reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Hej dziewczynki ,takie pytanie mi się nasunęło , ile przytyłyście do tej pory od samego początku ciąży ? U mnie sytuacja dziwna bo przed ciążą ważyłam 60 kg. później schudłam do 56kg. i od 12 tc. aż po dziś dzień ważę obecnie 65,7kg. W poprzedniej ciąży to przesadziłam bo przytyłam ponad 20 kg. 🙈 może to przez to że miałam cukrzycę insulinową. A teraz na początku powiedziałam że takową miałam w poprzedniej i od razu byłam pod opieką ..

U mnie 18 kg na plusie....jestem załamana, bo przed ciążą byłam szczupła, a teraz czuję się jak kloc. No ale apetyt mam niesamowity i to głównie na słodkie....ehhh 😅

reklama
Jestem po wizycie u swoje ginekologa. Obstawialismy ile waży już dziecko i myśleliśmy że pewnie 2300 Max a tu już waży ponad 2500 więc będzie spory dzieciaczek 🤣🤣 za 2 tygodnie mam kolejna wizytę dostanę wtedy skierowanie do szpitala już . Pan doktor patrzy czy jest rozwarcie ale nie ma . Gdybym miała szybciej skurcze to od razu jechać do szpitala. Więc no zostały mi 2 tygodnie bycia w domu a potem może się dziać wszystko 🤣🤣

Jestem po wizycie u swoje ginekologa. Obstawialismy ile waży już dziecko i myśleliśmy że pewnie 2300 Max a tu już waży ponad 2500 więc będzie spory dzieciaczek 🤣🤣 za 2 tygodnie mam kolejna wizytę dostanę wtedy skierowanie do szpitala już . Pan doktor patrzy czy jest rozwarcie ale nie ma . Gdybym miała szybciej skurcze to od razu jechać do szpitala. Więc no zostały mi 2 tygodnie bycia w domu a potem może się dziać wszystko 🤣🤣
Według miesiączki to jest 36 tydzień. Czyli równy miesiąc został niby ale według pomiarów dziecka jest różnica tydzień i wychodzi 35 tydzień 🤣🤣🤣 dobrze że mam cesarke skoro dzieciaczek będzie taki duży 🤣🤣

Dobrze, że z dzieciaczkiem wszystko ok i rośnie :)
A ja wczoraj miałam wizyte i już za tydzień mnie kładą na oddział, mój syn to mała kluska przy twoim dziecku bo w 35+4 waży prawie 3 kg😃

Hejo dziewuszki :)
Wasze maluszki już fajnie ważą :) i przy narodzinach będą słodkie bobaski :). Bo już takie 3 kg maluszki są boskie , okrąglutkie. Oczywiście mniejszym też nic nie brakuje. Jednak jako fotograf słodziachne są okraglutkie pyśki , łapki i nózie ;).
@Nerwicówka35 kg się nie przejmuj, przy porodzie zejdzie 10 kg, A zrzucić 8 kg to pestka zwłaszcza, że mówisz, że szczuplutka jesteś :). A malutka już duża :).
No i chyba większość Was dziewczynki chudzinka:) bo co to w ciąży na koncówce ważyć 60 czy 66 kg.
@Martyna Kołodziejczyk no i Twoja też fajnie sobie waży:).
@Lens.pens no Twój to już sobie waży :), ale jak mówiłam słodziutka są okraglutkie :). Czyli idziesz na oddział w 37 tyg? I tam będziesz czekać aż akcja się zacznie czy Ty masz wskazanie do cc?

Hejo dziewuszki :)
Wasze maluszki już fajnie ważą :) i przy narodzinach będą słodkie bobaski :). Bo już takie 3 kg maluszki są boskie , okrąglutkie. Oczywiście mniejszym też nic nie brakuje. Jednak jako fotograf słodziachne są okraglutkie pyśki , łapki i nózie ;).
@Nerwicówka35 kg się nie przejmuj, przy porodzie zejdzie 10 kg, A zrzucić 8 kg to pestka zwłaszcza, że mówisz, że szczuplutka jesteś :). A malutka już duża :).
No i chyba większość Was dziewczynki chudzinka:) bo co to w ciąży na koncówce ważyć 60 czy 66 kg.
@Martyna Kołodziejczyk no i Twoja też fajnie sobie waży:).
@Lens.pens no Twój to już sobie waży :), ale jak mówiłam słodziutka są okraglutkie :). Czyli idziesz na oddział w 37 tyg? I tam będziesz czekać aż akcja się zacznie czy Ty masz wskazanie do cc?
Tak idę w 37 tyg jakieś dwa/trzy dni badań i po tym czasie będę mieć wywoływany poród ale sn :)

reklama
Do góry