reklama
lap_ciuch
Fanka BB :)
mi moja gin zmierzyła po raz pierwszy szyjkę na ostatniej wizycie, czyli w 20 tc - usg dopochwowe; ale też nie powiedziała ile ma cm, tylko że szyjka okey, a ja nawet nie pomyślałam, żeby zapytaćCo do szyjki to mi gin nie mówi ile ma cm, więc mam nadzieję, że jest ok. A to mierzą USG czy jak ?
Długość szyjki można zmierzyć tylko przez Usg dopochwowe. Szyjka powinna być sprawdzana na każdej wizycie bo skracajaca się szyjka może prowadzić do przedwczesnego porodu. Upominajcie się o to dziewczyny, to naprawdę ważne badanie.Co do szyjki to mi gin nie mówi ile ma cm, więc mam nadzieję, że jest ok. A to mierzą USG czy jak ?
lap_ciuch
Dziewczyny a jak z wizytami położnej środowiskowej? właśnie sobie uświadomiłam, że do mojej siostry przychodziła do domu taka położna przed porodem i kilka razy po porodzie; czy Wy macie swoje położne już? kiedy byłby najlepszy czas, żeby o taką "pomoc" zadbać?
chyba jutro podjadę do mojej przychodni i wypytam jak to u nas działa
chyba jutro podjadę do mojej przychodni i wypytam jak to u nas działa
Ania72821
A jak gin bada ręcznie to nie wystarczy ? Może jak by wyczuł, że jest coś nie tak to by zrobił usg dopochwowe !?
Ja takie miałam ostatnio w 9 tyg, i przez chwilę w 13 ale tylko po to, żeby spróbować zmierzyć przeziernosc.
W poprzedniej ciąży też mi szyjki przez usg nie badał, więc nie wiem jaka była ale wiem, że miałam rozwarcie na 2cm od 32tyg i tylko ręcznie badał
Ja takie miałam ostatnio w 9 tyg, i przez chwilę w 13 ale tylko po to, żeby spróbować zmierzyć przeziernosc.
W poprzedniej ciąży też mi szyjki przez usg nie badał, więc nie wiem jaka była ale wiem, że miałam rozwarcie na 2cm od 32tyg i tylko ręcznie badał
waniliowe.love
Ale produkujecie tu. Mój pierworodny wczoraj przekombinowal i chodzi z palcem w bandażu bo tak go przytszasnal i cały czas go boli.
U mnie szyjke sprawdzają dopiero w okolicach 25-30 tygodnia wcześniej nie sprawdza.
Co do wózków to patrzcie żeby miał duza gondole. Prawidłowo dziecko powinno do 9 miesiąca jeździć w wózku tak radzą fizjoterapeuci
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie szyjke sprawdzają dopiero w okolicach 25-30 tygodnia wcześniej nie sprawdza.
Co do wózków to patrzcie żeby miał duza gondole. Prawidłowo dziecko powinno do 9 miesiąca jeździć w wózku tak radzą fizjoterapeuci
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
inka_inka89
Aktywna w BB
Długość szyjki można zmierzyć tylko przez Usg dopochwowe. Szyjka powinna być sprawdzana na każdej wizycie bo skracajaca się szyjka może prowadzić do przedwczesnego porodu. Upominajcie się o to dziewczyny, to naprawdę ważne badanie.
Potwierdzam, je tez mam sprawdzaną na każdej wizycie. Po połówkowym info o długości powinno być w opisie badania
Hej dziewczyny
Ja dziś od rana siedzę w i ternecie i oglądam wózki. Za duży wybór ...
Mam na oku Adamex Barletta, Tako Moonlight i Expander Mondeo Eco. Musimy się wybrać do jakiejś hurtowni wózków w Krakowie i obejrzeć na żywo. Wiecie może gdzie w Krakowie jest jakaś hurtownia i żeby ceny miała nie najgorsze ?
Podobno na Gromadzkiej jest dobra hurtownia ze wszystkim - maja i wózki i foteleliki. My się tam wybieramy, ale dopiero za jakiś czas.. Wózek i fotelik i tak będziemy kupować pewnie w okolicach kwietnia/maja... I na Mogilskiej jest jeszcze sklep Bobowozki, tam na wysokości Parku Lotników w takich nowych blokach przy ulicy na parterze. W Entliczkach ponoć jest bardzo kiepska obsługa, więc nawet się tam nie wybieraj po doradztwo, bo raczej go nie dostaniesz
reklama
Asia2104
W przychodni w której masz deklaracje złożyłas też deklaracje z wyborem położnej. I to jest właśnie Twoja położna. Ta sama, która przyjdzie pomoc po porodzie z pępuszkiem itp.Lap_ciuch, do mnie położna po porodach przychodziła tak ze 4 razy i tyle. A słyszałam, że przed porodem też się nam należy, żeby przyszła. Nie wiem w sumie po co !? Zbada np. tętno dzidziusia ? I gdzie to się załatwia !?
U nas jak zgłosiłam ciąże w przychodni to od 20 Tc mam spotkania z położna. Tłumaczy różne aspekty ze szkoły rodzenia, daje jakieś próbki i broszury. Wiem że nie wszędzie tak to wygląda, ale generalnie zazwyczaj ma się jakieś 2-3 spotkania z położna
Podziel się: