reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Hejo. No tak jak się gada do brzucha to zawsze odpowieda ;). Ale u mnie ten łobuziak to sobie worek treningowy zrobił i jestem w szoku, że aż tak można kopać. Młode nie były tak ruchliwe ;), a o jego temperament już się boję ;) haha.
@Doriis Córeczka śliczności :).

reklama
Martyna Kołodziejczyk super sprawa z tymi kopniakami :D Mój mąż jak zaczyna mówić do brzucha ,albo głaskać to są niesamowite kopniaki i ruchy 😅 W sumie to dobrze ,bo młody-a będzie rozpoznawać głos taty :)

Ato mój szatan wcielony :)
Śliczna dziewczynka🙂 U mnie też dużo ruchów. Czasem mamy wrażenie że tą stopkę lub rączkę dało by się nawet złapać, tak mocno ją wypycha🙂

Kochane bierzecie do walizki dla maluszka rożek ze sobą ? Czy tylko kocyk ? Ja zapakowałam wszystko co najpotrzebniejsze ,a mimo wszystko żeby zamknąć walizkę musiałam na nią usiąść 🙈 😂 😂

Kochane bierzecie do walizki dla maluszka rożek ze sobą ? Czy tylko kocyk ? Ja zapakowałam wszystko co najpotrzebniejsze ,a mimo wszystko żeby zamknąć walizkę musiałam na nią usiąść [emoji85] [emoji23] [emoji23]
Ja mam otulacz bambusowy wzięty plus poduszkę płaska o wymiarach 40x60 żeby mi lepiej mała było wziąć na ręce :)

Hej mamusie.
Malutki prawie 2 kg waży u mnie 32 tydz i 2 d, więc w 2 tyg przybrał ponad pół kg .. ojoj co to będzie za 8 tyg ;).
No i muszę leżeć.... szyjka skrocila mi sie o 6 mm i mam przymus leżenia, nawet mi siedziec zabronił, by szyjki nie eksploatować ... ehh
@Doriis Ja biorę rożek, z nim mi zawsze było wygodnie i bezpiecznie. Choć może otulacz bambusowy wezmę... jednak nie wiem czy będę się z nim czuć komfortowo.

Ostatnia edycja:
Hej mamusie.
Malutki prawie 2 kg waży, więc w 2 tyg przybrał ponad pół kg .. ojoj co to będzie za 8 tyg ;).
No i muszę leżeć.... szyjka skrocila mi sie o 6 mm i mam przymus leżenia, nawet mi siedziec zabronił, by szyjki nie eksploatować ... ehh
@Doriis Ja biorę rożek, z nim mi zawsze było wygodnie i bezpiecznie. Choć może otulacz bambusowy wezmę... jednak nie wiem czy będę się z nim czuć komfortowo.
U mnie 33 tydzień+4dni. Maluszek waży 2300g . W miesiąc przybrał kilogram, więc proporcje podobne. Wbrew mojemu wrażeniu, że kopie po bokach, ułożony główkowo, a nie poprzecznie 🙂 Torba do szpitala jeszcze nie spakowana. W dobie zamawiania wszystkiego przez internet ciągle jeszcze wiele rzeczy mi brakuje😐 Z rożkiem to może całkiem fajny pomysł. Poprzednio nie miałam, ale to naprawdę przydatna rzecz na początek🙂

Hej mamusie.
Malutki prawie 2 kg waży, więc w 2 tyg przybrał ponad pół kg .. ojoj co to będzie za 8 tyg ;).
O 6 mm tzn ile ma teraz?

Mój chłopak wczoraj położył głowę na moim brzuchu i mówi no to kop 🤣🤣 I został tak pokopany, że aż w szoku był. Mówi atak no 🤣🤣 u mnie będzie Alicja chyba , że dziecko zrobi psikusa i okaże się, że z Alicji zrobi się Kuba 🤣🤣
Biorę tylko kocyk bambusowy :)
Ja już prawie spakowana. Rozek i kocyk zabieram ze sobą nawet ubranka spakowałam 56 i 62.Ostatnio włączyłam muzykę położyłam się na łóżku to mały kopał jakby tańczył 🙂

reklama
O 6 mm tzn ile ma teraz?
No ostatnio miała 38mm, a teraz ma 32mm... I generalnie mi powiedział, że widać, że nie leżę. No mówię, że trochę leżę, ale lekcji na bieżąco nie zrobię;). Ale mówił, że siedzenie niestety też szkodzi.

Dziewczynki Wy naprawdę już spakowane? Ja nawet o tym nie myślę ;). Myślałam bliżej połowy maja coś zacząć. Ale chyba trzeba by zacząć wcześniej :).
@martyna4641 Haha mój też się uaktywnił przy muzyce (nie to nie była muzyka, tylko jakaś łupanka ;)) I już się martwię co z niego za gagatek będzie

Do góry