reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

@Lil12 to faktycznie z tymi glukometrem to różnie... Ja jak byłam na krzywej cukrowej chyba w 10 tyg to z palca miałam 4,2, A z krwi wyszło mi 5.8... No i dlatego przeszłam dietę, po miesiącu, że cukry na czczo wysokie to dostałam insulinę , A miałam powyżej 96,97 do 105... No i mam 3 jednostki na noc, jak np zaburzony dzień z jedzeniem to rano zawsze mam powyżej 93...I teraz mI mówiła, że jeśli tak się dzieje, to mam wieczorem dołożyć jednostkę... I fakt jest ok. Po jedzeniu też mam przeważnie 110 - 120... czasem wyższy jak się zapomnę... choć to jest przeważnie ilość.
Mi kasza kultur, jęczmienna podnosi , i sosy w chińczyka haha ;)...
A o jakich imionach myślisz?

reklama
Teraz jak Was czytam to faktycznie dobrze że nie mam cukrzycy bo bym zwariowała. Czekoladki pozwalają mi się odstresować :p ograniczam się tylko dlatego że boje się o... Zęby... Maskara to wszystko. Normalnie sobie leczyłam ubytki powstałe w ciąży kiedy nadszedła koronamasakra. Teraz nawet bólu zęba się boję.
Też już sama nie wiem co lepsze... Ryzykować i chodzić do lekarza czy nie chodzić wcale :/:/
Mój będzie Adaś :)

@Kejti90 Adaś supcio, ale niestety znam 3 ;).
Ja nie mam żadnych, bo przed założeniem aparatu wszystko musiałam wyleczyć i w sumie ubytków nie miałam ... jedna mała dziurka, bardziej dziąsła mi dokuczały, bo źle czyściłam. Ale teraz mam soniczną i jest git. Byłam miesiąc temu kamienia brak, ubytków brak :).
Fakt cukrzyca jest dość wymagająca... słodyczy prawie wcale.. nawet owoców nie można , ale przy tylu miesiącach kontroli już wiadomo co można czego nie.

też wyleczyłam wszystko przed ciążą i aparatem... ale niestety jak słodycze jem to one same się psują, a boję się każdego ubytku nawet małego , bo potem dłuuugo nie pójdę do dentysty :D też sonicznej używam. i musiałam też pastę zmienić bo jakieś zapalenie dziąseł mnie dopadło.
generalnie jeszcze przeżyłabym bez czekolady, ale owoców... :o:o:o:o:o:o:o

Brak owoców jest dla mnie najgorszy.
Dziewczyny, a jak wasze wizyty u ortodontów? Mi odwołali na dzień przed i teraz nie wiem kiedy będzie... a tak fajnie mi się ząbki przesuwały w ostatnim miesiącu...

Mi też dzień przed i czekam na termin...I mam nadzieję, że szybko mi zadzwonią bo się martwię, że to za długo będzie. Mi się teraz dół prostuje, bo góra już super:).
Ja codziennie truskawki lub maliny z kefirem ;), a popołudniu czasem jabłka:).

Hej dziewczyny, jak Wasza morfologia? Ja niestety mam anemię hgb 10,5 i hct 30,7 lekarz stwierdził że nadaje się do transfuzji krwi i jestem mocno przerażona bo wydawało mi się że te wyniki nie są aż tak fatalne... Jak jest u Was? Za kilka dni muszę zrobić badania kontrolne i zobaczymy czy leki i dieta pomogły, ale boję się bardzo bo nie chce skończyć na przetaczaniu krwi😔

O to mi się kojarzyło, że Ty na diecie.a insulinę masz nocną ? Czy też w ciągu dnia po posiłkach? Czyli na usg wyszło, że jest większy. Myślę, że nie martw się na zapas. Z jednej strony dobrze, że przybiera,choć szkoda, że wiecej niż trzeba. Mnie na ostatniej wizycie zmartwilo, że 26 tydzień A on prawie kilogram, ale mój mowił, że norma i nie jest za duży.
Tylko brzuch mi tak nagle wystrzelił, że wszystko wiążę, że ten mały bąbel rośnie więcej niż trzeba... i przez to siedzenie w domu.

A jak Wasze obwody w brzuchu?

U mnie równo 100! :D nie spodziewałam się trzycyfrowego wyniku :D

Hej dziewczyny, jak Wasza morfologia? Ja niestety mam anemię hgb 10,5 i hct 30,7 lekarz stwierdził że nadaje się do transfuzji krwi i jestem mocno przerażona bo wydawało mi się że te wyniki nie są aż tak fatalne... Jak jest u Was? Za kilka dni muszę zrobić badania kontrolne i zobaczymy czy leki i dieta pomogły, ale boję się bardzo bo nie chce skończyć na przetaczaniu krwi😔

U mnie cały czas słabo z morfologią. Niby trochę się poprawiło po suplementacji żelaza i po piciu pokrzywy...ale i tak nie jest jakoś super. Na ostatnim badaniu hemoglobina-11 a hematokryt 32,7... :/ ale u mnie lekarka jakoś mnie nie niepokoi, mówi, że anemia często się zdarza w ciąży, a ja jeszcze mam totalną niechęć do mięsa i nie jem go od początku ciąży. Mam dalej brać zelazao i tyle, o żadnej transfuzji nie ma mowy, a nasze wyniki są zbliżone.

reklama
Transfuzja to chyba lekka przesada, chyba ze po porodzie. Ja mialam po porodzie hgb w okolicach 7, bylo mi bardzo słabo i skończyło się niestety transfuzją. Teraz też juz poniżej norm i dostałam żelazo.

Do góry