reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

Ile u CIebie kosztuje sanco? Właśnie poczytałam o tym i to brzmi dość ciekawie. tylko jak zobaczyłam cenę 2200zł, to uznałam, ze chyba Pappa mi chwilowo wystarczy ;)
Tez jakoś 2tys. Warszawa.
Sanco daje 99% pewności a pappa jakaś statystykę ci pokaże i możesz się niepotrzebnie martwic. Jak możesz sobie pozwolić to zrób Sanco a nie płać za pappa.
Poza tym Sanco określi płeć 🙂

reklama
Ja od wczoraj mam delikatnie brązowy śluz, skąpy, ale jednak 😔 Pierwsza myśl - przerażenie, ale później uspokoiłam się, że to nie żywa krew. Skontaktowałam się z lekarzem i przełożyłam wizytę na dziś, także za 2 godziny będzie wiadomo czy wszystko jest okej 😌 dziewczyny, które plamiły..odczuwałyście jakiś ból w okolicy jajników? Jak dlugo trwało u was plamienie?
ja plamiłam dwa razy jednorazowo, ale to po stosunku raz, a drugi po tym jak luteinę dopochwowo przyjęłam też delikatnie brązowo, mnie co jakiś czas boli brzuch jak na @.

Ja tak dawno rodziłam, ze nawet nie pamiętam już jak to jest ;) a powiedzcie mi czy myślicie, że jak prenatalne wyjdą ok to i tak warto wydać kase na sanco ? totalnie jestem chyba zielona w tym
Ja w pierwszej nie robiłam bo prenatalne ok ale i tak się 6 miesięcy zamartwialam. Miałam za dużo czasu (ciąża głównie leżąca) i czytałam zle historie niepotrzebnie

Ja też krasnal 156, nie wiem w sumie ile teraz ale tak normalnie ok 46-47 kg, choć za jakas mega szczupla się nie uważam, raczej normalna. A teraz to nawet sporo tłuszczyku mam na brzuchu.
I już mi się brzuszek zaokrągla.. w 1 ciąży też szybko mi rosl
boziu to ja w porównaniu do Was jestem mutantem 🤣🤣 mam prawie 180cm i waga ok 100 🙈 (przez to, że jestem wysoka to ta waga rozkłada mi się tak, że mam tylko brzuch i tyłek odstający, a ręce i nogi w miarę szczupłe) 🙈 nigdy nie byłam szczupła więc u mnie ciążę będzie widać pewnie pod sam koniec, bo już teraz wyglądam na 5-6 miesiąc 🤣

Sanco daje 99% pewności a pappa jakaś statystykę ci pokaże i możesz się niepotrzebnie martwic. Jak możesz sobie pozwolić to zrób Sanco a nie płać za pappa.
Zgadzam się z tym całkowicie. U siebie znalazłam najtaniej za coś ok. 1900zł. Ja w rodzinie mam przypadek, gdzie wszystkie USG genetyczne plus pappa wychodziły w normie, a dziecko urodziło się chore na rzadką chorobę genetyczną, która sanco by wykrył

Badanie krwi (coś tam plus beta hcg) musi być zestawione z pomiarami USG, wtedy lekarz przelicza na inne jednostki i masz stosunek
Dokładnie tak. Beta HCG z białkiem Pappa. I krew powinna być pobrana tego samego dnia co jest robione USG, żeby było jak najbardziej wiarygodne, nie było rozbieżności (musi być ten sam DC). I pamiętajcie, że tego badania nie zrobi każdy lekarz, tylko z odpowiednim certyfikatem

a to można zrobić tak, że zrobię sanco/nifty a pappa nie? Robi się je w tym samym okresie ciąży? (Pappa i sanco/nifty)

boziu to ja w porównaniu do Was jestem mutantem 🤣🤣 mam prawie 180cm i waga ok 100 🙈 (przez to, że jestem wysoka to ta waga rozkłada mi się tak, że mam tylko brzuch i tyłek odstający, a ręce i nogi w miarę szczupłe) 🙈 nigdy nie byłam szczupła więc u mnie ciążę będzie widać pewnie pod sam koniec, bo już teraz wyglądam na 5-6 miesiąc 🤣
Ja za to mam 168 cm wzrostu i wazę 64,5 kg niedawno schudłam ponad 50kg wiec moje ciało wyglada jak jedna wielka galareta 😅

reklama
Do góry