reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Jak przy każdej ciąży jak widzę pozytywny test odrazu nie pale ani jednej fajki ;) jakoś bym nie potrafiła. Ale czasami mnie ciągnie. Ale staram zajac się czymś innym i o tym nie myśleć. Na początku było trudniej Ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Jak dla mnie najlepiej rzucic z dnia na dzień. Kiedyś probowalam rzucać ze paliłam coraz mniej i byl to efekt odwrotny po jakimś czasie. Naszczescie maż rzucił razem ze mną Jak tylko się dowiedzieliśmy o ciąży i jest mi lepiej ;) Trzymam za Ciebie kciuki żeby udalo ci się rzucic to cholerstwo jak najszybciej 💖
Dzięki 😊 postaram się już od jutra nie palić w ogóle, zobaczymy jak mi się uda 😁

reklama
Ja mam L4 od samego początku czyli od poniedziałku jak test wyszedł pozytywny i pierwsze hcg 97 .
Ja mam bardzo specyficzna pracę, a do tego mam nocki( w zasadzie miałam mieć ten tydzień? miałam tak ugadane z lekarzem i u mnie w pracy bezwzględny zakaz pracy kobiet w ciąży i z podejrzeniem ciąży

Ja mam L4 od samego początku czyli od poniedziałku jak test wyszedł pozytywny i pierwsze hcg 97 .
Ja mam bardzo specyficzna pracę, a do tego mam nocki( w zasadzie miałam mieć ten tydzień? miałam tak ugadane z lekarzem i u mnie w pracy bezwzględny zakaz pracy kobiet w ciąży i z podejrzeniem ciąży
A u Nas lekarze chyba wychodzą z założenia że ciąża to nie choroba może jak zobaczy coś na USG wystawi l4

Zawsze mogę iść do ogólnego ale to nie ciążowe i 80% płatne a to mi się nie uśmiecha przemecze się tydzień i zobaczymy

Wydaje mi się że lepiej 80% niż żeby nie daj Bóg coś się narobiło
Tu się zgodzę :) może pójdę we wtorek bo mam wolny do ogólnego lekarza :) zobaczymy jak się sytuacja rozwinie ... Powiedziałam sobie wcześniej że jak znajdę w ciążę to odrazu pójdę na l4 a tu nic nie widać na USG itd

A u Nas lekarze chyba wychodzą z założenia że ciąża to nie choroba może jak zobaczy coś na USG wystawi l4
a prywatnie jakiś lekarz Ci nie wystawi? Ja dostałam dziś od lekarza NFZ zwolnienie na 2 tygodnie na razie i wizyta 21 września. Ale może dlatego, że byłam na zwolnieniu przez szefową i stres związany z pracą i po prostu stwierdziła, że mi przedłuży

reklama
Tu się zgodzę :) może pójdę we wtorek bo mam wolny do ogólnego lekarza :) zobaczymy jak się sytuacja rozwinie ... Powiedziałam sobie wcześniej że jak znajdę w ciążę to odrazu pójdę na l4 a tu nic nie widać na USG itd
pójdź na ten tydzień od lekarza pierwszego kontaktu, a później od ginekologa

Do góry