reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Super brzuszki :)
Po Waszych to widać że ciążowe, widać że szczuplutkie jesteście :) Na moim jest za dużo tłuszczyku zanim będzie widać że to ciążowy to chwila minie ;) Ale tak rano jeszcze jako tako, ale teraz po tej lipie to masakra!

A używacie już jakichś kremów przeciwko rozstępom? Ja mam Bielende sexy mama, ale szczerze nie używam póki co zbyt regularnie.

Glimbax super polecam. Trzy dni przed ślubem zaczęło mnie strasznie gardło boleć a głos miałam jak chłop. Kosmetyczka U której robiłam paznokcie na ślub poleciła mi ta płukanke. Mówiła żeby przez trzy dni plukac trzy razy dziennie, ale nie miałam.Na.to czasu więc w sumie plukalam 2 razy i w dniu ślubu wstałam bez bólu gardła i bez hrypy :-) jeżeli przez 3 dni nie pomoże tzn że.coś powazniejszego się dzieje
Dziewczyny może się za bardzo mądrze z tymi lekami lub jestem po prostu przewrażliwiona (farmaceutka ;) ) ale glimbaxu nie zaleca się stosowac w ciąży ( tak jest w ulotce). On zawiera diclofenac czyli substancje z tej samej grupy co ibuprofen. Wiec raczej bym polecala tantum verde zamiast tego

Kurcze a u mnie jest minimalna różnica między porannym a wieczornym brzuchem [emoji29] Czuje się jak grubasek [emoji23]
@myllenne ja w pierwszej ciąży smarowalam się od samego początku i co pod koniec 8 miesiąca dostałam takich rozstępów ze szok tutaj dużo robią geny

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@waniliowe.love wiem, wiem tak czytałam że kremy jedyne co to nawilżają ale przed tym nie uchronią. Obawiam się tego , bo moja mamcia ma sporo rozstępów po ciążach. Więc i tak będę się smarować, i wierzyć że pomogą ;)

Glimbax dostałam od lekarza. Użyłam go 2 może 3 razy w sumie i pomogło praktycznie od razu. Miałam ból gardła i ucha i brałam to wraz z kroplami do ucha na recepte. Nie zastosowałam się do wskazań lekarza, Jak tylko przeszło przerwałam a przeszło na drugi dzień.
Co do smarowania to ja używam oliwki na mokrą skórę tylko i liczę na dobre geny :D

@aga_sz91 a co powiesz o urosepcie? Na ulotce pisze ze nie wskazane dla kobiet w ciąży a lekarze i tak przepisuja?
@myllenne ale pociesze cie ze mimo że było ich dużo to nie są wcale aż tak widoczne. Jedynie jeden mi się zrobił paskudny bo rozeszla mi się dziurka po kolczyku w pepku i był na 1cm szeroki i aż purpurowy ale teraz jest mały i jasny

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Już po wizycie. U dzidzi wszystko ok ale ja jakas przybita wyszłam z gabinetu. Za duże tsh. Mam brać euthyrox. I za mało płytek krwi. 134. Myślałam że w normie ale okazuje się że dla kobiet w ciąży jest inna norma. Poza tym jestem zdezorientowana co do lekarza prowadzącego. Kazała mi zrobić test pappa w 2 drugim miejscu gdzie pracuje i mówi że kosztuje 800 zł..... Mam wrażenie że mnie naciąga na kasę bo czytałam że można już za 250 zł go zrobić...

Do góry