94i
Fanka BB :)
Ja usg 7.12 A test pappa 7 dni przedDziewczyny, a miałyście już badania prenatalne?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja usg 7.12 A test pappa 7 dni przedDziewczyny, a miałyście już badania prenatalne?
Daj znać jak przyjdąJa robiłam we wtorek test Sanco i czekam
na wyniki
Żeby badanie było prawidłowo wykonane należy w tym samym dniu wykonać usg i pobrać krew na pappeJa usg 7.12 A test pappa 7 dni przed
Pani dr do której ide tak sobie zażyczyła. Pytałam tutaj dziewczyn i niektóre mają tak samo u swoich lekarzy. Czytałam dużo w tym temacie i mamaginekolog też woli wynik pappa na wizycie usg - cytat z artykułu "Z wygody test jest zazwyczaj pobierany w dniu badania USG, natomiast nie jest to konieczne. Ja swoim pacjentkom zazwyczaj zlecam już tydzień przed USG – żeby w dniu badania mieć dostępny wynik i wydać pacjentce pełny opis." Link do: MamaginekologŻeby badanie było prawidłowo wykonane należy w tym samym dniu wykonać usg i pobrać krew na pappe
ja odkad sie dowiedzialam ze mamaginekolog nie byla faktycznie ginekologiem gdy prowadzila swoje konto w mediach spolecznosciowych stracilam do niej zaufanie. Nie byla wtedy lekarzem. Potem nie zdala egzaminu ze specjalizacji. Lekarzem jest dopiero od roku, bo egzamin zdala w 2021. Jakos od tego czasu mnie nie przekonujePani dr do której ide tak sobie zażyczyła. Pytałam tutaj dziewczyn i niektóre mają tak samo u swoich lekarzy. Czytałam dużo w tym temacie i mamaginekolog też woli wynik pappa na wizycie usg - cytat z artykułu "Z wygody test jest zazwyczaj pobierany w dniu badania USG, natomiast nie jest to konieczne. Ja swoim pacjentkom zazwyczaj zlecam już tydzień przed USG – żeby w dniu badania mieć dostępny wynik i wydać pacjentce pełny opis." Link do: Mamaginekolog
Lekarzem była, ale bez specjalizacji. Przecież pracowała jako ginekolog.ja odkad sie dowiedzialam ze mamaginekolog nie byla faktycznie ginekologiem gdy prowadzila swoje konto w mediach spolecznosciowych stracilam do niej zaufanie. Nie byla wtedy lekarzem. Potem nie zdala egzaminu ze specjalizacji. Lekarzem jest dopiero od roku, bo egzamin zdala w 2021. Jakos od tego czasu mnie nie przekonuje
ale jej profil sugerowal ze byla ginekologiem. Nazwa profilu rowniez. Dawala rady z zakresu ginekologii i poloznictwa a nie miala uprawnien. Biorac to pod uwage, zaczelam sie zastanawiac nad tym ile ona moze miec doswiadczenia w takiej sytuacji? To glownie wiedza ksiazkowa byla.. Jesli mimo to Cie przekonuje, nie chce Cie zniechecac…Lekarzem była, ale bez specjalizacji. Przecież pracowała jako ginekolog.
Była ginekologiem w trakcie specjalizacji, sprawdź swojego lekarza. U mnie w szpitalu przyjmuje 7 ginekologow z czego wlasnie 3 w trakcie specjalizacjiale jej profil sugerowal ze byla ginekologiem. Nazwa profilu rowniez. Dawala rady z zakresu ginekologii i poloznictwa a nie miala uprawnien. Biorac to pod uwage, zaczelam sie zastanawiac nad tym ile ona moze miec doswiadczenia w takiej sytuacji? To glownie wiedza ksiazkowa byla.. Jesli mimo to Cie przekonuje, nie chce Cie zniechecac…![]()
"Lekarz w trakcie specjalizacji, zwany dalej rezydentem, to 26-38 letni lekarz z pełnym prawem zawodu, który prowadzi kompletny proces diagnostyki i leczenia, przeprowadza zabiegi, dyżuruje – w skrócie: robi praktycznie wszystko to, co lekarz specjalista z danej dziedziny. By zdobyć upragniony tytuł, musi on odbyć specjalne szkolenie.ale jej profil sugerowal ze byla ginekologiem. Nazwa profilu rowniez. Dawala rady z zakresu ginekologii i poloznictwa a nie miala uprawnien. Biorac to pod uwage, zaczelam sie zastanawiac nad tym ile ona moze miec doswiadczenia w takiej sytuacji? To glownie wiedza ksiazkowa byla.. Jesli mimo to Cie przekonuje, nie chce Cie zniechecac…![]()
jak wspomnialam wczesniej, nie chce cie zniechecac"Lekarz w trakcie specjalizacji, zwany dalej rezydentem, to 26-38 letni lekarz z pełnym prawem zawodu, który prowadzi kompletny proces diagnostyki i leczenia, przeprowadza zabiegi, dyżuruje – w skrócie: robi praktycznie wszystko to, co lekarz specjalista z danej dziedziny. By zdobyć upragniony tytuł, musi on odbyć specjalne szkolenie.
W Polsce szkolenie specjalizacyjne jest nadzorowane przez powołane w tym celu instytucje i warunkiem jego podjęcia jest przejście postępowania rekrutacyjnego, które odbywa się dwukrotnie w ciągu roku. Po pozytywnej kwalifikacji, która uzależniona jest od liczby punktów zdobytych na Lekarskim Egzaminie Końcowym, lekarz ma dwie możliwości odbywania specjalizacji." Link do: Kim jest Rezydent - Porozumienie Rezydentów OZZL