reklama
Malinowa123
Fanka BB :)
To postaraj się iść szybciej skoro źle się czujesz nie ma co się męczyć. Może chociaż rodzinny da?
Ja jestem na l4 od początku, z racji plamien i 2 wcześniejszych poronień.
Niestety u mnie nie dziala to tak ze z dnia na dzien pojde na zwolnienie, niby mogę ale tez troche nie chce. Nie moge isc wcześniej do lekarza bo moja doktor przyjmuje w poniedziałki i środy i nie ma terminów a jak ma to ja nie moge, w środę jade do Warszawy a w poniedziałki pracuje do 18 wiec nie ma opcji ze wyjde wcześniej... Pojde na zwolnienie 30 października a jak wytrzymam to nie wiemJa też jestem na l4 w sumie od połowy 6 tygodnia. Nie ma co się męczyć. Idź chociaz do swojego lekarza niech ci wystawi a spróbuj w między czasie przełożyć wizytę u ginekologa na wcześniejszy termin.
Myszka90
Właśnie byłam u swojej ginekolog. Nie wystawiła mi zwolnienia bo powiedziała że ma za dużo kontrol ZUS i najwcześniej do tematu wrócimy po USG przed 10tyg(mam 31.10) a wizytę u niej mam 14.11 [emoji85]
Powiedziała za na takie dolegliwości to moge spróbować u rodzinnego i może on mi wystawi jeśli się źle czuje. Takze tak...
Chyba spróbuję u innego.
Ja mam 6+3d dzisiaj. A serduszko lekarz stwierdził że widział wczoraj na IP jak byłam z plamieniami.
Ja jeszcze o imieniu nie myślałam. Pomyślimy pewnie jak będzie wiadoma płeć. Na razie wykonam wszystkie badania [emoji4]
Kartę ciąży mam na razie w systemie lux.med a przy następnej wizycie mam się zgłosić do położnej aby założyła.
Powiedziała za na takie dolegliwości to moge spróbować u rodzinnego i może on mi wystawi jeśli się źle czuje. Takze tak...
Chyba spróbuję u innego.
Ja mam 6+3d dzisiaj. A serduszko lekarz stwierdził że widział wczoraj na IP jak byłam z plamieniami.
Ja jeszcze o imieniu nie myślałam. Pomyślimy pewnie jak będzie wiadoma płeć. Na razie wykonam wszystkie badania [emoji4]
Kartę ciąży mam na razie w systemie lux.med a przy następnej wizycie mam się zgłosić do położnej aby założyła.
Tinia
Kurcze to nie fajnie ta ginekolog się zachowała no ale co zrobic. Idź do rodzinnego napewno ci chociaż na trochę da to l4 i odpoczniesz
Właśnie byłam u swojej ginekolog. Nie wystawiła mi zwolnienia bo powiedziała że ma za dużo kontrol ZUS i najwcześniej do tematu wrócimy po USG przed 10tyg(mam 31.10) a wizytę u niej mam 14.11 [emoji85]
Chyba spróbuję u innego.
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
Ja także mam już wybrane imiona dla obu płci choć nie ukrywam że marzy mi się synek w ciąży z córcia bardzo mnie na słodkie ciągnęło, teraz za to kwaśne i ostre, może to znak że będzie chłopak
Myszka90
Ja mam takie same zachcianki jak na syna więc jestem pewna że będzie drugi chłopak [emoji16] po cichutku liczę że fajnie jak by byla córcia i mieć parkę ale najważniejsze aby zdrowe było i będę się cieszyc zarówno z synka jak i córci [emoji4]
Trinity28
Mnie lekarka chciała dać już wczoraj L4, ale jeszcze powiedziałam, że nie chce. Trochę się boję brać. Bo ostatnio tyle się mówi o cofaniu L4 jak jest się na wczasach lub jakims wyjeździe i zastanawiam się jak działa taka kontrola. Bo wiem, że w pracy sprawdzają, ale czy w domu także?
kasieczna
Aj aj daleko ode mnie. Ja os mazurskieZatorze
MartiniSprite
Zaciekawiona BB
A jakie to zachcianki? Może i ja takie mam, byłaby miła odmiana po 2 córkach, .Ja mam takie same zachcianki jak na syna więc jestem pewna że będzie drugi chłopak [emoji16] po cichutku liczę że fajnie jak by byla córcia i mieć parkę ale najważniejsze aby zdrowe było i będę się cieszyc zarówno z synka jak i córci [emoji4]
reklama
sojnabig
Mnie lekarka chciała dać już wczoraj L4, ale jeszcze powiedziałam, że nie chce. Trochę się boję brać. Bo ostatnio tyle się mówi o cofaniu L4 jak jest się na wczasach lub jakims wyjeździe i zastanawiam się jak działa taka kontrola. Bo wiem, że w pracy sprawdzają, ale czy w domu także?
Myśle ze zwolnienia ciążowe nie są aż tak kontrolowane. Tzn wiem to na pewno. Moja mama pracuje w urzędzie pracy i ZUS nie robi kontroli ciężarnym bo się boja pozwów sądowych o cofnięcie świadczenia. Praca może być stresująca, milion różnych pierdół, w których nic nie udowodnią. Kobiety w ciąży są bardzo mocno chronione - uwierz