reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Według aplikacji 7+5. Dostałam skierowanie na prenatalne na za miesiąc i wszystkie inne badania mam zacząć robić i z nimi się zgłosić po kartę ciąży.
Zawsze mnie to denerwowało w wielu przychodniach, że nie zakładają karty ciąży… To też zależy od lekarza. Wiem, że to takie staraczkowo-wariackie myślenie i ta karta nic nie znaczy, ale jaki to problem wystawić ją jak na USG już bije serduszko, to nie wiem 😂 W poprzedniej ciąży kartę miałam już od 6+ i to mnie uspokajało 😅

reklama
Zawsze mnie to denerwowało w wielu przychodniach, że nie zakładają karty ciąży… To też zależy od lekarza. Wiem, że to takie staraczkowo-wariackie myślenie i ta karta nic nie znaczy, ale jaki to problem wystawić ją jak na USG już bije serduszko, to nie wiem 😂 W poprzedniej ciąży kartę miałam już od 6+ i to mnie uspokajało 😅
Mi lekarz założył już kartę 5+2 xd

Mi lekarz założył już kartę 5+2 xd
A może mi też jakoś tak, bo ja w 4+3/4+4 wtedy miałam już betę 1000 :D To w 5+ już mogłam wszystko widzieć. A wcześniej pamiętam byłam u innego lekarza, to mówił mi, że zrobię sobie wszystkie badania krwi i wrócę w 10/11+ i wtedy mi założy a ja wtf?! Nie wiem co oni mają z tymi kartami 😂 Nawet jeśli coś się stanie, to bez przesady, to tylko kartka papieru, a kobiecie jakoś tak lżej na sercu jak ją ma, no a przynajmniej mi :D Super, ze już masz :)

A może mi też jakoś tak, bo ja w 4+3/4+4 wtedy miałam już betę 1000 :D To w 5+ już mogłam wszystko widzieć. A wcześniej pamiętam byłam u innego lekarza, to mówił mi, że zrobię sobie wszystkie badania krwi i wrócę w 10/11+ i wtedy mi założy a ja wtf?! Nie wiem co oni mają z tymi kartami 😂 Nawet jeśli coś się stanie, to bez przesady, to tylko kartka papieru, a kobiecie jakoś tak lżej na sercu jak ją ma, no a przynajmniej mi :D Super, ze już masz :)
Mój lekarz np zakłada kartę dopiero w 10 tyg jak już są zrobione wszystkie badania krwi, te toxo, rozyczki, HIV itd 😄

Wynik bety nie całe 14 tys,więc rośnie ! Ciąża się rozwija , doktorek mówił że coś mu tam mryga i pewnie to serduszko. Zła wiadomość mam krwiaka :/
Dobrze, że wszystko się rozwija ❤️ U mnie lekarz tez wykrył krwiaka, mam więcej leżeć i dostałam luteinę dopochwowo. Trzymam kciuki, żeby szybciutko się wchłonął i zniknął!

reklama
Do góry