reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

Ile u CIebie kosztuje sanco? Właśnie poczytałam o tym i to brzmi dość ciekawie. tylko jak zobaczyłam cenę 2200zł, to uznałam, ze chyba Pappa mi chwilowo wystarczy ;)
Tez jakoś 2tys. Warszawa.
Sanco daje 99% pewności a pappa jakaś statystykę ci pokaże i możesz się niepotrzebnie martwic. Jak możesz sobie pozwolić to zrób Sanco a nie płać za pappa.
Poza tym Sanco określi płeć 🙂

reklama
Ja od wczoraj mam delikatnie brązowy śluz, skąpy, ale jednak 😔 Pierwsza myśl - przerażenie, ale później uspokoiłam się, że to nie żywa krew. Skontaktowałam się z lekarzem i przełożyłam wizytę na dziś, także za 2 godziny będzie wiadomo czy wszystko jest okej 😌 dziewczyny, które plamiły..odczuwałyście jakiś ból w okolicy jajników? Jak dlugo trwało u was plamienie?
ja plamiłam dwa razy jednorazowo, ale to po stosunku raz, a drugi po tym jak luteinę dopochwowo przyjęłam też delikatnie brązowo, mnie co jakiś czas boli brzuch jak na @.

Ja tak dawno rodziłam, ze nawet nie pamiętam już jak to jest ;) a powiedzcie mi czy myślicie, że jak prenatalne wyjdą ok to i tak warto wydać kase na sanco ? totalnie jestem chyba zielona w tym
Ja w pierwszej nie robiłam bo prenatalne ok ale i tak się 6 miesięcy zamartwialam. Miałam za dużo czasu (ciąża głównie leżąca) i czytałam zle historie niepotrzebnie

Ja też krasnal 156, nie wiem w sumie ile teraz ale tak normalnie ok 46-47 kg, choć za jakas mega szczupla się nie uważam, raczej normalna. A teraz to nawet sporo tłuszczyku mam na brzuchu.
I już mi się brzuszek zaokrągla.. w 1 ciąży też szybko mi rosl
boziu to ja w porównaniu do Was jestem mutantem 🤣🤣 mam prawie 180cm i waga ok 100 🙈 (przez to, że jestem wysoka to ta waga rozkłada mi się tak, że mam tylko brzuch i tyłek odstający, a ręce i nogi w miarę szczupłe) 🙈 nigdy nie byłam szczupła więc u mnie ciążę będzie widać pewnie pod sam koniec, bo już teraz wyglądam na 5-6 miesiąc 🤣

Sanco daje 99% pewności a pappa jakaś statystykę ci pokaże i możesz się niepotrzebnie martwic. Jak możesz sobie pozwolić to zrób Sanco a nie płać za pappa.
Zgadzam się z tym całkowicie. U siebie znalazłam najtaniej za coś ok. 1900zł. Ja w rodzinie mam przypadek, gdzie wszystkie USG genetyczne plus pappa wychodziły w normie, a dziecko urodziło się chore na rzadką chorobę genetyczną, która sanco by wykrył

Badanie krwi (coś tam plus beta hcg) musi być zestawione z pomiarami USG, wtedy lekarz przelicza na inne jednostki i masz stosunek
Dokładnie tak. Beta HCG z białkiem Pappa. I krew powinna być pobrana tego samego dnia co jest robione USG, żeby było jak najbardziej wiarygodne, nie było rozbieżności (musi być ten sam DC). I pamiętajcie, że tego badania nie zrobi każdy lekarz, tylko z odpowiednim certyfikatem

a to można zrobić tak, że zrobię sanco/nifty a pappa nie? Robi się je w tym samym okresie ciąży? (Pappa i sanco/nifty)

boziu to ja w porównaniu do Was jestem mutantem 🤣🤣 mam prawie 180cm i waga ok 100 🙈 (przez to, że jestem wysoka to ta waga rozkłada mi się tak, że mam tylko brzuch i tyłek odstający, a ręce i nogi w miarę szczupłe) 🙈 nigdy nie byłam szczupła więc u mnie ciążę będzie widać pewnie pod sam koniec, bo już teraz wyglądam na 5-6 miesiąc 🤣
Ja za to mam 168 cm wzrostu i wazę 64,5 kg niedawno schudłam ponad 50kg wiec moje ciało wyglada jak jedna wielka galareta 😅

reklama
Do góry