reklama
elciaaaak
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny. Nie kojarzycie mnie bo nie często się tu udzielam.
Wystąpiły u mnie ostatnio problemy . Byłam dosyć mocno przeziębiona i na ostatniej wizycie dowiedziałam się że przez to mój synek ma w główce dwie torbiele wielkości 8,7mm. Boję się okropnie bo podobno to może prowadzić do nieodwracalnych zmian jak będą się powiększać.
Miałyście kiedyś podobną sytuacje albo może słyszałyście o czymś takim ? Jestem w 23 tc.
Ja też niestety nie miałam takiej sytuacji.. a czy lekarz w ogóle w jakiś sposób Cię próbował uspokoić? Może warto skonsultować to jeszcze u jakiegoś innego lekarza?
Mnie ten temat nie dotyczy ale teraz jak jestem w szpitalu to jedna dziewczyna (leży z innego powodu) jest akurat w 29 tyg i ma konflikt i za jej zgodą oczywiście dali zastrzyk w ramach nfz. Nie wiem czy dlatego że leży w szpitalu to jej przysluguje ale skoro miał być na NFZ to pewnie jestDziewczyny wiecie coś o tej immunoglobulinie?
Refundowana?
Mecenasowa27
aniaAsia222 u mnie też były wykryte torbiele u synka tylko już nie pamietam w którym tygodniu ale bodajze w 13 tygodniu na prenatalnych. Lekarz wtedy powiedział żeby się tym nie martwić bo często to się zdarza i same zazwyczaj się wchlaniaja a po za tym nawet jeśli się nie wchlona to nie wpływa to na rozwój dziecka bo nie jest na nerwach. Jeden torbiel był największy koło 5-6 mm i kilka mniejszych i póki co na przed ostatniej wizycie było widać jeszcze pozostałości tego większego bo się jeszcze nie wchlonal całkiem a na ostatniej wizycie nie można było sprawdzić bo maluszek był źle ułożony. Trzeba być dobrej myśli na pewno się wchłonie do końca ciąży :-)
Dawno tu nie zaglądałam bo dużo na głowie więc nie jestem wstanie nadrobić tych wszystkich stron ale mam nadzieję że nic złego się nie działo przez ten czas i wszystko ok u was :-)
Dawno tu nie zaglądałam bo dużo na głowie więc nie jestem wstanie nadrobić tych wszystkich stron ale mam nadzieję że nic złego się nie działo przez ten czas i wszystko ok u was :-)
Nie jest pierwsze. I nie wiem czy to ma znaczenie. Wydaje mi się ze w tym temacie powinny być już jakieś konkretne informacje dla pacjentow? Lekarze powinni wiedzieć komu to przysługuje. Jej sami zaproponowali, dali do podpisania zgodę i zrobili zastrzyk
angela21_21
Hej dziewczyny macie nas na ból nóg najgorzej to wieczorem
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
lap_ciuch
Nie wiem o jakim charakterze masz te bóle, ale ja od miesiąca codziennie wieczorem smaruje żelem z kasztanowca i jak narazie uczucie ciężkości i czasami cierpnięcie w nocy ustapily. Generalnie wyciąg z kasztanowca ma za zadanie poprawić ukrwienie.Hej dziewczyny macie nas na ból nóg najgorzej to wieczorem
Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
lap_ciuch
Hmmm to u mnie będzie ciężko z tymi wyliczeniami, 3tyg L4 w lutym 2017, 2 dni w lipcu, 3tyg w listpadzie i 3tyg na przełomie grudzień 2017/styczeń 2018, a teraz już od miesiąca jestem na L4 już do końca ciąży.Podstawa za miesiące marzec 2017 - luty 2018
Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: