reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Dziewczyny, a ja mam problem z karmieniem. Mała ewidentnie sie nie najada, slabo przybiera na wadze. Macie jakies pomysły czym pobudzić laktacje... Siedzę właśnie z laktatorem, bo juz ją dokarmilam bo plakala w nieboglosy. Niby caly czas wisi ma cycku i ciagnie, przystawiona prawidlowo, bo położona sprawdzala, ale widać maloefektywnie. Doluje mnie to...
Matko ja też 😭 cyce mam już twarde a mała nie chce w ogóle ssać, dantejskie sceny się tu dzieją😔 na początku dokarmiałam mm bo nie miałam pokarmu wystarczająco, teraz jest i ona nie chce ssać, a jak już jakimś Cudem zacznie to possa, pomymla i zasypia a za chwilę znowu wrzask bo głodna 😭 i zaczynam przygodę z laktatorem bo pęknę😔 a z kolejnych złych wieści to nie wychodzimy jutro, mała ma bardzo wysokie crp😔 dostaje 2 antybiotyki i przenieśli nas na oddział ginekologiczno septyczny, no jakąś masakra się dzieje 😔

reklama
Matko ja też 😭 cyce mam już twarde a mała nie chce w ogóle ssać, dantejskie sceny się tu dzieją😔 na początku dokarmiałam mm bo nie miałam pokarmu wystarczająco, teraz jest i ona nie chce ssać, a jak już jakimś Cudem zacznie to possa, pomymla i zasypia a za chwilę znowu wrzask bo głodna 😭 i zaczynam przygodę z laktatorem bo pęknę😔 a z kolejnych złych wieści to nie wychodzimy jutro, mała ma bardzo wysokie crp😔 dostaje 2 antybiotyki i przenieśli nas na oddział ginekologiczno septyczny, no jakąś masakra się dzieje 😔
Kochana przystawiaj jak najczęściej:). I używaj laktator bo będziesz mieć nawał i będzie Cię boleć. Ojej A skąd to wysokie crp u malutkiej ? Trzymam za Was kciuki.

Oj biedna. Powodzenia wam życzę. A z czego ma takie wysokie CRP? Trzymam za Was kciuki

@LiL i @sariska podejrzewano że musiała złapać ode mnie infekcje ponieważ miałam infekcje moczu przez pół ciąży praktycznie i nie mogłam jej wyleczyć, ale jak się dzisiaj okazało jednak nie, lekarz powiedział że niektóre dzieci tak mają, że po porodzie bardzo im wzrasta crp i taka ich uroda. A korzystając z okazji @ sariska muszę Ci podziękować 🙂 kiedyś pisałaś coś że przy porodzie to ból jak przy okresie i w trakcie skurczy to mi się przypomniało 😉 przy każdym skurczu powtarzałam sobie ze to jak okres tylko trochę bardziej 😀 i chyba dzięki temu szybko przeszłam do parcia bo jednak przy pierwszym porodzie nie umiałam zapanować nad bólem a tym razem dało się 🙂 swoją drogą cieszę się też że moja mąż był że mną przy porodzie w ostatniej fazie jak już parlam bo dzięki temu skupiałam się na walce z bólem i byalm świadoma co się dzieje a przy pierwszym porodzie jednak jego obecność powodowala ze gdzieś odciągałam uwagę od tego co się ze mną dzieje😀

@LiL i @sariska podejrzewano że musiała złapać ode mnie infekcje ponieważ miałam infekcje moczu przez pół ciąży praktycznie i nie mogłam jej wyleczyć, ale jak się dzisiaj okazało jednak nie, lekarz powiedział że niektóre dzieci tak mają, że po porodzie bardzo im wzrasta crp i taka ich uroda. A korzystając z okazji @ sariska muszę Ci podziękować 🙂 kiedyś pisałaś coś że przy porodzie to ból jak przy okresie i w trakcie skurczy to mi się przypomniało 😉 przy każdym skurczu powtarzałam sobie ze to jak okres tylko trochę bardziej 😀 i chyba dzięki temu szybko przeszłam do parcia bo jednak przy pierwszym porodzie nie umiałam zapanować nad bólem a tym razem dało się 🙂 swoją drogą cieszę się też że moja mąż był że mną przy porodzie w ostatniej fazie jak już parlam bo dzięki temu skupiałam się na walce z bólem i byalm świadoma co się dzieje a przy pierwszym porodzie jednak jego obecność powodowala ze gdzieś odciągałam uwagę od tego co się ze mną dzieje😀
A nie wyszedł Ci paciorkowiec ? Najważniejsze, że malutką leczą :). Ja z pierwszą córeczką byłam tydzień w szpitalu, bo też miała wysokie crp. Ale po tyg wyszliśmy, wszystko było z nią dobrze, rzadko choruje więc nie martw się.
I cieszę się, że moje słowa komuś pomogły:) I że poród przebiegł bez komplikacji i dałaś radę :). Super, że masz to już za sobą :).

