reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Jestem po wizycie . Jest pęcherzyk z zarodkiem ale jeszcze bez serduszka . Dziś 5+3 więc dosyć wcześnie. Nie ma żadnych krwiaków ,ani nic w macicy . Wygląda wszystko bardzo ładnie on powiedział " nie ma do czego się przyczepić" Krwawienie a raczej brudzenie według niego jest od nocnego seksu 🙈 więc zakaz seksu. Mam brać duphaston, zastrzyki w brzuch i acard na noc (acard biorę cały czas) no i cooo 31.10 wizyta następna jak będzie wszystko oki to założy mi kartę ciąży .

Jestem po wizycie . Jest pęcherzyk z zarodkiem ale jeszcze bez serduszka . Dziś 5+3 więc dosyć wcześnie. Nie ma żadnych krwiaków ,ani nic w macicy . Wygląda wszystko bardzo ładnie on powiedział " nie ma do czego się przyczepić" Krwawienie a raczej brudzenie według niego jest od nocnego seksu 🙈 więc zakaz seksu. Mam brać duphaston, zastrzyki w brzuch i acard na noc (acard biorę cały czas) no i cooo 31.10 wizyta następna jak będzie wszystko oki to założy mi kartę ciąży .
Dobre wieści! Cieszę się 😃

Cudownie . Ja też mam 5 +3 i czekam właśnie na wizytę. Mam nadzieje ,ze również zobaczę zarodek ;)

Co do objawów to u mnie bardzo wzmożony apetyt i mdłości. Piersi nic zupełnie nie bolą itd, ja ciągle karnie piersią więc może dlatego. Czasem zakluje mnie w brzuchu i częste spadki energii mam. I też przy lepszym dniu zaczynam myśleć ,że pewnie coś jest nie tak 🤷 w pierwszej ciąży dopóki nie kupiłam detektora tętna to płakałam dzień w dzień ,że pewnie coś jest nie tak 🙈 zwariujemy do czerwca 🤗
ja w pierwszej ciąży płakałam że dziecko będzie chore, bo gdzieś wyczytałam że nadmierne wymioty są często przy ciążach dzieci z zespołem Downa. Jezu moja rodzina miała mnie dość. A teraz po prostu śpię i mam wylane, niech się świat wali jak odsypiam te 15 nieprzespanych miesięcy z córką I śpię jeszcze na zapas za następne 15 miesięcy po porodzie 🤣

Podobno tak może być, dlatego często w ciąży dzieci się same odstawiają. Na plus, że może obejdzie się bez bólu. Ja niestety miałam zastoje i 2 tyg walczyłam żeby się jakoś wyciszyło.

Życzę Ci zatem dużo sił przy odstawieniu, dla mnie to nie było łatwe. Płakałam razem z synkiem.
u nas właśnie się obyło bez płaczu a młoda to cycoch była straszny.

reklama
Do góry