reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Ja się lecze na niedoczynność tarczycy od lat. Startowałam z wynikiem 8. Teraz miałam 2,27 i mimo tego dawka podwyższona bo bezpiecznie w ciąży mieć około 1,5. A Ty ile masz? Jeśli wynik za wysoki świadczy o niedoczynności i wtedy preparaty z jodem są ok.
Ja biorę teraz dawkę 150 euthyroxu. W tamtym tyg tsh miałam 2.90. Trochę się tym martwie, mam hashimoto. Lekarz też kazał od razu ten jod brać.

O muszę się zainteresować.
Dzięki. :)
Jeśli chcesz to trzeba zadzwonić w miarę szybko, bo terminy są odległe :(. Zapisali mnie dopiero na 22 listopada, ale jak poczytałam opinię o lekarzu to jednak nie pójdę do niego ;). Decyduję się na wizytę dopiero na początku grudnia do innego lekarza, do tego czasu pochodzę do innego, a później zobaczę. Jak ta pani mi przypasuję to będę kontynuować w ramach programu :). Dzwoniłam pod 42 633 56 61 i tam umawiają, niestety nie wszyscy ginekolodzy pracujący w Salve biorą udział w tym programie i zwykle szybkie terminy mają ci, którzy mają negatywne opinie w internecie ;).

Też bym poszukała innego.
Ja byłam na początku piątego tygodnia (według moich obliczeń) i czterech pozytywnych testach. Lekarz zapytał po czym stwierdziłam, że jestem w ciąży to mówię, że wyjątkowo bardzo bolą mnie piersi, testy wyszły pozytywnie oraz, że odstawiłam miesiąc temu tabletki, bo z partnerem podjęliśmy taką decyzję. Pan doktor nie zaakceptował mojej odpowiedzi (jakiś egzamin to chyba był o_O) i zapytał po czym kobieta stwierdza, że jest w ciąży. Zorientowałam się, że chodzi mu pewnie o brak okresu, więc odpowiedziałam, że u mnie okresy nigdy nie były regularne, cykle trwały około 35-40 dni, a po tabletkach też pewnie organizm się rozregulował, więc brak okresu nie był dla mnie wyznacznikiem. Ale pan doktor i tak się wykłócał ;), dziwna rozmowa.
Szybko mnie zbadał, ale to było tylko normalne badanie i stwierdził, że okres się faktycznie zatrzymał, więc można domniemywać, że jestem w ciąży. Kazał brać kwas foliowy i zgłosić się za dwa tygodnie... Także więcej się nagadałam o tym po czym kobieta stwierdza, że jest w ciąży niż samego badania było ;). Szukam innego ginekologa.

reklama
Wiecie co mi się dziś przytrafiło... Znów złapało mnie przeziębienie - katar, ból gardła. Rano chciałam sprawdzić czy mam czerwone gardło i jak otworzyłam szeroko buzie to miałam odruch wymiotny i czym się skończyło? Oczywiście okropnymi wymiotami, które można powiedzieć sama sobie nieświadomie wywołałam [emoji26] Tragedia jakas. Jutro idę do rodzinnego, jestem ciekawa jak przeżyje badanie. Umówiłam się celowo na 15, może wtedy będzie ok...

Do góry