Pati1112
Fanka BB :)
Hej dziewczyny
Super, że już jesteście po połówkowym i fajnie, że już płeć znacie
Ja wciąż się zastanawiam nad tym USG 3 lub 4D i w sumie nie wiem czy już nie jest za późno na umawianie się, bo pewnie terminy mają długie :/
Co do serca to ja mam często kołatania, nie raz mnie kłuje albo nagle mi przyspiesza i zaraz zwalnia. Mi też lekarz mówił, że to z powodu zwiększonej ilości krwi i jeśli np. wystąpią zawroty głowy przy tym lub jakieś inne niepokojące objawy to na pogotowie się wybrać albo do kardiologa.
Ja już ruchy czuje od Świat ale pod ręką nie wiem czy czuć, bo zawsze jak czuje ruchy to gdzieś jestem i nie mam możliwości klasc ręki na brzuchu
Ale nie często czuje, bo tak ze 3 razy na dobę dzidzius ma parę minut aktywności i później cisza. Jedynie jeszcze czuje jak sobie usiądę i nie rozluznie paska to chyba za bardzo gniecie mnie w brzuch i dzidziuś daje znać, że mam poprawić
A jak tam z wagą u Was ? Ja kurcze jak nigdy do tej pory schudłam 7kg. Przez te okropne mdłości. Nie mogę jeść słodkiego, a wcześniej uwielbiałam i w sumie to chyba na dobre mi to wyszlo. Lekarz jedynie zaznaczał, że trzeba będzie sprawdzić czy maluszek dobrze przybiera na wadze. Koło 21 tyg ile mniej więcej musi ważyć ? Koło 400g czy mniej ?
Mój maluszek waży już 495 g - 20 tc, wg usg 22 tc. A na wadze przybrałam już ok 4-5 kg.