Martxx1
Fanka BB :)
Wiem, że nie jest, ale mój lekarz zalecaPappa nie jest obowiązkowe
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiem, że nie jest, ale mój lekarz zalecaPappa nie jest obowiązkowe
Ja jak dzisiaj dzwoniłam w dwa miejsca to w jednym było tak : pierw Pappa , kilka dni później USG odczytane razem z wynikiem z krwi. A w drugiej , pobranie krwi przed USG , samo badanie USG a po 10 dniach konsultacja wyniku Pappa .. ja już jestem głupia jeśli chodzi o to wszystko. No ale nic. Zaufam swojemu lekarzowi i pierw jadę na krew 13ego a 17ego mamy USG wraz z wynikiem. Tak czy siak chciałam zrobić USG prenatalne. A skoro mam dołożyć trochę i wykonać też Pappa to czemu nie.U mnie lekarz kieruje wszystkie panie na badania. Sugerują by wykonać test z krwi i USG w jednym czasie. Więc późniejsze zrobienie pappa z krwi nie wiem jak mieliby porównać z USG, które było robione jakiś czas temu.
Także nie wiem. Może zależy od lekarza. Ja w pierwszej ciąży robiła USG I pappa w tym samym dniu.
Myślę, że tak . Aż tak się nie znam. Ja robiłam w Invicta najpierw pobrali mi krew i od razu usg. Wtedy wynik miałam opisany na podstawie usg I krwiJa mam wizytę 13go i będziemy już robić prenatalne, będzie to 11 +2 i 4 dni wcześniej będę robić pappę żeby mieć na 13 wynik. Mam nadzieję, że będzie to miarodajne wszystko razem
Bo to się robi mniej więcej w tym samym czasie. Mi mój lekarz w poprzednich ciążach powiedział wprost - nie mam wskazań, z dziećmi wszystko ok, żadnych nieprawidłowości nie ma. Dał ulotkę ale powiedział, że zupełnie tego nie potrzebuje. Że koszt 2 tysiące złotych i dostaje tylko prawdopodobieństwo choroby, a nie pewność że dziecko jest zdrowe lub chore. Więc nigdy nie robiłam pappy. Teraz mam innego lekarza i łapie się wiekiem więc pewnie będę miała i wiem że to będzie dla mnie mega stresU mnie lekarz kieruje wszystkie panie na badania. Sugerują by wykonać test z krwi i USG w jednym czasie. Więc późniejsze zrobienie pappa z krwi nie wiem jak mieliby porównać z USG, które było robione jakiś czas temu.
Także nie wiem. Może zależy od lekarza. Ja w pierwszej ciąży robiła USG I pappa w tym samym dniu.
Prywatnie będę płacić. Mam 26 lat. Miałam dwa poronienia. Mój lekarz mnie nie kieruje. Sama z siebie chciałam zrobić USG prenatalne bo to chyba ważne badanie. A dzisiaj się dowiedziałam , że samo USG jest mało wiarygodne i najlepiej zrobić je z testem. Stąd moje pytania do Was właśnie w tym temacie bo troche ciemna jestem jeśli o to chodziZ ciekawości ile masz lat? W żadnej poprzedniej mnie na test pappa nie kierowano. Wiem że teraz będę miała, bo się łapie wiekiem, ale normalnie na to ot tak nie kierują. Chyba że jakaś historia chorób jest w rodzinie lub poronienia. Będziesz za to płacić czy masz to na NFZ?
USG prenatalne jest obowiązkowe Myślę, że nie warto tutaj powielać takich informacji, że USG prenatalne, które będzie robiła każda z nas, jest mało wiarygodne bez dodatkowego kosztownego badania, bo to tylko wywołuje niepotrzebne emocje i strachPrywatnie będę płacić. Mam 26 lat. Miałam dwa poronienia. Mój lekarz mnie nie kieruje. Sama z siebie chciałam zrobić USG prenatalne bo to chyba ważne badanie. A dzisiaj się dowiedziałam , że samo USG jest mało wiarygodne i najlepiej zrobić je z testem. Stąd moje pytania do Was właśnie w tym temacie bo troche ciemna jestem jeśli o to chodzi
Na pewno piszesz o teście pappa? Kosztuje u Ciebie 2 tys?Bo to się robi mniej więcej w tym samym czasie. Mi mój lekarz w poprzednich ciążach powiedział wprost - nie mam wskazań, z dziećmi wszystko ok, żadnych nieprawidłowości nie ma. Dał ulotkę ale powiedział, że zupełnie tego nie potrzebuje. Że koszt 2 tysiące złotych i dostaje tylko prawdopodobieństwo choroby, a nie pewność że dziecko jest zdrowe lub chore. Więc nigdy nie robiłam pappy. Teraz mam innego lekarza i łapie się wiekiem więc pewnie będę miała i wiem że to będzie dla mnie mega stres
Mi też tak mówiło dwóch lekarzy . Więc myślę, że tu dużo zależy właśnie od podejścia. Przecież nie napisała, zw jest mało wiarygodne. Tylko tak przekazał jej lekarz.USG prenatalne jest obowiązkowe Myślę, że nie warto tutaj powielać takich informacji, że USG prenatalne, które będzie robiła każda z nas, jest mało wiarygodne bez dodatkowego kosztownego badania, bo to tylko wywołuje niepotrzebne emocje i strach
USG prenatalne jest obowiązkowe. A test jest mało wiarygodny często daje błędne wyniki, a dzieci rodzą się zdrowe.Prywatnie będę płacić. Mam 26 lat. Miałam dwa poronienia. Mój lekarz mnie nie kieruje. Sama z siebie chciałam zrobić USG prenatalne bo to chyba ważne badanie. A dzisiaj się dowiedziałam , że samo USG jest mało wiarygodne i najlepiej zrobić je z testem. Stąd moje pytania do Was właśnie w tym temacie bo troche ciemna jestem jeśli o to chodzi