reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Ja się czasem zastanawiam czy w moim przypadku nie lepiej było by iść zwymiotować. Ciągle mnie mdli, czy jem czy nie jem, czy coś śmierdzi czy nie , ciągle mi nie dobrze. :/ mam mega ochotę na mandarynki. Ale pewnie jeszcze nie ma w sklepach 🤣🤣🤣
Kup sobie mandarynki, a co! Przyspieszysz świąteczny, grudniowy nastrój 😁
Btw nie lubię jak tak szybko w sklepach zaczynają pojawiać się ozdoby świąteczne, itp… Mam wrażenie, że to się opatrzy zbyt wcześnie i potem w ten właściwy czas magia świąt już mija… 😢

reklama
Mój się dowie późnym wieczorem po kolacji 😁dziś byłam na drugiej becie i ładnie rośnie, więc nie boję się już tak bardzo powiedzieć 😅 Pozytywny test zapakowałam do pudełeczka i przykryłam body dla niemowlaka (żółty kolor, taki płciowo-neutralny). Powiem mu, tak od niechcenia, że mu coś kupiłam w sklepie i że jestem ciekawa czy mu się spodoba. Zobaczymy 😁

PS u mnie atak migrenowy się zaczął kilka godzin temu. Ale sobie wykrakałam... 😔 tryptan wzięty, oby pomogło bo inaczej skończy się na SORze...
No i nie wiem jaka reakcje napisać. Do pierwszej części chciałam dać ❤️, ale do drugiej to już tylko 😥

Dziewczyny boli was nad brzuch jak na miesiączkę ? Ja jak nie wczas wezmę magnez i duphaston to mam silne te bóle. Przy załatwianiu się też strasznie boli. Ale jak wezmę leki, odpocznę to mniej. W sumie w tej pracy 8-10 godzin na nogach , w ciągłym ruchu, siedzę tyle co na toalecie raz na kilka godzin :/
Mnie brzuch nie boli, ale ja codziennie biorę magne b6 forte. Jedną tabletkę jak przyjdę z pracy- tak po południu, ok 16, a jedną wieczorem, pół h przed snem.
Dzisiaj w pracy troszkę mnie zaczął boleć na chwilkę i ciut się wystraszyłam, bo dźwignęłam na sekundę ciężki karton 😭

Ostatnia edycja:
Ja się czasem zastanawiam czy w moim przypadku nie lepiej było by iść zwymiotować. Ciągle mnie mdli, czy jem czy nie jem, czy coś śmierdzi czy nie , ciągle mi nie dobrze. :/ mam mega ochotę na mandarynki. Ale pewnie jeszcze nie ma w sklepach 🤣🤣🤣
nie pocieszę, bo mnie nawet po tym wymiotowaniu dalej mdli. Myślę że mandarynki już powinny być. Właściwie teraz cały rok są w sklepach ;)

Powiem wam, wczoraj w pracy praktycznie nie miałam zgagi (w porównaniu z tym, co się działo w poniedziałek, to szok) i tak sobie pomyślałam: „kurde objawy ustają, może jutro (czyli dzisiaj) pójdę jeszcze na betę” 🙈
Położyłam się do łóżka i taka zgaga i nudności mnie dopadły, że nie umiałam zasnąć 👀 jeszcze co chwila wstawałam do toalety 😒 pokarało mnie 🤣🤣 Na betę nie poszłam 🙈

Mój się dowie późnym wieczorem po kolacji 😁dziś byłam na drugiej becie i ładnie rośnie, więc nie boję się już tak bardzo powiedzieć 😅 Pozytywny test zapakowałam do pudełeczka i przykryłam body dla niemowlaka (żółty kolor, taki płciowo-neutralny). Powiem mu, tak od niechcenia, że mu coś kupiłam w sklepie i że jestem ciekawa czy mu się spodoba. Zobaczymy 😁

PS u mnie atak migrenowy się zaczął kilka godzin temu. Ale sobie wykrakałam... 😔 tryptan wzięty, oby pomogło bo inaczej skończy się na SORze...
Biedna :( Ja przed chwilą miałam konsultacje z neurologiem i ginekologiem bo znowu wróciła migrena i kazali wziąć tryptan znowu… przeszło ale czuję że nie do końca… obłęd!

reklama
Kup sobie mandarynki, a co! Przyspieszysz świąteczny, grudniowy nastrój 😁
Btw nie lubię jak tak szybko w sklepach zaczynają pojawiać się ozdoby świąteczne, itp… Mam wrażenie, że to się opatrzy zbyt wcześnie i potem w ten właściwy czas magia świąt już mija… 😢
No jeszcze miesiąc i będą ozdoby wielkanocne 🤣🤣 sklepy żyją innym życiem 🤣🤣

Do góry