reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

@Nerwicówka35 mam podobny problem z tym że karmię piersią do niedawna mały bardzo chętnie jadł od pewnego czasu się to zmieniło myślałam że to przez to że leżałam w szpitalu i Dawid został z dnia na dzień przestawiony na mm i dostał butlę ale ściągam swoje i podaje z butli i też nie widzę poprawy mały przy jedzeniu krzyczy rączką wypycha butelkę i się pręży przy jedzeniu. Ostatnio dawałam mu dopiero jak był głodny ale też się tak zachowywał [emoji20]

reklama
@Nerwicówka35 mam podobny problem z tym że karmię piersią do niedawna mały bardzo chętnie jadł od pewnego czasu się to zmieniło myślałam że to przez to że leżałam w szpitalu i Dawid został z dnia na dzień przestawiony na mm i dostał butlę ale ściągam swoje i podaje z butli i też nie widzę poprawy mały przy jedzeniu krzyczy rączką wypycha butelkę i się pręży przy jedzeniu. Ostatnio dawałam mu dopiero jak był głodny ale też się tak zachowywał [emoji20]
Moze to kolejny skok? Albo przez to, że maluchy są co raz bardziej ciekawskie? 🤔

Hej dziewczyny, mam problem. Kornelcia w czwartek skończyła 4 miesiące. Cały czas jest jeszcze wyłącznie na moim mleku + raz na dobę mm (ok. 130ml). Ostatnio jest z nią problem przy karmieniu, nawet po 4-5godzinach Mała nie chce jeść, wygina się, kręci główka, rozgląda się, prostuje, wypycha językiem smoczek butelki. Muszę się nieźle nagimnastykować i wręcz wpychać w nią, żeby zjadła cokolwiek. Przed ciążą zawsze potępiałam matki, które zmuszały dzieci do jedzenia, a teraz sama tak robię. Ale martwię się, że młoda ma takie długie przerwy między posiłkami i właściwie nie upomina się o jedzenie :/ nie wiem, czy odpuścić, czy dalej z nią walczyć. Generalnie jest pogodna, uśmiechnięta, bawi się, gaworzy. Kupki normalnie. Nie wygląda, żeby coś jej dolegało 🤔
Też tak miałyśmy, ja przeczkelalam i nie zmuszałam jej do jedzenia, po kilku dniach zaczęła jeść normalnie, aczkolwiek krócej niż zawsze😉 też raz na dobę daje mm, na wieczór ale zjada tylko 90 ml i niesamowicie się pręży przy butli, myślę że to dlatego, że jest na piersi i nie umie dobrze ciągnąć smoka. W ogóle wydaje mi się że ona mało je, ale jest mimo to duża, więc nie ma co się martwić jeśli przybiera i zachowuje się normalnie 😉

Też tak miałyśmy, ja przeczkelalam i nie zmuszałam jej do jedzenia, po kilku dniach zaczęła jeść normalnie, aczkolwiek krócej niż zawsze😉 też raz na dobę daje mm, na wieczór ale zjada tylko 90 ml i niesamowicie się pręży przy butli, myślę że to dlatego, że jest na piersi i nie umie dobrze ciągnąć smoka. W ogóle wydaje mi się że ona mało je, ale jest mimo to duża, więc nie ma co się martwić jeśli przybiera i zachowuje się normalnie 😉
A ile na dobę w sumie zjada? Bo moja 750 - 850ml.

Nie mam pojęcia, ponieważ karmie ją piersią. 4 razy w ciągu dnia ssie przez ok 5 min plus 1 do 2 razy w nocy i ta butla 90 ml dlatego zakładam że jak wyssa ok 100 ml z piersi to będzie wszystko 🤷‍♀️ ma 4,5 miesiąca i waży 6,5 kg więc chyba jest ok 😉
A no tak :) moja w czwartek skończyła 4 miesiące, waży równo 7kg i ma 68cm :)

reklama
Oj widze ze nje tylko ja mialam/mam taki problem.. u mnie ta niechęć do jedzenia spowodowała braki pokarmu - bo nie sciagalam jak nie chciala- i zaczelam podawać mm.. meczylam się z tym moim niejadkiem jakies 3tyg, przede wszystkim z tydzien trwało przestawienie jej na jedzenie czesciej za dnia, aniżeli w nocy- bo 3 tyg temu mala fajnie zaczynała spac, az nagle niejadek i za dnia nie chciala, za to w nocy co 2h.. za dnia butelka cycek - placz, prężenie się, czerwona cala. Teraz juz mamy rutynę jedzeniowa powoli.. kolo 9 100ml, kolo.13-130ml, 17-170ml, i wieczorem malusio bo z 90ml. Miedzy 1-2- 90ml i kolo 5-6-90, +cycek raz po raz. Wyjdzie jakies 620ml. Moja ma 16 tyg i waży 5.8. Przez 2 tyg nic nie przybrala stad zaczelam mm i w 2tyg kolejne, przybrala juz 400g wiec jakis progres byl.. tak mysle ze to moze taki etap? Dziwne ze wszystkie mamy problem w podobnym wieku 🤔

Do góry