reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Jak sobie radzisz? Mi lekarz pozwolił przy ataku gdzie mam wymioty wziąć sumatryptan. Ale się boję.. Niby jets bezpieczny w 1 trymestrze ale nadal to silny lek..
Ja mimo migren, zdecydowałam się zrezygnować z sumatryptanu na okres ciąży. Radzę sobie pijąc bardzo zimną wodę małymi łykami. Aby pozbyć się bólu potrzeba nawet całego zmarnowanego dnia... Ale wiem, jak silne to tabletki, i nie zrobiłabym tego dzidzi, narażając na jego ewentualne działanie.

reklama
Ja w poniedziałek idę do nowego gina w czwartek jestem umówiona do starego i zdecyduje u którego zostanę [emoji12]a jeszcze na listopad jestem do 3 zapisana w razie W! Ja z tych co to muszą mieć plan B !

Ja biorę prenatal uno i w sumie dopatrzyłam się,że w składzie jest kwas foliowy, na następnej wizycie zapytam czy dalej mam brać go oddzielnie.

Kurde obudziłam się dziś i pomyślał,że czuje się lepiej i zjadłam śniadanie ... Po czym zaczęła się moja przyjaźń z WC..... Do tej pory zdycham..
Mąż ogarnął całe mieszkanie łącznie z obiadem a ja się zastanawiam jak żyć ?
Mój tak samo. Robi wszystko prawie, znosi moje humorki a ja leżę z wyrzutami sumienia... [emoji849]

Dobrze, że tak wspierają [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
No pewnie :3
Dziewczyny macie już jakieś pomysły na imiona? Wiem że bardzo wcześnie ale niektórzy od zawsze wiedzą jak chcą nazwać dzieci :) u mnie chłopiec Leo a dziewczynka Mia/Kornelia ale jeszcze do akceptacji przez męża. Tymonka dopiero w szpitalu nazwaliśmy [emoji85]

Szczęściary :) mój od wakacji pracuje w innym mieście o przyjeżdża na 4 dni, a potem pracuje 5 i tak w kółko :) zatem wszystko na mojej głowie, dzieci, praca, dom pies. Ale jak jest to oczywiście pomaga :) niestety nie codziennie :(

Dziewczyny macie już jakieś pomysły na imiona? Wiem że bardzo wcześnie ale niektórzy od zawsze wiedzą jak chcą nazwać dzieci :) u mnie chłopiec Leo a dziewczynka Mia/Kornelia ale jeszcze do akceptacji przez męża. Tymonka dopiero w szpitalu nazwaliśmy [emoji85]
U nas jak dziewczynka to Oliwia/Liwia. Z resztą do 7 msc ciąży synek miał być córeczka i miała być Oliwia :p na chłopca pomysłu brak

Jak dziewczynka to będzie Zosia , po babci mojego męża. Zanim zostaliśmy parą zawsze powtarzał, że jego córka tak będzie miała na imię, a ja nie mam nic przeciwko [emoji846]
Dla chłopca nie mam pojęcia

reklama
Hej, mój dzisiaj spełnia zachcianki [emoji3590] Pół szarlotki i gofr mooooooje, a teraz pękam!!! Powiem Wam, że ten gofr to już mi się śnił po nocach [emoji2]
IMG_20191026_181151.jpeg
IMG_20191026_180402.jpeg

Do góry