reklama
JoannaMiki
Zaciekawiona BB
Hej !
Dołączam do grona czerwcowych mam
Czy któraś z Was ma wskazania do cC?
JoannaMiki
Zaciekawiona BB
Oby... ale patrząc na Chiny tam trwało od początku grudnia czyli ponad 3miesiaceMam nadzieję że do maja/czerwca się wszystko uspokoi..
JoannaMiki
Zaciekawiona BB
HEj , miałam podobne wyniki 6tyg temu lekarz przepisał mi sorbifer1x dziennie plus wiadomo witaminki ciążowe prenantal duo i codziennie jakieś mięsko Np dobra szyneczka ważne żeby świnka lub krówka gdyż ptaki nie maja takie zawartości żelaza jak tamte. I po tych 6 tyg wszystko się unormowało wyniki niemalże idealne tylko hematokryt wciąż 36% ale norma od 37% dla normalnej kobiety ciężarne maja zaniżone normy ze względu na zwiększona objętość krwi. Także głowa do góry przetaczania jie będzie i sok z buraka polecam również.Hej dziewczyny, jak Wasza morfologia? Ja niestety mam anemię hgb 10,5 i hct 30,7 lekarz stwierdził że nadaje się do transfuzji krwi i jestem mocno przerażona bo wydawało mi się że te wyniki nie są aż tak fatalne... Jak jest u Was? Za kilka dni muszę zrobić badania kontrolne i zobaczymy czy leki i dieta pomogły, ale boję się bardzo bo nie chce skończyć na przetaczaniu krwi
WitajHej !
Na kiedy masz termin i kto mieszka w Twoim brzuszku?
Powiem Ci, że CC mnie przeraża i mam nadzieję, że nikt mnie ciąć nie będzie.
Super, że wyniki się poprawiły .
@Nerwicówka piękny wynik ja Cię gonię, bo mam 97 cm
@Mia12345 brzmi poważnie, Ale jak poczytałam dziewczyny może faktycznie Twój lekarz panikuje. Ale dobrze, że przejęty niż jakby olewał. Może faktycznie więcej mięsa i będzie ok. Ja te wyniki mam bardzo dobre i wszystko w normie, u mnie gorzej z szyjką.. :/, ale wierzę, że dotrwamy do końca .
@Lil12 Trzymam kciuki, by wyniki krwi się poprawiły.
Jakie macie plany na dziś? Jest tak pięknie i cieplutko, że chyba pójdziemy na łąki na spacer.. Bo zaraz koło bloku mam pola i łąki i tylko czasem ludzie z piesami.
JoannaMiki
Zaciekawiona BB
Mam termin 17-19 czerwiec i w właśnie od neurologa wskazanie na cc dyskopatia i podobno jak cC to nawet może być 2tyg wcześniej umawianaWitaj
Na kiedy masz termin i kto mieszka w Twoim brzuszku?
Powiem Ci, że CC mnie przeraża i mam nadzieję, że nikt mnie ciąć nie będzie.
Super, że wyniki się poprawiły .
@Nerwicówka piękny wynik ja Cię gonię, bo mam 97 cm
@Mia12345 brzmi poważnie, Ale jak poczytałam dziewczyny może faktycznie Twój lekarz panikuje. Ale dobrze, że przejęty niż jakby olewał. Może faktycznie więcej mięsa i będzie ok. Ja te wyniki mam bardzo dobre i wszystko w normie, u mnie gorzej z szyjką.. :/, ale wierzę, że dotrwamy do końca .
@Lil12 Trzymam kciuki, by wyniki krwi się poprawiły.
Jakie macie plany na dziś? Jest tak pięknie i cieplutko, że chyba pójdziemy na łąki na spacer.. Bo zaraz koło bloku mam pola i łąki i tylko czasem ludzie z piesami.
Co do szyjki to tez mi się niestety w 5tyg skróciła z 40mm na 34-37I zalecone dużo odpoczywania i najlepiej lezenia także ja niestety już od ponad tygodnia unikam dłuższych spacerkowChociaż taka ładna poogda, ze z chęcią bym poleciała
Joanna a dyskopatie czego dokładnie masz? Bo ja też mam szyjną i ledźwiową i nigdy nie miałam wskazania do cc. Urodziłam dwa razy bez ZZO i porody pierwszy 5h, drugi 4 h po 2 godzinach wstałam i od razu działałam i jeszcze pomagałam innym mamusion w pokoju. I nie wyobrażam sobie nadal cc. Choć to pewnie kwestia nastawienia.
Nerwicówka35
Fanka BB :)
Mam termin 17-19 czerwiec i w właśnie od neurologa wskazanie na cc dyskopatia i podobno jak cC to nawet może być 2tyg wcześniej umawiana
Co do szyjki to tez mi się niestety w 5tyg skróciła z 40mm na 34-37I zalecone dużo odpoczywania i najlepiej lezenia także ja niestety już od ponad tygodnia unikam dłuższych spacerkow☹Chociaż taka ładna poogda, ze z chęcią bym poleciała
JoannaMiki ja jestem po operacji kręgoslupa, 4 lata temu miałam rozlaną przepuklinę w odcinku lędźwiowym :/ Moja ginekolog powiedziała, ze jak będą mnie bardzo bolały plecy to się zastanowimy, ale sama dyskopatia nie jest wskazaniem do cesarki. U mnie cc jest brane pod uwagę jesli Mała będzie nadal w takiej pozycji, jak na ostatnim badaniu, czyli miednicowo, w poprzek. mam jednak nadzieję, ze jeszcze zdąży się obrócić
JoannaMiki
Zaciekawiona BB
Lędźwiowy VL5/S1 krążek międzykręgowy pękł i moja neurolog powiedziała ze bezpieczniej cC bo przy SN mogę narobić sobie dziecku i na porodówce problemu jak coś pójdzie nie takJoanna a dyskopatie czego dokładnie masz? Bo ja też mam szyjną i ledźwiową i nigdy nie miałam wskazania do cc. Urodziłam dwa razy bez ZZO i porody pierwszy 5h, drugi 4 h po 2 godzinach wstałam i od razu działałam i jeszcze pomagałam innym mamusion w pokoju. I nie wyobrażam sobie nadal cc. Choć to pewnie kwestia nastawienia.
Martwię się trochę bo przy naturalnym porodzie parcie i ciśnienie jest tak duze ze coś może faktycznie pęknąć dalej
reklama
JoannaMiki
Zaciekawiona BB
U mnie dyskopatia VL5/S1 pęknięty krążek międzykręgowy spowodowany wypadkiem a U Ciebiebteraz z kręgosłupem wszystko ok? I czym dyskopatia i przepuklina spowodowana ? Ja szczerze bardziej nastawiam się na cC boje się ze prez to coś mogłoby pójść nie tak przy porodzieJoannaMiki ja jestem po operacji kręgoslupa, 4 lata temu miałam rozlaną przepuklinę w odcinku lędźwiowym :/ Moja ginekolog powiedziała, ze jak będą mnie bardzo bolały plecy to się zastanowimy, ale sama dyskopatia nie jest wskazaniem do cesarki. U mnie cc jest brane pod uwagę jesli Mała będzie nadal w takiej pozycji, jak na ostatnim badaniu, czyli miednicowo, w poprzek. mam jednak nadzieję, ze jeszcze zdąży się obrócić