reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

@Martyna Kołodziejczyk hehe córcia śliczna będzie :). A z tą insuliną to kurde bym się wstrzymała, bo mówisz, że kilka razy i to rano. Brałabym tylko wieczorem jeśli w ciągu dnia jest ok. A ile dawek Ci przepisała. No tak moja przyjaciółka też miała cc pod narkozą. I jak mówiła nie jest tak źle, więc powinnaś szybko do siebie dojść :).
@agnik31 A Ty masz cukry ok? Bo może ta waga z tego? Ja 1 córę urodziłam 3560g, druga 3890g, A teraz wyszła cukrzyca, więc ja na diecie... teraz malutki jest w normie, ale podejrzewam, że urodzi się ponad 4 kg, bo do tej pory brzuszek był mały, A teraz rośnie jak na drożdżach i podejrzewam, że to on tak też rośnie.

A pieluszek mam chyba już wystarczająco dużo :). Te na krzesełku są takie mniejsze 30x30 cm, 25x25 cm do wyciągania buźki i do obmywania:)

Załączniki

• 20200403_144815.jpg
    20200403_144815.jpg
    776,8 KB · Wyświetleń: 83
reklama
Hej dziewczyny, dzięki za słowa otuchy. Czytając wasze wcześniejsze posty może to 1300g w 29tyg to nie tak dużo. Może wraz z moją doktor jesteśmy przewrażliwione bo poorzednio synek urodził się z wagą 4200g i zarówno koniec ciąży jak i cc były trudniejsze niż przewidywałam. A teraz ze względu na dwukrotny stan po CC nie powinnam zbytnio obciążać szwu. Ale co zrobić. Póki co wprowadziłam sobie dietę bez żadnych słodyczy😐 Może właśnie chłopcy rodzą się u nas tacy duzi. Bo córka to zaledwie 2950g ważyła🙂 dziękuję za wasze rady o napojach😘
Mi na początku 29 tc wyszło, że mała waży ponad 1300, lekarz powiedział że to powyżej średniej ale w normie, więc myślę że będzie ok 🙂 też się boję żeby za duża nie była bo jak tu rodzic SN, ale musimy być dobrej myśli 🙂

@Martyna Kołodziejczyk hehe córcia śliczna będzie :). A z tą insuliną to kurde bym się wstrzymała, bo mówisz, że kilka razy i to rano. Brałabym tylko wieczorem jeśli w ciągu dnia jest ok. A ile dawek Ci przepisała. No tak moja przyjaciółka też miała cc pod narkozą. I jak mówiła nie jest tak źle, więc powinnaś szybko do siebie dojść :).
@agnik31 A Ty masz cukry ok? Bo może ta waga z tego? Ja 1 córę urodziłam 3560g, druga 3890g, A teraz wyszła cukrzyca, więc ja na diecie... teraz malutki jest w normie, ale podejrzewam, że urodzi się ponad 4 kg, bo do tej pory brzuszek był mały, A teraz rośnie jak na drożdżach i podejrzewam, że to on tak też rośnie.

A pieluszek mam chyba już wystarczająco dużo :). Te na krzesełku są takie mniejsze 30x30 cm, 25x25 cm do wyciągania buźki i do obmywania:)
Jedną jednostkę rano i jedna wieczorem. No właśnie nagorzej bo Pan doktor na 100%nie ma pewności co do płci 🤣🤣 nogi były złączone. O płci to mi lekarz od prenatalnych powiedział. A co do prenatalnych 7 kwietnia mam mieć te 3 usg i o dziwo dzwonili do mnie, żeby wizytę potwierdzić byłam pewna , że wizyty nie będzie

Mi na początku 29 tc wyszło, że mała waży ponad 1300, lekarz powiedział że to powyżej średniej ale w normie, więc myślę że będzie ok [emoji846] też się boję żeby za duża nie była bo jak tu rodzic SN, ale musimy być dobrej myśli [emoji846]
Moja ważyła 1312g pod koniec 28 Tc i lekarz powiedział, że jest to waga idealna dla tego tygodnia :)

