reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Tez słyszałam o tym motylku. Jak dla mnie mądra osoba to wymyśliła.

Powodzenia dziewczyny na wizytach!

@ewcia2102 to masz wizytę w moje urodziny :D

Mnie dopadła infekcja okolic intymnych jakąś a do mojej gin nie mogę się do dzwonić :/
Na jadłam się strasznie bo mojemu mężowi za chciało się tortilli to zrobiłam z całą masa sałaty pomidorów ogórka i piersi z kurczaka ze swoim sosem czosnkowym normalnie rewelacja [emoji39]
Dzisiaj nie śpię juz od 4.30 jakąś bez senność mnie dopadła :/

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
to może idź do innego lekarza, infekcje w ciązy nie są za dobre. Mi nic nie jest a dostałam już antybiotyk do pochwy. Pani doktor widzi coś i to niestety po pobycie w szpitalu mi się przyplątało. Z tego co rozmawiałam z koleżanką to ona też tak miała niestety.

reklama
Infekcje w ciąży, zarówno intymne jak i układu moczowego zdarzają się bardzo często i lubią się powtarzać[emoji53]

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a propos infekcji to jak mam taka dość intensywna wydzieline ale bez żadnego zapachu i swedzenia to też się trzeba martwic w ciąży czy to normalne?

Dziewczyny a propos infekcji to jak mam taka dość intensywna wydzieline ale bez żadnego zapachu i swedzenia to też się trzeba martwic w ciąży czy to normalne?
Z tego co mi wiadomo to normalne, że zwiększa się ilość wydzieliny , i póki nie ma zapachu to jest w porządku.

Dziewczyny a powiedzcie mi co na przeziębienie ?? Czuje się lekko chora... Ostatnio piłam mleko z miodem i masłem, dziś kupiła kwiat lipy i popijam sobie właśnie. Kupiłam tez tabletki na gardło , farmaceutka dała mi Gardimax herball fakt jest ziołowe ale w domu zobaczyłam , że w składzie jest tymianek i szałwia, które w ciąży nie są polecane wręcz piszą , że mogą prowadzić do poronienia... Coś mnie kobieta oszukała, albo chciała coś sprzedać. Wystarczyło powiedzieć , że nie ma nic dla kobietki w ciąży. Nie wezmę tego.

Powodzenia na wizytach :)

Z tego co mi wiadomo to normalne, że zwiększa się ilość wydzieliny , i póki nie ma zapachu to jest w porządku.

Dziewczyny a powiedzcie mi co na przeziębienie ?? Czuje się lekko chora... Ostatnio piłam mleko z miodem i masłem, dziś kupiła kwiat lipy i popijam sobie właśnie. Kupiłam tez tabletki na gardło , farmaceutka dała mi Gardimax herball fakt jest ziołowe ale w domu zobaczyłam , że w składzie jest tymianek i szałwia, które w ciąży nie są polecane wręcz piszą , że mogą prowadzić do poronienia... Coś mnie kobieta oszukała, albo chciała coś sprzedać. Wystarczyło powiedzieć , że nie ma nic dla kobietki w ciąży. Nie wezmę tego.

Powodzenia na wizytach :)
Na gardlo mi dawali tantum varde lub glimbax :)

@Eliza91 bardzo mi przykro. Walcz i nie poddawaj się:)

@K28 ja dzisiaj mam 11+6. Jutro mam prenatalne. Mam już dziecko właśnie dzięki clexane, acard i duphaston.

Ja też mam spory brzuch. W ciąży z synem rozeszły mi się mięśnie brzucha i teraz szybko mnie wywaliło. Do tego wzdęcia. Eh

Ostatnia edycja:
@Eliza91 bardzo mi przykro. Walcz i nie poddawaj się:)

@K28 ja dzisiaj mam 11+6. Jutro mam prenatalne. Mam już dziecko właśnie dzięki clexane, acard i duphaston.
Fajnie,ze sie odezwalas. Szczerze mowiac liczylam az sie odezwie jakas mama,ktora dzieki tym lekarstwa ma dzidzie. To moja pierwsza ciaza,kiedy biore zestaw acard+kw foliowy+Clexane+ luteina na noc. Mocno trzymam kciuki i wierze,ze ta kuracja pozwoli mi donosic malenstwo . Mam pytanie, zastrzyki robie w brzuch,wszystko pieknie,nawet nie mam za duzo siniakow :) ale od wczoraj zauwazylam,ze zrobily mi sie,jakby to nazwac #wykwity# na kazdym miejscu gdzie sie klulam. Troche swedza, czy mialas podobne dolegliwosci?

Fajnie,ze sie odezwalas. Szczerze mowiac liczylam az sie odezwie jakas mama,ktora dzieki tym lekarstwa ma dzidzie. To moja pierwsza ciaza,kiedy biore zestaw acard+kw foliowy+Clexane+ luteina na noc. Mocno trzymam kciuki i wierze,ze ta kuracja pozwoli mi donosic malenstwo . Mam pytanie, zastrzyki robie w brzuch,wszystko pieknie,nawet nie mam za duzo siniakow :) ale od wczoraj zauwazylam,ze zrobily mi sie,jakby to nazwac #wykwity# na kazdym miejscu gdzie sie klulam. Troche swedza, czy mialas podobne dolegliwosci?

Takie wypukłości to normalne. Ja mam bardzo dużo zrostów z poprzedniej ciąży i zastrzyków i w związku z tym teraz mam mnóstwo siniaków.
Znasz przyczynę poronień? Masz już dziecko czy to będzie pierwsza dzidzia?
Jeśli mogę Ci doradzić to zamiast zwykłego kwasy foliowego to powinnaś brać metylowy czyli najlepiej kupić prenatal uno a potem od drugiego trymestru duo. Możliwe, że masz problem z mutacjami a wtedy zwykły kwas foliowy jest trucizną dla nas a właściwie dla dziecka. Dużo przeszłam i jestem na forum o poronieniach i dziewczyny tam super doradzają.

reklama
U mnie z wizytami to ciężko bo czeka się po minimum miesiąc a jak się nie myle to moja zmieniła dni pracy i tylko w poniedziałki i wtorki przyjmuje :/ u mnie infekcje układu moczowego to codzienność w pierwszej ciąży jak i w tej.
Zwiększona ilość wydzieliny jest normalna wciąż o ile nie zmienia koloru i nie zaczyna nieprzyjemnie pachnieć

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry