesarka nie oznacza tego że drugi poród też muszę mieć CC... Więc wszystko wyjdzie w trakcie ... Ale już się oswoiłam z myślą że jakoś to będzie ... Nie ja pierwsza ... 😁 A macie już jakieś wybrane imiona dla dzieci ??? Bo my z mężem czarna dziura jemu całkiem inne mnie całkiem inne będzie ciężko ....

Dziewczyny Was nadrobić to nie lada wyzwanie 🤣😁... Ja już mówiłam wcześniej miałam CC bardzo się boje ale chyba teraz już ciut mniej ... Pierwsza cesarka nie oznacza tego że drugi poród też muszę mieć CC... Więc wszystko wyjdzie w trakcie ... Ale już się oswoiłam z myślą że jakoś to będzie ... Nie ja pierwsza ... 😁 A macie już jakieś wybrane imiona dla dzieci ??? Bo my z mężem czarna dziura jemu całkiem inne mnie całkiem inne będzie ciężko ....
Ja też pierwszy poród CC i zastanawiam się jak to będzie teraz.. My już mamy wybrane imiona dla dziewczynki Lena a chłopiec Aleksander ♥️♥️ Wszystko się może zmienić jeszcze 5 razy 🤣

My dla dziewczynek mamy kilka propozycji, Antonia Klara Jaśmina albo Kalina. Ja zawsze chciałam mieć siostrę Adę, urodził się brat, później chciałam córkę Adę ale ex się nie podobało, i mojemu mężowi Ada też się nie podoba 😭. A dla chłopca Tymek. Ale to nie są pewniaki tylko propozycje narazie.

wiesz może jak wygląda sprawa ze znieczuleniem kiedy ktoś ma kilka przepuklin na odcinku lędźwiowym?
A masz jakieś wyniki obrazowe? Na pewno na tej podstawie odbywalaby sie konsultacja. Przy znieczuleniu z przepuklina nie byłam jeszcze, wiem, że przy zrostach próbowali kluc ale niestety się nie udało podpajeczo, co do przepuklin to nie wiem więc nie będę Cię wprowadzała w błąd 😞

A masz jakieś wyniki obrazowe? Na pewno na tej podstawie odbywalaby sie konsultacja. Przy znieczuleniu z przepuklina nie byłam jeszcze, wiem, że przy zrostach próbowali kluc ale niestety się nie udało podpajeczo, co do przepuklin to nie wiem więc nie będę Cię wprowadzała w błąd 😞
tak mam, płytę z rezonansu i opis. Bodajże mam 3 przepukliny i guzki shmorla. Nie nastawiam się na CC, ale kiedyś mówiłam że tylko CC, więc zastanawiam się jak to z tym znieczuleniem. Na pewno będę musiała to skonsultować, bo może się w trakcie porodu okazać, że konieczne jest CC, bo to różnie bywa, człowiek by chciał SN, a może się okazać inaczej

reklama
Do góry