reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
Ale przeczytałaś cały internet i mówisz, że badanie genetyczne to taka statystka jak pappa? 🥺
Tak, statystyka, bo nie da ci konkretniej odpowiedzi jak w przypadku amniopunkcji. To kolejne wyliczenia. Wiadomo jak komuś wyjdzie po pappie ryzyko 1:1000000 i dla własnego wewnętrznego spokoju chce zrobić nift, a proszę bardzo 🙂 ale przy ryzyku np 1: 30 robienie niftow jest po prostu głupotą 😌

Tak, statystyka, bo nie da ci konkretniej odpowiedzi jak w przypadku amniopunkcji. To kolejne wyliczenia. Wiadomo jak komuś wyjdzie po pappie ryzyko 1:1000000 i dla własnego wewnętrznego spokoju chce zrobić nift, a proszę bardzo 🙂 ale przy ryzyku np 1: 30 robienie niftow jest po prostu głupotą 😌
Nie zgodzę się. Nie jest to statystyka. To badanie genomu dziecka. Wtedy amniopunkcja praktycznie tylko potwierdzi na 100%. Plus np nifty bada cały kariotyp wzdłuż i wszerz. Delecje, duplikacje, trisomie, monosomie. Nie ma to w ogóle podskoku do pappa.

Wybieracie się na USG genetyczne (11-14tc)? Ja się właśnie zapisałam, będzie to 13+1
Tak. Zrobię też Sanco. W pierwszej ciąży żałowałam, że nie zrobiłam. Mimo, że na USG wszystko dobrze to i tak niepewność przez całą ciążę bo za dużo głupot w internecie czytałam

Tak. Zrobię też Sanco. W pierwszej ciąży żałowałam, że nie zrobiłam. Mimo, że na USG wszystko dobrze to i tak niepewność przez całą ciążę bo za dużo głupot w internecie czytałam
My zrobiliśmy z mężem testy na nosicielstwo ponad 500 chorób recesywnych, żeby wykluczyć też to plus właśnie będę robić nifty (to chyba praktycznie to samo co sanco), żeby wykluczyć wszystkie zaburzenia w kariotypie ;)

reklama
Do góry