@agnik31 - u nas sprawdzają się kontrastowe karty, misie, piankowe puzzle i do tego grzechotki i gryzaki. Podstawowe zabawki, ale na ten etap dla nas najlepsze.
@Lil12 - nasz mały też się strasznie ślini, ta ślina jest dosłownie wszędzie. Pcha teraz wszystko do buzi i gryzie. Właśnie zamówiłam mu dodatkowy gryzak, aby miał co wkładać do buzi. Może już powoli ząbki zaczynają ruszać.
Co do rozszerzania diety to my narazie czekamy do skończonego 6 miesiąca. Mały na pewno nie jest jeszcze gotowy, stabilnie nie siedzi, więc jeszcze trochę poczeka. Zamówiłam ostatnio poradniki blw i chyba w ten sposób będziemy rozszerzać dietę. Na całe szczęście mamy psa więc będzie mieć co zbierać z podłogi [emoji6]
My już po kolejnych szczepieniach - tym razem bez pneumokoków, bo mały miał jeszcze zaległa żółtaczkę. Póki co jest lepiej niż ostatnio, nie zrobił się senny ani płaczliwy, tylko się zachowuje jak gdyby nigdy nic. Dałam mu profilaktycznie paracetamol jakby go nóżki bolały, bo to jednak cztery domięśniowe wkłucia.
Dziewczyny, czy w taką deszczową, jesienną pogodę także soacerujecie z dziećmi? W ogóle jak je ubieracie gdy jest np. 12 stopni na zewnątrz?