reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Wiem co przezywasz mnie od zeszłego czwartku nie męczą mdłości, piersi przestały bolec, a wizyta dopiero 5 listopada. Od dwóch dni zaczęłam wymiotować i dużo lepiej mi z tym. Podobno u niektórych zanikają objawy jak hormony się ustabilizuje, ale niestety pozostaje czekać w nerwach ty do czwartku a ja do przyszłego wtorku i to o 18-stej. Będzie dobrze, musi byc
U mnie wizyta 5.11 o 18.30 [emoji854]
Ja za to od wczoraj czuje się zdecydowanie lepiej i jestem mega szczęśliwa, że zaczynam jakoś funkcjonować. [emoji846]

reklama
A jeszcze pytanko: czy na prenatalnych lekarz może już określić płeć? Różne opinie słyszałam.
To dla mnie takie nowości, że szok.
Boże, jak się wszystko pozmieniało. Wczoraj ustaliliśmy z mężem, że koniecznie do szkoły rodzenia musimy się zapisać!

A jeszcze pytanko: czy na prenatalnych lekarz może już określić płeć? Różne opinie słyszałam.
Boże, jak się wszystko pozmieniało. Wczoraj ustaliliśmy z mężem, że koniecznie do szkoły rodzenia musimy się zapisać!

Hmmm na tych pierwszych raczej ciężko... na kolejnych już na pewno. Ale w poprzedniej ciąży na pierwszych prenatalnych mówił nam ze jeszcze nic nie ma między nogami ale może się pojawić. No i 4 tygodnie później pojawił się :p jak lekarz najechał na tego siusiaka to jeszcze nie zdążył nic powiedzieć a ja już widziałam [emoji23]

Tak, dlatego mam nadzieje, ze kolejna wizyta będzie za mc.
No powiem Ci , że lakarzom prywatnie to się opłaca co 2 tyg. gorzej dla ciężarnej , ale ja myślę że to na początku tak wypadło, pewnie jeszcze na pierwszej wizycie było za wcześnie na akcję serca ? albo jakieś zwolnienia czy coś i tak wypada na początku

Właśnie umówiłam się na prenatalne do dr Michała Lipy. Obserwuje go na instagramie i spotykałam podczas pobyty w szpitalu w poprzedniej ciąży i mam mega szacunek do jego wiedzy. Zobaczymy jak będzie tym razem. Badanie mam 22.11 a 18.11 ide pobrać krew na pappa

Może ale często to loteria jednak. Mi powiedzieli ze dziewczynka a już w 17 tc było widać ze chłop jak nic. Także ja nawet jak powie to nie do końca uwierzę :)

Bedziecie robily niffty bo na pappa duzo dziewczyn narzeka
Ja będę robić nifty pro. Mam 3 poronienia za sobą więc dla spokoju ducha chce zrobić.
Ja teraz na wizyty chodzę co 3 tyg. Ale do drugiego lekarza ide(który pracuje w szpitalu w którym chce rodzic) i on co 2 tyg. Przyjmuje.
A w którym tyg. Idziecie dokładnie na pierwsze prenatalne? Ja chce iść tak 13+3, bo wtedy dużo widać już, a Wy? Z córką byłam 13+4 i poznałam płeć wtedy

reklama
Do góry