reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja nie miałam w żadnej ciąży tej linii.

Kurcze, a ja nie mam upatrzonego wózka i nawet nie mam kiedy jechać pooglądać. W ogóle to nie wiem czy nowy czy używany :confused:

reklama
Ja oglądałam wózki 2 dni temu. W końcu udało mi się zobaczyć stacjonarnie trailza, ale chyba jednak za duża cena na mój budżet. Nastawiam się na uppababy cruz, do tego fotelik z tej samej firmy. Ogólnie to masakra jakie te wszystkie rzeczy dla dziecka są drogie! Firmy robią na rodzicach dobry biznes

Dzieki za rady. Myślałam o tym kremie z wit A, podobno świetny ale w ciąży odradzają wszystkie kremy z A. Narazie wymoczę, pościeram i na noc wysmaruje olejkiem rycynowym. Ja mam wózek po koleżance. Tako Warrior. Nie znam się na wózkach. Ten jest w częściach. Musimy go poskładać i ocenić stan. Wiem że jedno kółko do naprawy. Musze kupic 4 opony bo łyse i jedną dętkę.

Brzuch i tam na dole smaruje tą oliwką dla kobiet w ciąży z babydream für mama. Jest rewelacyjna bo bardzo długo utrzymuje nawilżenie. Nigdy mnie nie zawiodła. A przed smarowaniem krótki suchy masaż na sucho naturalną szczotką i może dlatego ta linia taka słaba bo ten masaż pełni role delikatnego peelingu. Czasem też olejku z awokado używam no i skóra wydaje się ok. Ale zobaczymy po porodzie jaki flaczek zostanie i kiedy się wchłonie. Czy w ogóle...po trzecim.

Ja dzisiaj wydałam 450zl na zakupy w aptece Gemini i allegro [emoji33] a jeszcze kilku rzeczy brakuje jak pampersy,chusteczki nawilżane, butelka itp... Nie ogarniam już tego. Dla siebie do porodu praktycznie już wszystko mam, więc jest postęp [emoji14] w maju chciałabym już wszystko mieć wyprane, poprasowane i poukładane.

Co do linii na brzuchu też jeszcze nie mam, ale za to brzuch rośnie w oczach [emoji32]

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Brzuch i tam na dole smaruje tą oliwką dla kobiet w ciąży z babydream für mama. Jest rewelacyjna bo bardzo długo utrzymuje nawilżenie. Nigdy mnie nie zawiodła. A przed smarowaniem krótki suchy masaż na sucho naturalną szczotką i może dlatego ta linia taka słaba bo ten masaż pełni role delikatnego peelingu. Czasem też olejku z awokado używam no i skóra wydaje się ok. Ale zobaczymy po porodzie jaki flaczek zostanie i kiedy się wchłonie. Czy w ogóle...po trzecim.

Nixie, też sie zastanawiam czy mi się flaczek wchłonie...Po trzecim... Ogólnie jestem szczupła i nie miałam problemu z dojściem do formy po ciąży. Jednak teraz już ma się te kilka latek więcej no i metabolizm już nie ten... Mam nadzieję, że młoda wyssie ze mnie sporo a i lato będzie sprzyjało aktywności plus dużo warzyw i owoców. :)

Ja dzisiaj wydałam 450zl na zakupy w aptece Gemini i allegro [emoji33] a jeszcze kilku rzeczy brakuje jak pampersy,chusteczki nawilżane, butelka itp... Nie ogarniam już tego. Dla siebie do porodu praktycznie już wszystko mam, więc jest postęp [emoji14] w maju chciałabym już wszystko mieć wyprane, poprasowane i poukładane.

Co do linii na brzuchu też jeszcze nie mam, ale za to brzuch rośnie w oczach [emoji32]

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wczoraj wydałam w gemini 505zl:D a też jeszcze nie wszystko mam... [emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas wyprawka skomentowana w 80%. Brakuje nam rzeczy typowo aptecznych, wanienki, komody dla Malej. Wózek zamówiony, łóżeczko też. :) mam nadzieję, że do końca kwietnia wszystko już ogarniemy, będzie stało i czekało.
Wczoraj mieliśmy wizytę u lekarza. 32 tyg, mała ma 1286g, drobniutka będzie albo jeszcze nadrobi :) mam zdjęcia z usg 3d, później wstawię :) a z tych gorszych rzeczy to kolejny raz miałam za wysokie ciśnienie, u mnie to rodzinne i w dodatku jestem straszny nerwus.. Dzisiaj kładziemy się na oddział na badania, dostałam już tabletki na nadciśnienie i zobaczymy co dalej..

Napisane na G3112 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry