reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Wedlug mnie lepiej od razu kupić większy kocyk, żeby starczył na dłużej :)
Podpowiem Ci tylko tyle, że na początku głównie malucha wkładasz w rożek on starcza mniej więcej do 3-4 miesiąca... poduszek się nie używa...chyba że takich płaskich i bezpiecznych.
I kocyki bawełniane, lekkie wystarczą na początek bo to wakacje będą i pewnie mocno ciepłe dni... Także głównie bodziaki i pajac na wieczór. Jak przyjdzie jesień to kupisz sobie coś cieplejszego. I kocyki na początek rozmiar 80x80 są ok , większe rozmiary na później.

reklama
Podpowiem Ci tylko tyle, że na początku głównie malucha wkładasz w rożek on starcza mniej więcej do 3-4 miesiąca... poduszek się nie używa...chyba że takich płaskich i bezpiecznych.
I kocyki bawełniane, lekkie wystarczą na początek bo to wakacje będą i pewnie mocno ciepłe dni... Także głównie bodziaki i pajac na wieczór. Jak przyjdzie jesień to kupisz sobie coś cieplejszego. I kocyki na początek rozmiar 80x80 są ok , większe rozmiary na później.
A zamiast kocyka bawełnianego może być bambusowy? 😁

Cześć dziewczyny. Jak się macie? Jak nastroje?

@annamariam nie do końca się z ttm zgodzę , że większy starczy na dłużej , bo :
- przy noworodku jest niepraktyczny i niewygodny w użyciu
- częściej trzeba prać (bo czasem pieluszki przeciwna, a się uleje) , więc się zużywa i tak po jakimś czasie trzeba będzie kupić nowy.
- więc 2 to takie minimum i wierz mi, że 80x80 cm do 9 miesiąca jest idealny.

@Martynka bambusowy też może być... tylko z tego co wiem to jest bawełna bambusowa:). Ja miałam córkę w lipcu i ciepłe kocyki się nie sprawdziły , jedynie lekkie kocyki.

Nie myślcie, że się wymądrzam, ale po moich doświadczeniach i obserwacjach oraz opiniach klientów. Grubość kocyków, wielkość oraz materiał w pierwszych dniach życia mają znaczenie.
Tak samo jak pieluszki czy to muślin, bambus , flanela czy tetra. Bo nie trzeba nadużywać mokrych chusteczek , buźkę można przecierać wodą i taką małą pieluszką. I przy okazji dbamy o środowisko:)
Później Wam pokażę co mam , a tymczasem miłego poranka.

Warto zainwestować w ten kocyk ?😁 czy raczej inny?

Załączniki

• Screenshot_20200318-093108_Chrome.jpg
    Screenshot_20200318-093108_Chrome.jpg
    86,4 KB · Wyświetleń: 80
Mam dylemat bo znalazłam na instagramie fajną stronę gdzie szyją rzeczy dla dzieci między innymi rożki itd. Z tym ze nie wiem na jaki materiał się zdecydować czy zestaw muślinowy czy wafelkowy 🤔

Hej dziewczyny:).
Jak się macie i jak nastroje? Siedzę z młodym i w domu :), bawimy się w szkołę, choć biorąc pod uwagę ile zadają to raczej nie zabawa ;). Ale one zajęte i przez mój nadzór czas nam ucieka.
Jutro mam wizytę i zobaczymy co tam z moją szyjką i ogólnie jak malutki.
Ja nadal póki mam siłę robię rzeczy dla młodego.

Martyna jak już pisałam mam kocyk+ podusie miś z muślinu to na upały, bo muślin jest delikatny. Na wieczorową porą kupiłam wafel lniany i wafel bawełniany i jego połączyłam z bambusem bez żadnych wypełnień w środku. IMG-20200301-WA0002.jpgIMG-20200302-WA0003.jpgIMG-20200314-WA0004.jpgIMG-20200314-WA0001.jpg

Jak się macie i jak nastroje? Siedzę z młodym i w domu :), bawimy się w szkołę, choć biorąc pod uwagę ile zadają to raczej nie zabawa ;). Ale one zajęte i przez mój nadzór czas nam ucieka.

Martyna jak już pisałam mam kocyk+ podusie miś z muślinu to na upały, bo muślin jest delikatny. Na wieczorową porą kupiłam wafel lniany i wafel bawełniany i jego połączyłam z bambusem bez żadnych wypełnień w środku. Zobacz załącznik 1093743Zobacz załącznik 1093745Zobacz załącznik 1093746Zobacz załącznik 1093747
Ten z muślinu to sama też zrobiłaś? :)

Martyna jak już pisałam mam kocyk+ podusie miś z muślinu to na upały, bo muślin jest delikatny. Na wieczorową porą kupiłam wafel lniany i wafel bawełniany i jego połączyłam z bambusem bez żadnych wypełnień w środku. Zobacz załącznik 1093743Zobacz załącznik 1093745Zobacz załącznik 1093746Zobacz załącznik 1093747
A jakie wypełnienie ma ten zestaw z muślinu ? 😁

reklama
Do góry