reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Nie pomogę niestety :(
Ja pościeli na lato nie kupuje ale zainwestowałam za to w kocyk bambusowy i otulacze z lullalove, rozek dostałam w prezencie a kokon też odpuszczam 😂
U mnie podobnie pościeli nie kupuje. Kocyk bambusowy mam jeden, dwa z muślinu(choć drugi czeka na uszycie ;)) , i jeden kocyk wafel lniany. Rożek sobie uszyłam i kokon też ;) ( bo wiem, ze w nocy przy karmieniu wygodbiej bedzie mi go do kokonu odłozyć niż wstawać i odkładać do łóżeczka. Pochwal się rzeczami:).
Martyna na insta znajdziesz dużo fajnych firm :). Powodzenia i pochwal się co upolowałaś :).

reklama
....rany....ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy :| serio z takim wyprzedzeniem trzeba wzystko kupować? coś się robi z tymi rzeczami?czy kupujesz i odkładasz, aż dziecko się urodzi? serio, to nie jest z mojej strony żaden sarkazm, to moja pierwsza ciąża, jestem też najstarsza z rodzeństwa/kuzynostwa, toi będzie pierwsze dziecko od ponad 20 lat w rodzinie :D nie mam też żadnych bliskich koleżanek z dziećmi i powiem wam,że im bliżej, tym jestem bardziej przerażona tą wyprawką....zwłaszcza, ze na rynku są miliony rzeczy dla maluchów...

....rany....ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy :| serio z takim wyprzedzeniem trzeba wzystko kupować? coś się robi z tymi rzeczami?czy kupujesz i odkładasz, aż dziecko się urodzi? serio, to nie jest z mojej strony żaden sarkazm, to moja pierwsza ciąża, jestem też najstarsza z rodzeństwa/kuzynostwa, toi będzie pierwsze dziecko od ponad 20 lat w rodzinie :D nie mam też żadnych bliskich koleżanek z dziećmi i powiem wam,że im bliżej, tym jestem bardziej przerażona tą wyprawką....zwłaszcza, ze na rynku są miliony rzeczy dla maluchów...
Ja nie mam tylko wózka i kilku rzeczy higienicznych... Zaczęłam wyprawkę kompletować po 24 tc.. Jakoś strasznie się boję, że gdybym trafiła do szpitala i urodziła wcześniej to byłabym w totalnej du.. a wiadomo facet to na tym wszystkim się nie zna. Drugi powód jest taki że po prostu sprawia to przyjemność, a trzeci powód, że do końca stycznia były też ogromne promocje😁😁
Jestem też na grupie prywatnej i wiem, że zaczęły się duże problemy z kupnem wózka... Przez koronawirusa są mega opóźnienia :(
Na wózek który się czekało 2 tyg dziewczyny dostają informację, że może przyjść za ponad miesiąc więc do długo... Dlatego ja w tym miesiącu też chcę ogarnąć ten temat

Ja nie mam tylko wózka i kilku rzeczy higienicznych... Zaczęłam wyprawkę kompletować po 24 tc.. Jakoś strasznie się boję, że gdybym trafiła do szpitala i urodziła wcześniej to byłabym w totalnej du.. a wiadomo facet to na tym wszystkim się nie zna. Drugi powód jest taki że po prostu sprawia to przyjemność, a trzeci powód, że do końca stycznia były też ogromne promocje😁😁
Jestem też na grupie prywatnej i wiem, że zaczęły się duże problemy z kupnem wózka... Przez koronawirusa są mega opóźnienia :(
Na wózek który się czekało 2 tyg dziewczyny dostają informację, że może przyjść za ponad miesiąc więc do długo... Dlatego ja w tym miesiącu też chcę ogarnąć ten temat

....chyba mnie zmobilizowałaś. 😄😄😄Dobrze, że można wszystko kupić przez internet, aczkolwiek z wozkiem to lepiej stacjonarnie... 🤔

A propos wyprawki jeszcze....nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na necie. Pieluszki muślinowe i tetrowe, do czego się tego używa?tzn. wiem, że można owijać dzieciaczka, zabezpieczać przed upałem, jako myjka, do odbijania/ulewania, ale czy trzeba mieć jedne i drugie?

....chyba mnie zmobilizowałaś. 😄😄😄Dobrze, że można wszystko kupić przez internet, aczkolwiek z wozkiem to lepiej stacjonarnie... 🤔
No właśnie wózek trzeba dokładnie obejrzeć i dopasować do siebie, ja to miałam zostawić do końca kwietnia i też nie wiem co zrobić, bo kupować kota w worku nie chce, a ten czas oczekiwania może się wydłużyć jeszcze :(

A propos wyprawki jeszcze....nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na necie. Pieluszki muślinowe i tetrowe, do czego się tego używa?tzn. wiem, że można owijać dzieciaczka, zabezpieczać przed upałem, jako myjka, do odbijania/ulewania, ale czy trzeba mieć jedne i drugie?
Muślinowe to te lepsze czyli np do przykrycia dziecka w upały a tetra to gdy siw ulewa, gdy chcesz przebrać maleństwo ale boisz się ze moze cos zasikac i podkładasz wtedy. Ogólnie tetra to od brudnej roboty 😁

No właśnie wózek trzeba dokładnie obejrzeć i dopasować do siebie, ja to miałam zostawić do końca kwietnia i też nie wiem co zrobić, bo kupować kota w worku nie chce, a ten czas oczekiwania może się wydłużyć jeszcze :(

Cóż, z tego co się zorientowałam, sklepy z duzym wyborem wózków są w moich okolicach tylko w galeriach handlowych, czyli póki co i tak są zamknięte. Jeśli ta masakra z koronawirusem będzie się przedłużać, to kupimy wózek po porodzie...trudno się mówi

reklama
Hej dziewczyny :)
Nerwicówka z wyprawką to jest tak, że jak nie czujesz potrzeby to zostawiasz to na później ;). U mnie wicie gniazda zaczęło się jakoś czas temu więc ja pomalutku zaczęłam. A że ja kupować nie będę tylko wszystko sama to wolę już pomału mieć ... potem i tak wszystko trzeba wyprać...
Tetry ja używałam do kąpieli mam takie malutkie 25x25 cm myjki, podkladalam też na dno wanienki, bo nie kupowałam tych gąbkowych wkładek.
Teraz mam kilka tetr i flaneli, ale muślin jest najdelikatniejszy i przewiewny.
Ale jak już pokazywałam wcześniej z niego poducha i kocyk i chce mieć 2 komplety.

Wózek na szczęście wiem jaki chcemy i nie muszę jeździć i szukać, tylko zostało mi wybrać kolory i kupić:).

Do góry