reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja tak! Nie mogę zasnąć, jak zasnę to co chwilę się budzę i strasznie dużo mi się śni. Rano jestem nieprzytomna, a po obiedzie przysypiam. Masakra!
Ja zasnąć mogę, ale od kilku dni się wybudzam [emoji3525] A co do snów, to też odkąd jestem w ciąży to mam bardzo ich dużo, są głupie i bardzo wyraźne.

Ja właśnie byłam odebrać wynik TSH i po zwiększonej dawce spadło ładnie do 1,88. Dziś gorszy dzień bo znów wymioty, więc jestem osłabiona i czuję się jak wywłoka.

reklama
Ja zasnąć mogę, ale od kilku dni się wybudzam [emoji3525] A co do snów, to też odkąd jestem w ciąży to mam bardzo ich dużo, są głupie i bardzo wyraźne.

Ja właśnie byłam odebrać wynik TSH i po zwiększonej dawce spadło ładnie do 1,88. Dziś gorszy dzień bo znów wymioty, więc jestem osłabiona i czuję się jak wywłoka.
Ja choruje hasi i miałam obecnie odstawione całkiem leki, nie wiem czy powinnam zacząć sama brać euthyrox czy czekać na wizytę 18.11!!! Nie wiem czy ginekolog zadecyduje :/ i mi przepisze skoro jeszcze nawet wyników nie mam zleconych

Mi ginekolog zwiększył dawkę o 1/3 bez żadnych badań. Wyniki wyszły mi bardzo ładne!
Może przedzwoń i zapytaj?
Ja choruje hasi i miałam obecnie odstawione całkiem leki, nie wiem czy powinnam zacząć sama brać euthyrox czy czekać na wizytę 18.11!!! Nie wiem czy ginekolog zadecyduje :/ i mi przepisze skoro jeszcze nawet wyników nie mam zleconych

Ja bym nie czekała, to za długo, a tarczyca bardzo wpływa na rozwój płodu no i może być przyczyną poronienia! Na Twoim miejscu zrobiłbym odpłatnie badania krwi i sprawdziła jaki jest wynik. Jest ok, to można czekać, jeśli nie, to do endokrynologa jak najszybciej.

Ja bym nie czekała, to za długo, a tarczyca bardzo wpływa na rozwój płodu no i może być przyczyną poronienia! Na Twoim miejscu zrobiłbym odpłatnie badania krwi i sprawdziła jaki jest wynik. Jest ok, to można czekać, jeśli nie, to do endokrynologa jak najszybciej.
No właśnie tylko ten najszybciej prywatnie 18.11!!!!!! Będę najwyżej tarabanić w poniedziałek i faktycznie z rana polecę z tsh !!!

No właśnie tylko ten najszybciej prywatnie 18.11!!!!!! Będę najwyżej tarabanić w poniedziałek i faktycznie z rana polecę z tsh !!!
Też bym tak zrobiła. Bralas już leki więc będziesz przecież wiedziała, czy przyjmować je od nowa. Maksymalna wartość dla 1 trymestru to 2,5 ale mi przy wyniku 2,2 zwiększono dawkę, bo jednak górna granica może by też trochę niebezpieczna. Teraz przy 1,88 będzie chyba ok, w środę wizyta.

reklama
Hej dziewczyny [emoji255]
Ja mam dzisiaj kiepski dzień... Miałam jechać na pobranie krwi, wstwlismy o 9 a się okazało że nie zdążyliśmy :/ jestem wkurzona bo specjalnie nic nie jadłam. Mój 2 latek też ma dzisiaj kiepski dzień i już mi bebenki pękają od jego piesków [emoji57]

Do góry