reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Sale w samym domu narodzin sa w budynku szpitala. Czym sie rozni? Hmm... jest bardziej naturalny, bez znieczulenia, lezenia pod ktg, bez znieczulenia. Sale sa urzadzane domowo. Jest bardziej intymnie. Przy porodzie jest praktycznie tylko polozna. Ciaza musi byc bez komplikacji, a przed porodem trzeba przejsc kwalifikacje
Ale rozumiem ze dobrze wspominasz poród ? I polecasz dom narodzin jeżeli przeszłabym kwalifikacje ? A możesz położna jakaś polecić ?

reklama
Ale rozumiem ze dobrze wspominasz poród ? I polecasz dom narodzin jeżeli przeszłabym kwalifikacje ? A możesz położna jakaś polecić ?
Raczej dobrze wspominam. Choc latwiejszy byl drugi porod i wtedy udalo mi sie urodzic do wody. Opieka w trakcie porodu i po porodzie super. Tylko przemysl, czy napewno pasuje Ci porod w Domu Narodzin. Ja dlugo myslalam czy jest to dla mnie? Czy napewno chcesz rodzic bez znieczulenia? Poczytaj sobie jeszcze i prownaj co dla Ciebie jest wazne.

Hej, mam do was pytanie właśnie zaczęłam 11 tydzień ciąży i od kilku dni czuje takie jakby bezbolesne napinanie się brzucha (1 czy 2 razy dziennie) które trzyma się dobrych kilka minut. Czy mogłybyście mi powiedzieć czy coś takiego u was się pojawiało? Wizytę mam na 28 na genetyczne badania, ale nie wiem czy przez to jej nie przyspieszyć...

Hej, mam do was pytanie właśnie zaczęłam 11 tydzień ciąży i od kilku dni czuje takie jakby bezbolesne napinanie się brzucha (1 czy 2 razy dziennie) które trzyma się dobrych kilka minut. Czy mogłybyście mi powiedzieć czy coś takiego u was się pojawiało? Wizytę mam na 28 na genetyczne badania, ale nie wiem czy przez to jej nie przyspieszyć...
Ja mam tak samo a dzisiaj jestem 11+5 i mam tak od tygodnia. Mi się wydaje że to rozciąganie macicy po prostu :) Ja u lekarza już prawie miesiąc nie byłam i tez się trochę martwiłam tym napinaniem ale czytałam że tak się dzieje i czekam na prenatalne do poniedziałku :)

Raczej dobrze wspominam. Choc latwiejszy byl drugi porod i wtedy udalo mi sie urodzic do wody. Opieka w trakcie porodu i po porodzie super. Tylko przemysl, czy napewno pasuje Ci porod w Domu Narodzin. Ja dlugo myslalam czy jest to dla mnie? Czy napewno chcesz rodzic bez znieczulenia? Poczytaj sobie jeszcze i prownaj co dla Ciebie jest wazne.
Ok jasne dziekuje ;)

Hej ja tez 11 tydzień , genetyka 27.11 wiec mamy podobnie ;)naprwno wszystko ok js tez czasami mam takie dziwne uczucie ale byłem u lekarza i wiem ze wszystko ok i napewno u Ciebie jest podobnie ;)

Hej ja tez 11 tydzień , genetyka 27.11 wiec mamy podobnie ;)naprwno wszystko ok js tez czasami mam takie dziwne uczucie ale byłem u lekarza i wiem ze wszystko ok i napewno u Ciebie jest podobnie ;)
Dzięki za odpowiedź, mam nadzieję że wszystko jest ok mój lekarz niestety wyjechał więc i tak muszę uzbroić się w cierpliwość 😃

Moje drogie Panie , weźmy na luz. Też mam termin na koniec czerwca. Moja 3 ciąża w odstępie 3 lat i 3 cc. Tak jak każda z Was mam wątpliwości i obawy. Ale nie nakręcajmy się niepotrzebnie . To szkodzi i dziecku i nam. Także głowy do góry. Wszystko będzie dobrze.

Mnie też strasznie męczą mdłości. To 3 ciąża - 9 tyg. Najgorzej jest wieczorem. Ale najgorsze w tym wszystkim jest fakt, że wolałabym zwrócić i mieć spokój. Niestety
Naciąga mnie okropnie. Wiszę nad toaleta i tylko ślina. Przełyk piecze. Uszy zatyka. Dramat. W 1 ciąży wymioty miałam do 7 miesiąca codziennie. Ale zwróciłam rano i z głowy dzień. W drugiej do końca 3 miesiąca i spokój. Aż boję się myśleć jak będzie dalej. Mam tylko nadzieję że tylko forum 12 tyg :)

reklama
Ja mam pytanie do Was 😉 jesteście już na l4? Jaką pracę wykonujecie? Ja pracuję w sklepie, w największej galerii we Wrocławiu. Praca oczywiście stojąca. Mój kierownik mimo, że wie o ciąży od 2 tygodni, nie ustosunkował się do tego. Mam czasem zmiany po 9-10h. Czy u Was w pracy też nie przestrzegają praw kobiet w ciąży?

Do góry