reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
Ale przeczytałaś cały internet i mówisz, że badanie genetyczne to taka statystka jak pappa? 🥺
Tak, statystyka, bo nie da ci konkretniej odpowiedzi jak w przypadku amniopunkcji. To kolejne wyliczenia. Wiadomo jak komuś wyjdzie po pappie ryzyko 1:1000000 i dla własnego wewnętrznego spokoju chce zrobić nift, a proszę bardzo 🙂 ale przy ryzyku np 1: 30 robienie niftow jest po prostu głupotą 😌

Tak, statystyka, bo nie da ci konkretniej odpowiedzi jak w przypadku amniopunkcji. To kolejne wyliczenia. Wiadomo jak komuś wyjdzie po pappie ryzyko 1:1000000 i dla własnego wewnętrznego spokoju chce zrobić nift, a proszę bardzo 🙂 ale przy ryzyku np 1: 30 robienie niftow jest po prostu głupotą 😌
Nie zgodzę się. Nie jest to statystyka. To badanie genomu dziecka. Wtedy amniopunkcja praktycznie tylko potwierdzi na 100%. Plus np nifty bada cały kariotyp wzdłuż i wszerz. Delecje, duplikacje, trisomie, monosomie. Nie ma to w ogóle podskoku do pappa.

Wybieracie się na USG genetyczne (11-14tc)? Ja się właśnie zapisałam, będzie to 13+1
Tak. Zrobię też Sanco. W pierwszej ciąży żałowałam, że nie zrobiłam. Mimo, że na USG wszystko dobrze to i tak niepewność przez całą ciążę bo za dużo głupot w internecie czytałam

Tak. Zrobię też Sanco. W pierwszej ciąży żałowałam, że nie zrobiłam. Mimo, że na USG wszystko dobrze to i tak niepewność przez całą ciążę bo za dużo głupot w internecie czytałam
My zrobiliśmy z mężem testy na nosicielstwo ponad 500 chorób recesywnych, żeby wykluczyć też to plus właśnie będę robić nifty (to chyba praktycznie to samo co sanco), żeby wykluczyć wszystkie zaburzenia w kariotypie ;)

reklama
Do góry