reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

To mnie pocieszyłyście, też mam wrażenie że mój lekarz przesadza, mam nadzieje ze trochę mi się poprawi i przestanie mi mówić o tej transfuzji w końcu 🙂

reklama
Hej dziewczyny, jak Wasza morfologia? Ja niestety mam anemię hgb 10,5 i hct 30,7 lekarz stwierdził że nadaje się do transfuzji krwi i jestem mocno przerażona bo wydawało mi się że te wyniki nie są aż tak fatalne... Jak jest u Was? Za kilka dni muszę zrobić badania kontrolne i zobaczymy czy leki i dieta pomogły, ale boję się bardzo bo nie chce skończyć na przetaczaniu krwi😔
HEj , miałam podobne wyniki 6tyg temu lekarz przepisał mi sorbifer1x dziennie plus wiadomo witaminki ciążowe prenantal duo i codziennie jakieś mięsko Np dobra szyneczka ważne żeby świnka lub krówka gdyż ptaki nie maja takie zawartości żelaza jak tamte. I po tych 6 tyg wszystko się unormowało wyniki niemalże idealne tylko hematokryt wciąż 36% ale norma od 37% dla normalnej kobiety ciężarne maja zaniżone normy ze względu na zwiększona objętość krwi. Także głowa do góry przetaczania jie będzie 😊 i sok z buraka polecam również.

Hej !
Dołączam do grona czerwcowych mam 😁
Czy któraś z Was ma wskazania do cC?
Witaj :)
Na kiedy masz termin i kto mieszka w Twoim brzuszku?
Powiem Ci, że CC mnie przeraża i mam nadzieję, że nikt mnie ciąć nie będzie.
Super, że wyniki się poprawiły :).

@Nerwicówka piękny wynik ja Cię gonię, bo mam 97 cm
@Mia12345 brzmi poważnie, Ale jak poczytałam dziewczyny może faktycznie Twój lekarz panikuje. Ale dobrze, że przejęty niż jakby olewał. Może faktycznie więcej mięsa i będzie ok. Ja te wyniki mam bardzo dobre i wszystko w normie, u mnie gorzej z szyjką.. :/, ale wierzę, że dotrwamy do końca :).
@Lil12 Trzymam kciuki, by wyniki krwi się poprawiły.

Jakie macie plany na dziś? Jest tak pięknie i cieplutko, że chyba pójdziemy na łąki na spacer.. Bo zaraz koło bloku mam pola i łąki i tylko czasem ludzie z piesami.

Witaj :)
Na kiedy masz termin i kto mieszka w Twoim brzuszku?
Powiem Ci, że CC mnie przeraża i mam nadzieję, że nikt mnie ciąć nie będzie.
Super, że wyniki się poprawiły :).

@Nerwicówka piękny wynik ja Cię gonię, bo mam 97 cm
@Mia12345 brzmi poważnie, Ale jak poczytałam dziewczyny może faktycznie Twój lekarz panikuje. Ale dobrze, że przejęty niż jakby olewał. Może faktycznie więcej mięsa i będzie ok. Ja te wyniki mam bardzo dobre i wszystko w normie, u mnie gorzej z szyjką.. :/, ale wierzę, że dotrwamy do końca :).
@Lil12 Trzymam kciuki, by wyniki krwi się poprawiły.

Jakie macie plany na dziś? Jest tak pięknie i cieplutko, że chyba pójdziemy na łąki na spacer.. Bo zaraz koło bloku mam pola i łąki i tylko czasem ludzie z piesami.
Mam termin 17-19 czerwiec 😊 i w właśnie od neurologa wskazanie na cc dyskopatia i podobno jak cC to nawet może być 2tyg wcześniej umawiana 🤔

Co do szyjki to tez mi się niestety w 5tyg skróciła z 40mm na 34-37🤷‍♀️I zalecone dużo odpoczywania i najlepiej lezenia także ja niestety już od ponad tygodnia unikam dłuższych spacerkow☹️Chociaż taka ładna poogda, ze z chęcią bym poleciała

Joanna a dyskopatie czego dokładnie masz? Bo ja też mam szyjną i ledźwiową i nigdy nie miałam wskazania do cc. Urodziłam dwa razy bez ZZO i porody pierwszy 5h, drugi 4 h po 2 godzinach wstałam i od razu działałam i jeszcze pomagałam innym mamusion w pokoju. I nie wyobrażam sobie nadal cc. Choć to pewnie kwestia nastawienia.

Mam termin 17-19 czerwiec 😊 i w właśnie od neurologa wskazanie na cc dyskopatia i podobno jak cC to nawet może być 2tyg wcześniej umawiana 🤔

Co do szyjki to tez mi się niestety w 5tyg skróciła z 40mm na 34-37🤷‍♀️I zalecone dużo odpoczywania i najlepiej lezenia także ja niestety już od ponad tygodnia unikam dłuższych spacerkow☹Chociaż taka ładna poogda, ze z chęcią bym poleciała

JoannaMiki ja jestem po operacji kręgoslupa, 4 lata temu miałam rozlaną przepuklinę w odcinku lędźwiowym :/ Moja ginekolog powiedziała, ze jak będą mnie bardzo bolały plecy to się zastanowimy, ale sama dyskopatia nie jest wskazaniem do cesarki. U mnie cc jest brane pod uwagę jesli Mała będzie nadal w takiej pozycji, jak na ostatnim badaniu, czyli miednicowo, w poprzek. mam jednak nadzieję, ze jeszcze zdąży się obrócić :)

Joanna a dyskopatie czego dokładnie masz? Bo ja też mam szyjną i ledźwiową i nigdy nie miałam wskazania do cc. Urodziłam dwa razy bez ZZO i porody pierwszy 5h, drugi 4 h po 2 godzinach wstałam i od razu działałam i jeszcze pomagałam innym mamusion w pokoju. I nie wyobrażam sobie nadal cc. Choć to pewnie kwestia nastawienia.
Lędźwiowy VL5/S1 krążek międzykręgowy pękł i moja neurolog powiedziała ze bezpieczniej cC bo przy SN mogę narobić sobie dziecku i na porodówce problemu jak coś pójdzie nie tak🤔
Martwię się trochę bo przy naturalnym porodzie parcie i ciśnienie jest tak duze ze coś może faktycznie pęknąć dalej

reklama
JoannaMiki ja jestem po operacji kręgoslupa, 4 lata temu miałam rozlaną przepuklinę w odcinku lędźwiowym :/ Moja ginekolog powiedziała, ze jak będą mnie bardzo bolały plecy to się zastanowimy, ale sama dyskopatia nie jest wskazaniem do cesarki. U mnie cc jest brane pod uwagę jesli Mała będzie nadal w takiej pozycji, jak na ostatnim badaniu, czyli miednicowo, w poprzek. mam jednak nadzieję, ze jeszcze zdąży się obrócić :)
U mnie dyskopatia VL5/S1 pęknięty krążek międzykręgowy spowodowany wypadkiem a U Ciebiebteraz z kręgosłupem wszystko ok? I czym dyskopatia i przepuklina spowodowana ? Ja szczerze bardziej nastawiam się na cC boje się ze prez to coś mogłoby pójść nie tak przy porodzie 🙈

Do góry