A nie wyszedł Ci paciorkowiec ? Najważniejsze, że malutką leczą :). Ja z pierwszą córeczką byłam tydzień w szpitalu, bo też miała wysokie crp. Ale po tyg wyszliśmy, wszystko było z nią dobrze, rzadko choruje więc nie martw się.
I cieszę się, że moje słowa komuś pomogły:) I że poród przebiegł bez komplikacji i dałaś radę :). Super, że masz to już za sobą :).
Nie, gbs ujemny, w poprzedniej ciąży był dodatni i też spędziłam tydzień w szpitalu z antybiotykiem u małej a teraz niby nic ale gorzej niż poprzednio bo aż dwa antybiotyki, ale oby było już coraz lepiej i bliżej do wyjscia 🙂

Czesc Mamcie! Moj termin przypada na 30 czerwca i juz nie moge doczekac sie az zobacze corke. Strach mi przeszedl calkowicie, gdy czytam o Waszych doswiadczeniach i bardzo zazdroszcze, ze macie juz dziecko ze soba. Napawacie dobrą nadzieją mimo niemalych problemow i bardzo za to dziekuje. Mialam dosc juz demonizowania i narzekania rodziny i znajomych. Kurde no, kobiety są silne i niezależne, a każda z nas marzyla o dziecku. A o marzenia zawsze trzeba walczyć, nawet wszelkimi kosztami! Dzieki wielkie!

@Mia12345 Trzymam kciuki żeby małej szybko się polepszyło i żebyście mogły iść do domu :)
@sariska Może też jak będę na sali porodowej będę sobie wyobrażała, że to tylko okres??? Spróbuję 😁

Najbardziej przeraża mnie, że będę tam sama bez wsparcia męża, jak i to że będzie mógł nas zobaczyć dopiero przy wyjściu 😫😭

Jak Wasze samopoczucia przed zbliżającym się porodem ? Moje dwie koleżanki okres przedporodowy przeszły bezboleśnie, jedynie odeszły im wody i od razu na szpital 😥 mnie męczą bóle już od paru dni a nic się nie dzieje 😭😫

@Mia12345 Trzymam kciuki żeby małej szybko się polepszyło i żebyście mogły iść do domu :)
@sariska Może też jak będę na sali porodowej będę sobie wyobrażała, że to tylko okres??? Spróbuję 😁

Najbardziej przeraża mnie, że będę tam sama bez wsparcia męża, jak i to że będzie mógł nas zobaczyć dopiero przy wyjściu 😫😭

Jak Wasze samopoczucia przed zbliżającym się porodem ? Moje dwie koleżanki okres przedporodowy przeszły bezboleśnie, jedynie odeszły im wody i od razu na szpital 😥 mnie męczą bóle już od paru dni a nic się nie dzieje 😭😫
A u Ciebie nie ma porodu rodzinnego? Szpitale wracają do tego. Ale nawet jeśli nie będzie mógł być wierz mi, że przy pierwszym mój mnie wkurzał w 1 fazie ;). Przy drugim był bardziej stylizowany i fajny ;). Moja położna twierdzi, że jak mężowie są z kobietami to one bardziej marudzą, żeby pokazać jak to cierpią... I śmiałam się z tego co powiedziała, bo ja nic takiego nie miałam ;).
No wiesz z tym bólem to też jest tak jaki masz próg bólu;). Ja mam wysoki bo nawet u dentysty jestem bez znieczulenia. Ale życzę Ci by Cię nie bolało.
Przy wcześniejszych dopiero w dniu porodu czułam boleści... A teraz prawie co wieczór czuję ból w okolicach szyjki ;) i skurcze przepowiadające.
@Mia12345 no ja przy pierwszej tak miałam że gbs dodatni i młoda zarabiał się. Dobrze, że się Wami zajmują :)
@szwabens to dobrze, że myślisz pozytywnie:). Jeszcze 3 tyg przed Tobą, ale zobaczysz szybciutko minie :).

Moje samopoczucie okejos :). Już się raczej nie martwię, że mnie wezmą wcześniej do szpitala. Także działam i robię co trzeba ;). I kończę lalki bo długo nie miałam weny ;).

reklama
@MK_Piotrowiak też mam bóle od kilku dni i nic się nie dzieje... No ale to takie dosyć słabe bóle jak na okres, i mam skurcze ... O dziwo regularne, ale nic się nie dzieje. Można mieć za slabe, albo nieefektywne skurcze ?

Jutro skoczę na ktg, we wtorek jak nic się nie stanie to dostanę skierowanie do szpitala. Z miesiączki mam termin na 02.06 ale z 1ego USG na 10ego. Myślicie, że będą wywoływać ? Może dadzą te kilka dni, jeśli na usg będzie wszystko w porządku? Myślicie, że mogę poprosić żebyśmy poczekali na samoistny poród ?

Do góry