reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Używałam Tule przy synku i się sprawdziła [emoji4] byłam zadowolona. Były dni kiedy tylko ręce i ręce i nie byłabym w stanie nic zrobić więc Tula się przydała, a poza tym zakupy też były wygodniejsze. Miałam ją też zawsze w wozku. Byl taki czas kiedy w trakcie spaceru nagle wózek był niefajny dla syna i wtedy hop do Tuli i było mi łatwo iść z nim i z wózkiem. Także polecam [emoji4]

Dzięki za opinie... tylko ta Tula mi się taka duża wydaje jak dla maluszka, wiem ze tam jakaś wkładkę się dokupuje ... nie miałam z tym wczesniej styczności, wiec jak wszystko będzie dobrze, to po 12 tc się wybiorę do sklepu pomacać [emoji1787]

reklama
Muszę się pochwalić Wam dziewczynki :)
Jestem po wizycie i maleństwo ma 4mm i widać pulsujące serduszko!
Jestem przeszczęśliwa!
Wg USG jestem na początku 7 tygodnia czyli 6+1 :)
Planowana data to 13 czerwca i wyobraźcie sobie, że to data w którym brałam ślub :)

...a ja pierwszego syna urodziłam 13 w piątek [emoji1787][emoji1787] taki żartowniś mi się trafił

teraz z aplikacji wychodzi mi 12.06, zobaczymy w środę co na to USG [emoji1320]

Ja zastanawiam się nad Nifty Pro (nie ze względu na wiek) chciałabym wiedzieć wcześniej czy dzieciątko jest zdrowe. Ale jeszcze będę rozmawiać z mężem. Podobno można już od 10tyg. Robić. Ale zastanawiam się czy skończonego?

Ja właśnie też jestem zdecydowana na Nifty Pro, też zależy mi na tym, żeby wiedzieć że z maluszkiem jest ok. Wydaje mi się, ze już w 10 tc można robic, nie musi być skończony. W środę się wszystkiego dowiem u gina, on mi o tych badaniach już mówił jak jeszcze w najśmielszych marzeniach nie planowałam kolejnego dziecka [emoji854] skubany coś musiał przeczuwać [emoji848][emoji1787][emoji1787]

Ja właśnie też jestem zdecydowana na Nifty Pro, też zależy mi na tym, żeby wiedzieć że z maluszkiem jest ok. Wydaje mi się, ze już w 10 tc można robic, nie musi być skończony. W środę się wszystkiego dowiem u gina, on mi o tych badaniach już mówił jak jeszcze w najśmielszych marzeniach nie planowałam kolejnego dziecka [emoji854] skubany coś musiał przeczuwać [emoji848][emoji1787][emoji1787]
To daj znać jak będziesz wiedzieć.

Dziewczyny moze wpiszemy w pierwszym poście wszystkie dziewczyny z datami OM i przewidywany termin porodu? Nie będzie trzeba ciągle pytać a będziemy dokładnie wiedziały kto kiedy itd co wy na to? Na staraczkach też miałyśmy w pierwszym poście tak zrobione i tylko się co jakiś czas aktualizowało
Też miałam to zaproponować :)
Od razu napiszę :)
Luiza ostatnia @ 10.09. Termin 17.06 :)

Dziewczyny moze wpiszemy w pierwszym poście wszystkie dziewczyny z datami OM i przewidywany termin porodu? Nie będzie trzeba ciągle pytać a będziemy dokładnie wiedziały kto kiedy itd co wy na to? Na staraczkach też miałyśmy w pierwszym poście tak zrobione i tylko się co jakiś czas aktualizowało

Do dzieła

My przy poprzednich chłopakach mieliśmy mieszkanie na 4 pietrze bez windy - nie było szans na wytaszczenie wózka (cały czas byl w bagażniku [emoji1787]) i łóżeczko w pokoju dzieci i dodatkowo kołyskę w sypialni. Przy jednym i przy drugim sprawdziło się super.

Teraz mamy dom i piętro, wiec chyba układ będzie podobny, tyle ze do naszej sypialni myślę o dostawce, a na dole w ciągu dnia chyba w wózku będzie i w bujaczku [emoji2956]

Czy któraś z Was rozważa zrobienie badań genetycznych Nifty Pro ? albo Sanco ?

I ma jeszcze pytanie o nosidełko ? Czy któraś z Was ma doświadczenie z Tulą ? Przy poprzednich miałam BabyBjorna i sprawdzał się, ale o Tuli też słyszałam dużo dobrego...

Ja testów sama z siebie nie robię. Chyba ze pappa złe wyjdzie to wtedy dopiero.

My mieliśmy nosidło z Tuli, ogólnie fajna sprawa ( choć nosidła dopiero jak dziecko usiądzie ) także trochę czekał s potem się okazało, ze wolał być przodem do świata a nie do mnie także za długo nam się posłużyło. Ale samo w sobie super

Stuk, puk, dobry wieczór. Czy można do Was dołączyć? Zacznę od początku. Jestem mamą 2 dzieci (12 i 8 lat) i jednego aniołka(21.06.19 w 10tc). Od razu po zabiegu staraliśmy się dalej. Teraz nam się to udało. Ciężko mi określić TC. OM miałam 02.09. w czasie cyklu mierzyłam temperaturę i sprawdzałam testami owu. Owulację miałam 22.09. W poniedziałek miałam wizytę u lekarza, było widać tylko pęcherzyk, nic poza tym. Powiedział że wygląda na 4 tygodniową ciążę. Następna wizytę mam 28.10 mam nadzieję że dzieciątko się rozwija i zobaczę serduszko. Wstępne termin wyliczyłam z internetowych aplikacji na 17.06.2020.

reklama
Do góry