reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja dziewczyny cała w nerwach. Miałam dziś wizytę i okazało się że zarodek troszkę jest za mały jak na ten tydzień ciąży. Mało tego w sobotę na IP wydaje mi się że zmierzył go lekarz na 54mm a dziś wyszło 34. Na usg w sobotę widziałam chyba bijące serce(niby lekarz nic o tym nie mówił może to moja wyobraźnia lub złe coś zinterpretowalam) a dziś podobno zarodek zbyt mały by biło serce. Jestem załamana.
A mówiłaś dzisiaj gin, że byłaś na IP i jak to wyglądało?

reklama
Ja dziewczyny cała w nerwach. Miałam dziś wizytę i okazało się że zarodek troszkę jest za mały jak na ten tydzień ciąży. Mało tego w sobotę na IP wydaje mi się że zmierzył go lekarz na 54mm a dziś wyszło 34. Na usg w sobotę widziałam chyba bijące serce(niby lekarz nic o tym nie mówił może to moja wyobraźnia lub złe coś zinterpretowalam) a dziś podobno zarodek zbyt mały by biło serce. Jestem załamana.
Kochana, coś nie tak z tymi wymiarami. 54 mm to już przecież 5,4 cm. A nawet 34 mm, czyli 3,4 cm to już duży zarodek. U mnie serduszko biło przy 3 mm, potem jeszcze raz potwierdzenie przy 9 mm. Coś się tu nie zgadza z wymiarami. Pewnie chodziło o 5 oraz 3 mm.

Czasem bywa tak, że zarodek jest ułożony w innej pozycji i nie da się precyzyjnie na każdym USG go zmierzyć. Ale dziwię się, że nie dostałaś wypisu ze szpitala.

Kochana, coś nie tak z tymi wymiarami. 54 mm to już przecież 5,4 cm. A nawet 34 mm, czyli 3,4 cm to już duży zarodek. U mnie serduszko biło przy 3 mm, potem jeszcze raz potwierdzenie przy 9 mm. Coś się tu nie zgadza z wymiarami. Pewnie chodziło o 5 oraz 3 mm.

Czasem bywa tak, że zarodek jest ułożony w innej pozycji i nie da się precyzyjnie na każdym USG go zmierzyć. Ale dziwię się, że nie dostałaś wypisu ze szpitala.
Będzie gotowy dopiero na jutro wyszłam niedzielę na własne życzenie po konsultacji z lekarzem bo chcieliśmy wrócić do domu. A w niedziele wpisów nie robią. Chyba już z nerwów wymiary pokrecilam dziś zmierzył 3mm a w sobote wydaje mi się że 5mm.

reklama
Do góry