reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2023

Kiedy masz wizyte? Dobrze ze ci podal wskazówki. Jaki kolor masz plamienie? Wiadomo każde plamienie to stres rozumiem ale nie mogę tego pojąc a wiem z własnego życia ze sa kobiety które w ciąży mają normalnie okres nie możliwe to jest dla mnie. Trzynam kciuki 👍
Dzięki ❤️ 12.11. kolejna wizyta, to bedzie 9 tydzień. Takie różowe, jakby biały śluz zabarwiony krwią, po kilku godzinach robi się żółte, brązowe i znika. Już tak miałam dwa razy w ostatnim tygodniu.. Wiem, że czasem plamienie to nic złego. Pamiętam też jak wyglądało u mnie przy poronieniu, więc liczę po cichutku, że tym razem będzie szczęśliwie 😌

reklama
Ja odkryłam właśnie, że te tosty mi wchodzą ze smakiem i właśnie zjadłam drugiego 🤣 obiadu nie mam siły ani chęci robić…
Czytałam na jakichś forach, że niektóre dziewczyny to przetrwały 1 trymestr jedynie dzięki fast foodom typu kfc/mc bo nic innego nie tolerowały 😳 Mi jedno nawet mak nie wchodzi, cola ani migdały nie pomagają, to samo gumy imbirowe 😭 Byle do 2 trymestru i oby było lepiej 🥹😪
Dzięki Tobie kupilam chleb tostowy i ser z nadzieją, że i mi wejdzie 🤭 wieczorem będę testować tościki. Co do fast foodów to maczek mi wchodzi ale jedynie wrap i to też na raty, całego nie dam rady wcisnąć. Jeszcze troszkę, jeszcze parę tygodni i miejmy nadzieję bedzie lepiej :) mi trochę cola pomaga -ale ta ze szkanej butelki, tylko musi być rozgazowana

Dzięki ❤️ 12.11. kolejna wizyta, to bedzie 9 tydzień. Takie różowe, jakby biały śluz zabarwiony krwią, po kilku godzinach robi się żółte, brązowe i znika. Już tak miałam dwa razy w ostatnim tygodniu.. Wiem, że czasem plamienie to nic złego. Pamiętam też jak wyglądało u mnie przy poronieniu, więc liczę po cichutku, że tym razem będzie szczęśliwie 😌
ja mam kciuki zacisnięte, musi być dobrze ❤️

U mnie lekarz w ogóle takiego pomiaru nie robił.
Tylko CRL Maluszka
U mnie to samo. Tylko crl
Mi mierzył wszystko, ale mam zdjęcie z pęcherzykiem 1.40cm i drugie z ys, ale bez wymiarów, musiał w karcie zostawić to zdjęcie z wymiarami, a nie pamiętam, bo cieszyła się, że w ogóle jest ys, bo rok temu miałam puste jajo. U mnie na USG wyszło wtedy 6t3d, a wg owulacji 5t4d..

Czy są tu dziewczyny, które jeszcze nie widziały swojej kropki? Bo ja od 1 do 2 wizyty czekam 3 tygodnie i dopiero 15.11 idę na tę drugą wizytę i nie ukrywam jestem spokojna, ale czasami jest mi ciężko, że nie widziałam jeszcze swojej fasolki, a dziś 7t4d sugerując się ostatnim USG... W międzyczasie nie chciałam iść do innego lekarza, bo mam problem z zaufaniem i chodzę do sprawdzonego, a poza tym chcę z mężem ten pierwszy raz zobaczyć kropkę 😍
Ja też czekam ponad trzy tygodnie od wizyty do wizytę. Ostatnio jak byłam było 6+1 i na szczęście było już serduszko bo inaczej bym za dużo myślała

My zamówiliśmy zdrapkę dla rodziców :)
Byłam dziś na wizycie na NFZ dramat, a że chodzę prywatnie chciałam, aby dał mi kilka badań nie dał 😁, usg wyprosilam widziałam ze serduszko bije więc się uspokoiłam, w jego pomiar to nawet nie wierzę bo zrobił to na odwal, wizytę następna prywatną mam dopiero za 2 tyg. Ogólnie to od tamtej wizyty miesiąc przerwy więc dlatego poszłam na usg na NFZ, buc straszny 🤦‍♀️
Robiłyście cytologię w ciąży teraz na początku?
Te wizyty usg są takie stresujące, noc z głowy zawsze 🤭
Ja miałam w czerwcu więc jest na tyle świeża, że narazie nie trzeba powtarzać

Robiłam wreszcie tarczycę, czekam jeszcze na jeden wynik i wtedy wysyłam do lekarza. Ale zerkniecie? Wydaje się że wszystko jest w normie... 🤔

Załączniki

• dc23728d-3d48-45d8-98a5-815f2c2cf9fd.jpeg
    dc23728d-3d48-45d8-98a5-815f2c2cf9fd.jpeg
    54,5 KB · Wyświetleń: 53
reklama
U mnie to samo. Tylko crl

Ja też czekam ponad trzy tygodnie od wizyty do wizytę. Ostatnio jak byłam było 6+1 i na szczęście było już serduszko bo inaczej bym za dużo myślała
u mnie tylko pęcherzyk żółtkowy był widoczny, zarodka nie było jeszcze widać 🙈 muszę czekać jeszcze ponad tydzień do wizyty, ale dam radę 😉

Do góry