reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja mam podobnie. Jakbym w kroku czuła. Niby jest ok wszystko. Ale strach zawsze jest.

Konsultowałam się już z lekarzem i położną, to zwykłe rozciaganie macicy i wiązadeł :) Niebezpiecznie jest tylko, kiedy skurcze są regularne co 10-20 minut i się nasilają, to może zwiastować przedwczesny poród. Natomiast wszelkie inne bolączki i skurcze w okolicy krocza, podbrzusza, jajników a nawet odbytu to ćwiczenia macicy :) Dowiedziałam się też, że przez całą ciążę spokojnie można brać nospę, do 3 x dziennie, faktycznie to pomaga i daje komfort psychiczny, ze nic złego się nie dzieje :)

reklama
Czyli panikujemy, jak zwykle. Ja wczoraj rozmawiałam z położna, powiedziała, że nawet całodzienne kłucia, pobolewanie i skurcze są normalne, o ile nie są regularne co 10-20minut i nie nasilają się, no wtedy to może zwiastowac przedwczesny poród. Jeśli jest nieregularnie albo boli cały czas, jak mnie wczoraj, to trzeba wziąć nospę i poleżeć. A propos, nospę można brać bez obaw przez całą ciążą nawet do 3dziennie. Tak powiedziało mi 2 lekarzy i położna. :)

A mi powiadziano, ze nospa to nie cukierki i najnowsze doniesienia medyczne wskazują na to, że może mieć negatywny wpływ na płód. Starsze pokolenie lekarzy chyba o tym nie wie, po na IP też mi kiedyś zalecono, ale nie wzięłam. Poza tym luteina jest skuteczna wiec wg mnie nie ma co ryzykować.

Ufff. A ja mam zapalenie pęcherza. Furagina kiepsko pomaga. Dał mi (lekarz)) antybiotyk zinnat. I globulki clotrimazolum? Brała któraś z Was? Zaaplikwalsm ale pieką strasznie. Czyt różne opinie. Jedne odstawiają na inne a jeszcze inne zaś mówią że po 2 dniach nie piecze.

U mnie początek 24tyg a mała też kopie tak nisko, uczucie jakby w pęcherz..pewnie tak ma być 😀 Jak przygotowania do wyprawki? Macie upatrzony wózek?

Hej dziewczynki.
W czwartek przyszły mi materiały i w weekend zajmowałem się wyprawką:). Mam już rożek, 2 komplety kocyków z poduchami, pieluszki tetrowe i muślinowe i z flaneli.
Paula ja na bank kupię x- landera, bo bardzo byłam z niego zadowolona, tylko jeszcze nie wiem jakie kolory ;).
AS oby szybko zapalenie puściło. Jeśli chodzi o Clotrumazolum to ja kiedyś używałam kremu przy intencjach, ale on łagodził i pomagał :).

Hej dziewczynki.
W czwartek przyszły mi materiały i w weekend zajmowałem się wyprawką:). Mam już rożek, 2 komplety kocyków z poduchami, pieluszki tetrowe i muślinowe i z flaneli.
Paula ja na bank kupię x- landera, bo bardzo byłam z niego zadowolona, tylko jeszcze nie wiem jakie kolory ;).
AS oby szybko zapalenie puściło. Jeśli chodzi o Clotrumazolum to ja kiedyś używałam kremu przy intencjach, ale on łagodził i pomagał :).
Też słyszałam o tym wózku. My się zdecydujemy na espiro next avenue- któraś z Was miała?

U mnie początek 24tyg a mała też kopie tak nisko, uczucie jakby w pęcherz..pewnie tak ma być 😀 Jak przygotowania do wyprawki? Macie upatrzony wózek?
Ja już mam wózek, nosidełko dostaliśmy w prezencie , ciuszkow już też coraz więcej 😂 teściowa oszalała z tej radości że zostanie babcia i przynajmniej dwa razy w miesiącu kupuje jakieś ubranka , kocyk kupiła, ja też ostatnio poszalałam i dość sporo ciuszkow kupiłam nie mogłam się powstrzymać 😂😂

Hej dziewczyny jestem tu nowa u mnie 24 tydzień ciąży. Dziś robiłam ogólne badanie moczu erytrocytu świeże wyszły 10-20 co mnie martwi w czwartek mam wizytę u swojego lekarza. Czy któraś z was miała podobny wynik?

reklama
Hej dziewczyny jestem tu nowa u mnie 24 tydzień ciąży. Dziś robiłam ogólne badanie moczu erytrocytu świeże wyszły 10-20 co mnie martwi w czwartek mam wizytę u swojego lekarza. Czy któraś z was miała podobny wynik?
Ja miałam jeszcze gorsze wyniki moczu i prawdopodobnie nadal mam... Dostałam antybiotyk, ale niewiele pomógł, zrobiłam posiew i na szczęście nie mam żadnej bakterii, lekarz powiedział że tak już pewnie będę miała, nic groźnego się nie dzieje i mam się nie martwić, za miesiąc mocz do kontroli 🙂

Do góry