reklama
Nerwicówka35
Fanka BB :)
Hejka dziewczynki, moja Mała jeszcze bezzębna mam duże zmartwienie z rozszerzaniem diety. Kornelcia je tylko mleko plus raz dziennie słoiczek, ten mniejszy. Jak mi przybranie mleka to daję sztuczne, teraz już bebilon pro futura 2. Nie wiem, jak czytam, to u Was już różne produty wjeżdżają, łącznie z chlebem napiszcie proszę wasz przykładowy jadłospis. Ile jakich produktów, jak często? Czy dajecie maluchowi wodę do picia? Pomocy
P. S. Co to znaczy, że dziecko stabilnie siedzi przy rozszerzaniu diety? W sensie kiedy sadzam ją na kolanach, to się nie ześlizguje? Czy, że siada sama?
P. S. Co to znaczy, że dziecko stabilnie siedzi przy rozszerzaniu diety? W sensie kiedy sadzam ją na kolanach, to się nie ześlizguje? Czy, że siada sama?
My też rozszerzamy dietę bardzo powoli. Nadal głównym jedzeniem jest karmienie piersią, oprócz tego raz dziennie kaszka z owocami, czasem skosztuje obiadku ze słoiczka. Nie widzę w tym problemu. U nas ważna była kaszka ze względu na zawartość witamin oraz stopniowe wprowadzanie glutenu. Dajemy do picia wodę z kubeczka b.box, bo mały nie toleruje smoczków.
Nerwicówka35
A skąd wiesz czy dziecku chce się pić? Ja nawet nie wiem kiedy podawać i w jaki sposób? Mniw uczono, że póki głównym pokarmem jest mleko, tk nie należy dawać wody... Już całkiem zgłupiałamMy też rozszerzamy dietę bardzo powoli. Nadal głównym jedzeniem jest karmienie piersią, oprócz tego raz dziennie kaszka z owocami, czasem skosztuje obiadku ze słoiczka. Nie widzę w tym problemu. U nas ważna była kaszka ze względu na zawartość witamin oraz stopniowe wprowadzanie glutenu. Dajemy do picia wodę z kubeczka b.box, bo mały nie toleruje smoczków.
Moj też jak pil tylko m.leko to nie dawałam wody. Herbatkę daje tylko po sloiczkuA skąd wiesz czy dziecku chce się pić? Ja nawet nie wiem kiedy podawać i w jaki sposób? Mniw uczono, że póki głównym pokarmem jest mleko, tk nie należy dawać wody... Już całkiem zgłupiałam
Nerwicówka35
Moj też jak pil tylko m.leko to nie dawałam wody. Herbatkę daje tylko po sloiczku
A z czego herbatkę i ile?
120 ml raz dziennie herbatka na dobranoc tak nazywa sięA z czego herbatkę i ile?
Nerwicówka35
A podajesz wodę przegotowaną, czy mineralną?Do wody na razie się przyzwyczajamy. Po prostu od czasu do czasu w ciągu dnia podaję mu kubeczek b.box z wodą. Czasami się napije czasem zaczyna się nim bawić.
reklama