O 8 jedna a o 22 kolejna i jakbym po całym dniu przekroczyła któryś pomiar to mam sobie dołożyć jeszcze dawkę. Ja mieszkam w Toruniu [emoji4] jak pomyślę że pod koniec miesiąca mam iść do tej baby to mnie krew zalewa [emoji1787] jak leżałam w szpitalu to była jaka Pani w ciąży do dziecko wazylo 1500 bodajże i byla w 31/32 tygodniu ciąży A Ja 30 tydzień Niby A tu już ponad 1500 [emoji1787][emoji1787][emoji1787] no mi na szczęście nie odwołuje Pan ginekolog wizyt. Chodzę prywatnie do niego i zawsze mogę do niego napisać jakby coś się działo albo przyjść na wizytę szybciej gdyby była potrzeba poza tym tak ustawia sobue pacjentki teraz żeby nie było tłumów. Ja miałam na 16 to że byłam z chłopakiem trochę przed czasem to weszliśmy szybciej i jak wyszliśmy to była tylko jedna Pani na wizytę więc dobrze pomyślane i widać, że dba o pacjentki . Pewnie na kolejnej wizycie zacznie się umawiać ze mną na cesarke już wstępnie [emoji4]
U mnie w 29+2 maleństwo 1280g

U mnie w 29+2 maleństwo 1280g
Jedną jednostkę rano i jedna wieczorem. No właśnie nagorzej bo Pan doktor na 100%nie ma pewności co do płci 🤣🤣 nogi były złączone.
No to dziwnie z tą jedną jednostką rano i wieczorem. Bo jedna to raczej za mało by dotrwać do rana i obniżyć cukier na czczo. Ja miałam dwie, jednak była za niska i po 2 tyg zwiększyła mi na 3... I jeśli przekraczam 90 na czczo cukier to mam dokładać jedną jednostkę. Ale rzadko mi się to zdarza. A dajesz z tego samego pena? Bo insulina na noc jest inna niż insulina w ciągu dnia.
O widzisz to cosik mi światło, że już wiesz ;). Ale dobrze jak będzie suprise. Zresztą pisałaś, że tatuś nie chcę znać płci i robisz wyprawkę unisex :).
@Mia12345 po dwóch porodach SN mogę śmiało powiedzieć, że najważniejsze, by główka nie była zbyt duża ;). Waga do 4 kg jest porównywalna :) w doznaniach.

Jeśli chodzi o wagę to mój lekarz też mówi, że mały w normie, ale jak widzę wagi Waszych maluszków. To mój jakiś mały się wydaje..

Hejka🙂 trwa u mnie 29 tydzien, byłam na usg i okazało się że mój synek waży juz 1,600kg. Zapowiada się duży chłop 🙂. Pierwszy syn też byl spory jak rodzilłam bo ważył 4kg i ciężko bardzo było mi urodzić. Mam pytanie czy jest określona jakaś waga dziecka od której lekarza powinni zrobić CC?

reklama
No to dziwnie z tą jedną jednostką rano i wieczorem. Bo jedna to raczej za mało by dotrwać do rana i obniżyć cukier na czczo. Ja miałam dwie, jednak była za niska i po 2 tyg zwiększyła mi na 3... I jeśli przekraczam 90 na czczo cukier to mam dokładać jedną jednostkę. Ale rzadko mi się to zdarza. A dajesz z tego samego pena? Bo insulina na noc jest inna niż insulina w ciągu dnia.
O widzisz to cosik mi światło, że już wiesz ;). Ale dobrze jak będzie suprise. Zresztą pisałaś, że tatuś nie chcę znać płci i robisz wyprawkę unisex :).
@Mia12345 po dwóch porodach SN mogę śmiało powiedzieć, że najważniejsze, by główka nie była zbyt duża ;). Waga do 4 kg jest porównywalna :) w doznaniach.

Jeśli chodzi o wagę to mój lekarz też mówi, że mały w normie, ale jak widzę wagi Waszych maluszków. To mój jakiś mały się wydaje..
Dwa peny mam. Ale ogólnie wyniki na obecną chwilę po tych dawkach mam ok. Więc może starczy tylko takie dawki :)

Do góry