asicazg
Fanka BB :)
Hej dziewczyny mam wyprawkę dla dziewczynki od r. 56 do nawet 74 i zależy mi na wymienię na wyprawkę dla chłopca może któraś chciała by się wymienić. Zapraszam na priv. Pozdrawiam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej to dobrze, że wszystko ok. A lekarz coś mówił, o tej dwunaczyniowej pępownie? Jeśli chodzi o termin porodu to głównie patrz na termin z miesiaczki .Masakra dziewczyny, od zmysłów prawie odchodzę. Byłam na usg połówkowym i mam pępowinę dwunaczyniowa . Poza tym wszystko jest ok. Tydz przesunął mi z 26 czerwca na 19 . Dziś 21 i 6 dni waży pół kg. Miał ktoś podobnie?
Skonsultowałam to z innym lekarzem i powiedział mi że nie ma powodów do zmartwien skoro dziecko jest okHej to dobrze, że wszystko ok. A lekarz coś mówił, o tej dwunaczyniowej pępownie? Jeśli chodzi o termin porodu to głównie patrz na termin z miesiaczki .
Hej, u mnie 25+4 i od jakiś 3 tygodni kłuje mnie bardzo w spojeniu, w pachwinach i czasami ma kłucie w szyjce/pochwie... nawet nie wiem Wszystko mnie kłuje jak sobie pochodze więcej, posprzątam czy na przykład wstaje od biurka w pracy. Żałuje trochę, że nie wspomniałam o tym lekarzowi na wizycie bo mam bardzo nisko łożysko i chyba powinnam o tym powiedzieć. Tak szczerze to gdyby nie to że czytam wasze obawy i tez na innych forach to uważałam do teraz że takie bóle i kłucia sa normalne mam wizytę dopiero za 2 tygodnie i nie wiem już sama czy powinnam iść sprawdzić czy dać sobie spokój
Upławy mam i to bardzo obfite, ale to w ciąży chyba normalne. Jeżeli wszystko na usg miałaś dobrze to chyba nic się nie dzieje. Ja bym nie chciała siać pniki bo zaraz mi kaze do szpitala jechać i jeszcze bron boże mnie zatrzymają na obserwację... nie chcę... nie mam żadnych plamień więc się nie martwię tak bardzo.Ja też mam dokładnie takie takie kłucia, w pochwie, w spojeniu łonowym a nawet w stronę odbytu, czasem w jajnikach, ale wydaje mi się, ze są normalne. A masz wrażenie w pochwie takiego pulsowania jakby, albo jakbyś miała nadmiar wydzieliny? Ja od wczoraj praktycznie cały czas czuję takie dziwactwa, a wizytę u ginekolog miałam w sobotę, nie wspomniała o żadnych nieprawidłowościach.
Czyli panikujemy, jak zwykle. Ja wczoraj rozmawiałam z położna, powiedziała, że nawet całodzienne kłucia, pobolewanie i skurcze są normalne, o ile nie są regularne co 10-20minut i nie nasilają się, no wtedy to może zwiastowac przedwczesny poród. Jeśli jest nieregularnie albo boli cały czas, jak mnie wczoraj, to trzeba wziąć nospę i poleżeć. A propos, nospę można brać bez obaw przez całą ciążą nawet do 3dziennie. Tak powiedziało mi 2 lekarzy i położna.Hej dziewczynki. Widzę, że nie tylko ja mam bóle. Po ostatnich wydarzeniach u mnie się nasiliło, byłam na IP i szyjka się wróciła, ale nadal jest w bezpiecznym przedziale. Brzuch mam twardy praktycznie za każdym razem jak wstaję ok jest wtedy jak leżę. Byłam w piątek na wizycie i malutki 450 gram waży i z nim ok , szyjka po tygodniu się nie wróciła bardziej, ale dał mi luteinę i mam brać magnez na twardniejący brzuch. Miłego wieczoru
Ja mam podobnie. Jakbym w kroku czuła. Niby jest ok wszystko. Ale strach zawsze jest.Hej dziewczyny, właśnie zaczynam 25 tydzień, od kilku dni mam takie dziwne pulsowanie w pochwie. Wczoraj wieczorem mała kopała mnie bardzo nisko, wręcz miałąm wrażenie, czuję to kopanie w pochwie. Czy to pulsowanie/ skurcze są normalne? czy któraś tak miała?