reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Ja się czasem zastanawiam czy w moim przypadku nie lepiej było by iść zwymiotować. Ciągle mnie mdli, czy jem czy nie jem, czy coś śmierdzi czy nie , ciągle mi nie dobrze. :/ mam mega ochotę na mandarynki. Ale pewnie jeszcze nie ma w sklepach 🤣🤣🤣
Kup sobie mandarynki, a co! Przyspieszysz świąteczny, grudniowy nastrój 😁
Btw nie lubię jak tak szybko w sklepach zaczynają pojawiać się ozdoby świąteczne, itp… Mam wrażenie, że to się opatrzy zbyt wcześnie i potem w ten właściwy czas magia świąt już mija… 😢

reklama
Mój się dowie późnym wieczorem po kolacji 😁dziś byłam na drugiej becie i ładnie rośnie, więc nie boję się już tak bardzo powiedzieć 😅 Pozytywny test zapakowałam do pudełeczka i przykryłam body dla niemowlaka (żółty kolor, taki płciowo-neutralny). Powiem mu, tak od niechcenia, że mu coś kupiłam w sklepie i że jestem ciekawa czy mu się spodoba. Zobaczymy 😁

PS u mnie atak migrenowy się zaczął kilka godzin temu. Ale sobie wykrakałam... 😔 tryptan wzięty, oby pomogło bo inaczej skończy się na SORze...
No i nie wiem jaka reakcje napisać. Do pierwszej części chciałam dać ❤️, ale do drugiej to już tylko 😥

Dziewczyny boli was nad brzuch jak na miesiączkę ? Ja jak nie wczas wezmę magnez i duphaston to mam silne te bóle. Przy załatwianiu się też strasznie boli. Ale jak wezmę leki, odpocznę to mniej. W sumie w tej pracy 8-10 godzin na nogach , w ciągłym ruchu, siedzę tyle co na toalecie raz na kilka godzin :/
Mnie brzuch nie boli, ale ja codziennie biorę magne b6 forte. Jedną tabletkę jak przyjdę z pracy- tak po południu, ok 16, a jedną wieczorem, pół h przed snem.
Dzisiaj w pracy troszkę mnie zaczął boleć na chwilkę i ciut się wystraszyłam, bo dźwignęłam na sekundę ciężki karton 😭

Ostatnia edycja:
Ja się czasem zastanawiam czy w moim przypadku nie lepiej było by iść zwymiotować. Ciągle mnie mdli, czy jem czy nie jem, czy coś śmierdzi czy nie , ciągle mi nie dobrze. :/ mam mega ochotę na mandarynki. Ale pewnie jeszcze nie ma w sklepach 🤣🤣🤣
nie pocieszę, bo mnie nawet po tym wymiotowaniu dalej mdli. Myślę że mandarynki już powinny być. Właściwie teraz cały rok są w sklepach ;)

Powiem wam, wczoraj w pracy praktycznie nie miałam zgagi (w porównaniu z tym, co się działo w poniedziałek, to szok) i tak sobie pomyślałam: „kurde objawy ustają, może jutro (czyli dzisiaj) pójdę jeszcze na betę” 🙈
Położyłam się do łóżka i taka zgaga i nudności mnie dopadły, że nie umiałam zasnąć 👀 jeszcze co chwila wstawałam do toalety 😒 pokarało mnie 🤣🤣 Na betę nie poszłam 🙈

Mój się dowie późnym wieczorem po kolacji 😁dziś byłam na drugiej becie i ładnie rośnie, więc nie boję się już tak bardzo powiedzieć 😅 Pozytywny test zapakowałam do pudełeczka i przykryłam body dla niemowlaka (żółty kolor, taki płciowo-neutralny). Powiem mu, tak od niechcenia, że mu coś kupiłam w sklepie i że jestem ciekawa czy mu się spodoba. Zobaczymy 😁

PS u mnie atak migrenowy się zaczął kilka godzin temu. Ale sobie wykrakałam... 😔 tryptan wzięty, oby pomogło bo inaczej skończy się na SORze...
Biedna :( Ja przed chwilą miałam konsultacje z neurologiem i ginekologiem bo znowu wróciła migrena i kazali wziąć tryptan znowu… przeszło ale czuję że nie do końca… obłęd!

reklama
Kup sobie mandarynki, a co! Przyspieszysz świąteczny, grudniowy nastrój 😁
Btw nie lubię jak tak szybko w sklepach zaczynają pojawiać się ozdoby świąteczne, itp… Mam wrażenie, że to się opatrzy zbyt wcześnie i potem w ten właściwy czas magia świąt już mija… 😢
No jeszcze miesiąc i będą ozdoby wielkanocne 🤣🤣 sklepy żyją innym życiem 🤣🤣

Do góry