reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

Jeżeli zacznie mi się akcja i będą mieli wolne miejsce to przyjmą mnie od razu, nawet jak nigdy w tym szpitalu nie byłam?

Jak nie będzie akcji porodowej i będę miała skierowanie na oddział to muszę wcześniej się tam umawiać czy po prostu jadę ze skierowaniem i przyjmują mnie z miejsca?

Sorki, ale nie ogarniam tego jeszcze 🙈
Nie wiem jak to teraz wyglada jeśli chodzi o skierowanie kiedyś było z miejsca teraz nie wiem czy coś się zmieniło . A o poród to musza przyjąć czy byłaś czy nie byłaś nie ma różnicy . Poród się zaczął i trzeba panią przyjąć ;)

reklama
Nie wiem jak to teraz wyglada jeśli chodzi o skierowanie kiedyś było z miejsca teraz nie wiem czy coś się zmieniło . A o poród to musza przyjąć czy byłaś czy nie byłaś nie ma różnicy . Poród się zaczął i trzeba panią przyjąć ;)
dzięki za odpowiedź, bo zamierzam rodzić w szpitalu oddalonym od domu ok godzinę i trochę słabo by było jakby mi powiedzieli, że mnie nie przyjmą 🙈 choć w Warszawie jest sporo szpitali 3 stopnia to nawet jak mnie odeślą to od jednego do drugiego nie ma tak daleko 🙈

dzięki za odpowiedź, bo zamierzam rodzić w szpitalu oddalonym od domu ok godzinę i trochę słabo by było jakby mi powiedzieli, że mnie nie przyjmą 🙈 choć w Warszawie jest sporo szpitali 3 stopnia to nawet jak mnie odeślą to od jednego do drugiego nie ma tak daleko 🙈
Ja tez nie planuje u siebie rodzic tylko 80km od domu dlatego Cię rozumiem ;) napewno wcześniej pójdę na takie rozeznanie na oddział i rozmowę z położnymi .

Byłam dziś na NFZ po skierowanie na badania, dała mi na to co prywatny lekarz mi kazał zrobić. Jedynie na Cmv (Cytomegalowirus) mi nie dała to będę musiała prywatnie zrobić i idę w poniedziałek, żeby na wtorek mieć wyniki na wizytę do prywatnego. Byłam przed wizytą u położnej, ciśnienie było ok, założyła mi kartę ciąży, ale wewnętrzną (jest ona w mojej karcie ginekologicznej, mi nic nie dawała do ręki), a kartę ciąży mam od prywatnego i powiedziała, że w moją kartę co ja mam ze sobą nie będą nic wpisywać tylko do tej wewnętrznej co zostaje w przychodni, a kc co ja mam ma prowadzić mi lekarz prywatnie i nie ma znaczenia w niczym czy prywatny czy na NFZ założył mi kartę ciąży 😊 lekarz powiedziała, że jak będę miała potrzebę czy po skierowanie na badania mam po prostu przychodzić i mówić że potrzebuję. Lekarze wiedzą o sobie i jeden i drugi normalnie do tego podeszli. Jeśli chodzi o dotychczasowe wyniki i ostatnie USG to ciąża jest prawidłowa. I to 146 bpm co podejrzewałam że to jest czynność serduszka to potwierdziła mi to dziś, także jest dobrze ze wszystkim 😊

Będziesz miała wyniki z dnia na dzień? Byłam dziś w luxmedzie na pobraniu krwi i większość wyników fakt ma się pojawiać dzisiaj/kolejny dzień roboczy ale np grupa krwi, HIV, kiła - czeka się tydzień i trzeba odebrać osobiście.
Mi też się powieliły badania od prywatnej i z luxmedu poza cytomegalią - a zapłaciłam za tylko te 2 badania (igg igm) prawie 140 zł w luxmed 😳

Będziesz miała wyniki z dnia na dzień? Byłam dziś w luxmedzie na pobraniu krwi i większość wyników fakt ma się pojawiać dzisiaj/kolejny dzień roboczy ale np grupa krwi, HIV, kiła - czeka się tydzień i trzeba odebrać osobiście.
Mi też się powieliły badania od prywatnej i z luxmedu poza cytomegalią - a zapłaciłam za tylko te 2 badania (igg igm) prawie 140 zł w luxmed 😳
wszystkie wyniki miałam tego samego dnia z ciążowych badań (toxo, HIV itd.), tylko musiałam osobiście odebrać. Badania robiłam w punkcie pobrań w szpitalu gdzie mają własne laboratorium i dlatego tak szybko są wyniki, o 8 pobranie, a o 13 wyniki już miałam. Jedynie progesteron wysyłany był do diagnostyki i wyniki miałam wieczorem tego samego dnia przez neta. Grupę krwi mam z poprzedniej ciąży (rok temu) więc nie robię.

Ja miałam dziś robione w diagnostyce i przy tych, o których mówisz było 2 dni wpisane, a wyniki już były online ok 12 w południe 🤔 po 4h 🤔

Badania są strasznie drogie :/ ja nie mam skierowania i aż się boje ile mnie to wyniesie

reklama
Do góry