reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
Jak odczuwacie bol brzucha??
Nie pokoja mnie moje skurcze, dziś mnie złapał skurcz jak wróciłam z pracy i jak się teraz kładłam do łóżka, musiałam się szybko połozyc bo nie mogłam wytrzymać.... Tj. Mi coś brzuch scisnelo i puściło. Nie wiem czy też tak macie?? Wczoraj wieczorem tez tak miałam.
Czy to normalne?? :(
Ja mam właściwie ciągły ból podbrzusza. A przy kaszlnięciu, kichaniu czy za szybkim wstaniu zarwie mnie mocno jajnik.

W środę mam onkologa. Miałam mieć zabieg usunięcia pieprzyka na podbrzuszu, bo jest mocno podejrzany. Z tego co czytałam taki zabieg najlepiej zrobić w drugim trymestrze, a boje się jak to będzie się goić przy rosnącym brzuchu. Onkolog jest profesorem, mam nadzieję że coś wymyśli

W środę mam onkologa. Miałam mieć zabieg usunięcia pieprzyka na podbrzuszu, bo jest mocno podejrzany. Z tego co czytałam taki zabieg najlepiej zrobić w drugim trymestrze, a boje się jak to będzie się goić przy rosnącym brzuchu. Onkolog jest profesorem, mam nadzieję że coś wymyśli
Nie można przełożyć zabiegu??
Może skontaktuj się ze swoim lekarzem

Jak odczuwacie bol brzucha??
Nie pokoja mnie moje skurcze, dziś mnie złapał skurcz jak wróciłam z pracy i jak się teraz kładłam do łóżka, musiałam się szybko połozyc bo nie mogłam wytrzymać.... Tj. Mi coś brzuch scisnelo i puściło. Nie wiem czy też tak macie?? Wczoraj wieczorem tez tak miałam.
Czy to normalne?? :(
Ja prawie nie czuję brzucha. Czasem mnie coś zakłuje. Czasem jak kichnę lub kaszlnę albo za szybko wstanę to chwilowe ciągnięcie, ale też nie zawsze.

Nie można przełożyć zabiegu??
Może skontaktuj się ze swoim lekarzem
Myślę, że można. Pójdę normalnie na ta wizytę i przedyskutuje to z onkologiem. Ginekologa mam tydzień później więc z opinią od onkologa pójdę na wizytę. Mam nadzieję, że mi to wytną bo ciąża i szalejące hormony zwiększa ryzyko zezłośliwienia
.

Ekstra 🥰 a co lekarz powiedział na to krwawienie? Jaka mogła być przyczyna?
Fajnie zobaczyć już serduszko 😍 ja jeszcze dwa tygodnie do wizyty

Powiedział że czasem tak się zdarza, żadnego krwiaka nie widział, bardzo możliwe że od wysiłku pękło jakieś naczyńko, albo tak późne krwawienie implantacyjne. Dostałam tak czy inaczej luteinę dopochwowo na wszelki wypadek i duphaston.

reklama
Do góry